13.06.2016 10:03

Bondscoach Löw op zijn hoede voor Polen

De geslaagde start op het EK zorgde voor tevredenheid bij de Duitse bondscoach Joachim Löw, maar de teamchef gaf de Mannschaft direct een waarschuwing mee. "Nu begint het pas echt", zei Löw na de winst op Oekraïne (2-0). "De volgende wedstrijd tegen Polen is heel belangrijk voor het vervolg van het toernooi."

Duitsland kwam Polen ook al tegen in de EK-kwalificatie. De wereldkampioen moest toen in Warschau met 2-0 buigen voor de ploeg van de spitsen Robert Lewandowski en Arkadiusz Milik, in eigen land wonnen de Duitsers wel (3-1). "Polen heeft een sterke ploeg, zeker met Lewandowski voorin", zei Löw. "We zullen nog harder moeten werken om ze te verslaan." Polen begon het EK zondag met winst op Noord-Ierland, dankzij een treffer van Milik (1-0).

Hoewel de Duitsers volgens Löw nog niet voluit gingen, was bondscoach Michailo Fomenko van Oekraïne danig onder de indruk. "Duitsland is net een machine", zei hij bewonderend. "Löw beschikt over een ploeg vol ideale voetballers. We konden ze niet afstoppen."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner