Polen
0:0
geen

90'
Ook de tweede helft was niet geheel aantrekkelijk. De minuten na rust waren veelbelovend. Er waren mogelijkheden voor Milik en Götze. Na die kansen verslofte het tempo en kroop Polen weer in haar schulp. Duitsland kwam er lastig doorheen en kon enkel gevaarlijk worden via afstandsschoten. Polen hield knap stand en zal zich gelukkig prijzen met een puntje erbij. Duitsland stelde wat teleur en kon niet overtuigen.
90'
90'
Gele kaart voor Sławomir Peszko (Polen)
De invaller schoffelt bij de cornervlag Mesut Özil onderuit en krijgt terecht geel van Kuipers.
89'
Het einde van de wedstrijd nadert. Ook wereldkampioen Duitsland blijkt niet onaantastbaar. De Polen leveren een prima prestatie met een gelijkspel tegen de grote buurman.
87'
Wissel in bij Polen -> Sławomir Peszko
87'
Wissel uit bij Polen -> Kamil Grosicki
86'
Kamil Grosicki knalt een vrije trap in kansrijke positie hard en hoog over. De bal die in principe als voorzet ingedraaid moest worden was nu ongevaarlijk.
84'
Met de verdediging van Polen en Duitsland zit het wel goed. Beide teams kregen tot nu toe nog geen doelpunt tegen op het EK. Het scoren vergaat ze echter vanavond een stuk minder.
81'
Thomas Müller werkt hard, maar is vanavond wat ongelukkig. Na het goed veroveren van de bal komt deze in de kluts terecht voor zijn voeten. Met een halve volley die hoog over gaat wordt Müller echter niet gevaarlijk.
80'
Wissel in bij Polen -> Bartosz Kapustka
80'
Wissel uit bij Polen -> Jakub Błaszczykowski
77'
Nog een kwartier te spelen in Saint-Denis. Het duel lijkt op een matige remise af te stevenen. Beide teams weten vanavond niet te overtuigen.
76'
Wissel in bij Polen -> Tomasz Jodłowiec
76'
Wissel uit bij Polen -> Krzysztof Mączyński
74'
Daar is dan eindelijk Mario Gómez. De Duitse centrumspits kende een goed seizoen in Turkije en vervangt de jonge Draxler. Kan de ervaren man voor een daverend slot zorgen?
71'
Wissel in bij Duitsland -> Mario Gomez
71'
Wissel uit bij Duitsland -> Julian Draxler
70'
Uithaal van Özil! Een voorzet vanaf de linkerkant wordt direct op de linkerslof genomen door Mesut Özil. Doelman Fabiański is echter attent en duikt de bal uit het doel.
68'
Toni Kroos beproeft het doel maar eens van afstand. Zijn poging vanaf ruim twintig meter eindigt echter een metertje over doelman Łukasz Fabiański heen.
67'
Gele kaart voor Jérôme Boateng (Duitsland)
De Duitse verdediger blokt Milik en haalt zo een Poolse counter eruit.
66'
Wissel in bij Duitsland -> André Schürrle
66'
Wissel uit bij Duitsland -> Mario Götze
65'
Inmiddels lopen er diverse spelers warm bij Duitsland. Mario Gómez zou wellicht een welkome versterking zijn als aanspeelpunt en afmaker pur sang. Hij lijkt gedurende de tweede helft te gaan komen.
61'
Milik kreeg zojuist even veel ruime en leek vanaf zestien meter op doel te kunnen schieten. Jérôme Boateng was echter net op tijd ter plaatse om hier een stokje voor de steken.
60'
Verrassende vrije trap bij de Polen! Lewandowski lijkt een vrije trap met rechts binnen te krullen. In plaats daarvan hakt de spits de bal waarna Milik het doel beproeft met een schot in het zijnet.
59'
Er is bijna een uur gespeeld in Saint-Denis. Direct na rust leek er veel veranderd na goede kansen voor Milik en Götze. Toch is de oude situatie weer terug met voornamelijk veel duels op het middenveld.
55'
Gele kaart voor Kamil Grosicki (Polen)
De nieuweling in het Poolse basisteam trekt aan het shirt van Julian Draxler en haalt zo een counter eruit. Het vierde geel van deze wedstrijd is voor hem.
54'
Ondanks de goede intenties blijft Duitsland veel moeite houden met het Poolse blok. Bij balverlies blijven vaak enkel Lewandowski en Milik voorin. Hierdoor hebben de Polen veelal acht spelers achter de bal.
53'
Bij teams lijken een goede speech te hebben gehad in de theepauze. Het tempo ligt een stukje hoger dan voor rust en er wordt aanvallender gedacht.
49'
Götze schiet op doel! De tweede helft is nu al leuker dan de eerste. Na de kans voor Polen is nu Duitsland aan de beurt. Schuin voor het doel schiet Mario Götze recht op doelman Fabiański.
48'
Oh, oh Milik! Vlak na rust moet Milik Polen op voorsprong zetten. Een perfecte voorzet van Grosicki zorgt door de hoogte voor twijfel bij Milik. De Ajacied wil koppen, maar raakt de bal niet goed waardoor de kans is verkeken.
47'
De tweede helft is begonnen zonder wijzigingen aan beide kanten. Laten we hopen op meer vermaak na rust.
46'
45'
In een matige eerste helft hebben beide ploegen het doel niet weten te vinden. Er was zelfs geen schot tussen de palen te noteren. Duitsland kwam lastig door de Poolse muur en andersom. De beste kans was er na een kleine twintig minuten voor Toni Kroos. De middenvelder gleed een voorzet van Thomas Müller echter een meter naast het doel. Polen blijft voorlopig simpel op de been.
45'
45'
Gele kaart voor Krzysztof Mączyński (Polen)
De verdedigende middenvelder haalt de angel uit een Duitse aanval door Müller aan zijn arm te trekken en krijgt geel van Kuipers.
42'
De Poolse doelman Łukasz Fabiański heeft nog niet hoeven ingrijpen. De vervanger van de geblesseerde Wojciech Szczęsny kan vertrouwen op zijn goede verdedigingsblok.
40'
Bij een gelijkspel komen beide ploegen op vier punten in groep C. Dat betekent dat zowel Polen als Duitsland aan één punt in het laatste groepsduel genoeg hebben om de achtste finales te bereiken.
37'
De rust nadert al in het Stade de France. De wedstrijd heeft een doelpunt nodig om los te komen. Het is allemaal wat tam bij Duitsland - Polen.
34'
Gele kaart voor Mesut Özil (Duitsland)
De Duitse middenvelder krijgt geen kaart voor de overtreding op Grzegorz Krychowiak, maar voor het beklagen bij de wedstrijdleiding.
33'
Polen kent voorlopig weinig moeite met Duitsland. De defensie is stabiel en geeft nagenoeg niets weg. Daarentegen kunnen de Polen offensief nog weinig uitrichten.
30'
Het eerste half uur van de wedstrijd zit erop. Het is een gelijkwaardige strijd met bijzonder weinig mogelijkheden voor beide doelen. De beste kans is voorlopig voor Toni Kroos.
27'
Jonas Hector wordt veelvuldig in het Duitse spel betrokken. De linksback van FC Köln krijgt veel vrijheid van zijn directe tegenstander Jakub Błaszczykowski, maar is nog wat ongelukkig met zijn voorzetten.
24'
Beetje bij beetje komt Polen wat meer aan voetballen toe. De Duitse verdedigers staan echter op scherp als Lewandowski of Milik in balbezit komen. Pogingen van de Poolse spitsen worden constant geblokt.
21'
Het zijn mooie duels tussen Robert Lewandowski en Mats Hummels. De twee speelden in het verleden samen bij Borussia Dortmund en vanaf volgend seizoen zoals bekend bij Bayern München.
18'
Kans voor Kroos! Thomas Müller gaat goed door aan de rechterkant en verslaat Łukasz Piszczek in een onderling duel. De lage voorzet is wat te scherp waardoor Toni Kroos de bal een metertje naast het doel glijdt.
14'
Het eerste kwartier van de wedstrijd zit erop. Het is nog wat aftasten bij beide teams. Polen trekt zich terug en laat het favoriete Duitsland het spel maken.
11'
De Polen hebben Kamil Grosicki weer terug in de startopstelling. De buitenspeler van Stade Rennes is hersteld van een enkelblessure en krijgt de voorkeur boven de jonge Bartosz Kapustka.
8'
De Duitsers beginnen aardig aan het duel. Allereerst kopt Mario Götze een voorzet vanaf de linkerkant ruim over de lat. Jonas Hector schiet even later de bal hard naast het doel.
6'
Duitsland begint dus vanavond weer met Mats Hummels in de basis. De verdediger miste het eerste duel nog vanwege een blessure, maar is hersteld. Hummels vervangt Shkodran Mustafi.
3'
Gele kaart voor Sami Khedira (Duitsland)
Al vroeg de kaart voor de Duitse middenvelder. Scheidsrechter Björn Kuipers geeft Khedira geel na het neerhalen van Arkadiusz Milik.
2'
Duitsland en Polen zijn begonnen aan hun tweede groepswedstrijd op het Europese Kampioenschap in Frankrijk. Beide teams wisten hun eerste duel te winnen. Wie wint er voor de tweede keer?
1'
De opstellingen
De Duitsers kunnen weer beschikken over Mats Hummels. De verdediger is fit genoeg bevonden en start tegen Polen in de basis. Dat betekent een reserveplaats voor Shkodran Mustafi. De doelpuntenmaker tegen Oekraïne is geslachtofferd door Joachim Löw.

Polen moet het stellen zonder Wojciech Szczęsny. De doelman is niet fit genoeg en wordt in het doel vervangen door Łukasz Fabiański. Verder speelt Kamil Grosicki tegen de Duitsers. Dit gaat ten koste van Bartosz Kapustka.

Welkom bij de tweede groepswedstrijd van wereldkampioen Duitsland! Na de 2-0 overwinning op Oekraïne is de volgende tegenstander buurland Polen. De Polen wonnen tevens met 1-0 van Noord-Ierland. Het duel begint donderdagavond om 21.00 uur in het Stade de France. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het treffen in Parijs. Rond de klok van acht uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Duitsland
Het team van Joachim Löw kende een goede start van het Europese Kampioenschap. Na een kleine twintig minuten kopte Shkodran Mustafi een indraaiende vrije trap van Toni Kroos in de kruising. De vervanger van Mats Hummels kon zo direct zijn waarde tonen. De vraag is of de verdediger van Valencia CF tegen Polen opnieuw in de basis gaat starten. Hummels begint namelijk weer fit te geraken.

Ondanks dat Oekraïne in de eerste helft nog wat kansen kreeg boekte Duitsland een zakelijke zege. Na rust kende de wereldkampioen weinig problemen meer en controleerde het de wedstrijd. Pas in blessuretijd viel de definitieve beslissing. Mesut Özil kwam los aan de linkerkant, gaf een goede voorzet bij de tweede paal en zag invaller Bastian Schweinsteiger de 2-0 in het doel schieten.

Polen
Ook Polen won het eerste groepsduel van het EK. Het land was favoriet tegen debutant Noord-Ierland. Vlak na rust werd de enige treffer van de wedstrijd aangetekend. Op aangeven van Jakub Błaszczykowski bleef Arek Milik koel en rondde rustig af: 1-0. De Ajacied maakte zo zijn eerste doelpunt op een groot landentoernooi.

Het team van bondscoach Adam Nawałka kwam in de kwalificatie voor het EK in Frankrijk ook al de Duitsers tegen. In Polen werd het 2-0 door goals van Sebastian Mila en Milik. In Frankfurt am Main werd het 3-1 voor Duitsland. Het Poolse doelpunt werd die avond gemaakt door sterspeler Robert Lewandowski.

Donderdagavond is er een oranje tint in het Stade de France. Scheidsrechter Björn Kuipers mag voor het eerst dit EK opdraven en heeft de leiding over Duitsland – Polen.