26.08.2015 22:33

Hattrick Rooney laat Club Brugge kansloos

Wayne Rooney (m.) maakt voor Manchester United in de play-offs van de Champions League tegen Club Brugge zijn tweede doelpunt en neemt de felicitaties van Ander Herrera (l.) en Juan Mata (r.) met veel plezier in ontvangst. (26-08-2015)
Wayne Rooney (m.) maakt voor Manchester United in de play-offs van de Champions League tegen Club Brugge zijn tweede doelpunt en neemt de felicitaties van Ander Herrera (l.) en Juan Mata (r.) met veel plezier in ontvangst. (26-08-2015)

Met drie doelpunten van Wayne Rooney binnen een uur spelen viel er voor Club Brugge geen eer te behalen in de play-offs van de Champions League. De 0-4 zege van Manchester United  brengt de ploeg van Louis van Gaal naar de poulefase van de Champions League.

De opdracht voor Club Brugge was na de heenwedstrijd duidelijk (3-1 zege voor United red.) en al snel leek de ploeg een droomstart te kunnen maken. Tom de Sutter had in de zestien van Manchester de nodige ruimte en kreeg een hoge voorzet op maat. Uit de lucht raakte de spits de bal maar half, waardoor Brugge niet al snel op voorsprong wist te komen.

Na deze waarschuwing nam Manchester United de wedstrijd over en hield de touwtjes in handen. Na twintig minuten beloonde de ploeg zichzelf daar uiteindelijk ook voor. Memphis kwam met de bal aan zijn voet vanaf links naar binnen en bereikte met een schitterende steekbal Wayne Rooney. De aanvoerder draaide snel om de bal heen en verschafte zichzelf daarmee alle ruimte om met een stiftbal de 0-1 op het bord te zetten.

In het vervolg van de eerste helft kregen beide ploegen enkele mogelijkheden. Onder meer Memphis had een goede mogelijkheid, maar de Nederlander had te veel tijd nodig om tot een schot te komen. Daardoor bleef de 0-1 tot aan de rust op het scorebord staan. Maar direct na rust kwam daar verandering in. Brugge verloor de bal op het middenveld, waarna Memphis snel over kon nemen. Met een strakke bal speelde hij Ander Herrera aan, die in de zestien direct de bal breed kon leggen richting Rooney. De spits had daar vervolgens alle ruimte om de 0-2 in het lege doel te tikken.

Na de tweede treffer was het gedaan met het verzet van Club Brugge en kon Rooney al snel zijn derde van de avond maken. Een goede steekbal van Mata stelde de spits in staat zijn hattrick te voltooien. Nog voordat de rookwolken van de hattrick waren opgetrokken lag de 0-4 ook al in het net. Bastian Schweinsteiger stuurde vanaf eigen helft Herrera weg, die oog-in-oog met doelman Sinan Bolat rustig bleef en de vierde Engelse treffer binnen schoof.

Na de vierde treffer was de honger naar doelpunten bij United wel gestild. Zelfs een strafschop werd niet meer benut. De ingevallen Javier Hernández gleed uit bij zijn aanloop en schoot daardoor naast het doel van Bolat. Na deze 0-4 overwinning gaat Manchester United met een in totaal 7-1 zege naar de poulefase van de Champions League. Club Brugge mag proberen in de Europa League haar prestaties van het afgelopen seizoen te evenaren, toen de ploeg de kwartfinale wist te halen.

Door: Dennis Korpel

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner