16.06.2016 22:50

Burenruzie eindigt in troosteloze remise

Duitsland en Polen hebben de toeschouwers donderdagavond niet weten te vermaken in Saint-Denis. In een EK-duel zonder veel mogelijkheden wisten de koplopers in groep C niet te scoren. Met een 0-0 als resultaat is desondanks een plaats in de achtste finales op het EK dichtbij voor de buurlanden.

Duitsland kon weer beschikken over Mats Hummels. De ervaren verdediger keerde terug na een blessure en verving Shkodran Mustafi in de basis. Polen had Kamil Grosicki terug. De linksbuiten van Stade Rennes was hersteld van een enkelblessure en kreeg de voorkeur boven de jonge Bartosz Kapustka. In het doel was Łukasz Fabiański de vervanger van de geblesseerde Wojciech Szczęsny.

De eerste helft was wat tam. De Polen verdedigden goed en boden Duitsland weinig ruimte. De eerste mogelijkheid kwam er na achttien minuten. Thomas Müller ontfutselde zich van Łukasz Piszczek en zette vanaf de zijkant goed door richting het strafschopgebied. Zijn lage voorzet was uiteindelijk net te scherp, waardoor Toni Kroos de bal een metertje naast het doel gleed. Polen had het daarna prima voor elkaar. Het verdedigingsblok stond naar behoren. De mogelijkheden voor beide teams waren schaars.

Na rust sloeg direct de vlam in de pan. Arkadiusz Milk kreeg een levensgrote kans vlak voor het doel. De perfecte voorzet van Grosicki werd echter niet goed beoordeeld door de Ajacied. Hierdoor kreeg Milik geen kracht achter zijn kopbal. Aan de andere kant zorgde Mario Götze voor gevaar met een schot recht op doelman Fabiański. Duitsland viel echter wat tegen en kon maar weinig bewerkstelligen. Underdog Polen speelde wel goed en kreeg zelf wat kleine mogelijkheden.

Het tempo van de wedstrijd bleef betrekkelijk laag. Een van de betere kansen was voor Mesut Özil. De middenvelder van Arsenal nam een voorzet direct op zijn linkerslof, maar zag Fabiański wederom goed redden. Ondanks het inbrengen van André Schürrle en Mario Gomez dwong Duitsland weinig af. Met een 0-0 gelijkspel komen beide teams op vier punten na twee duels. Bij een gelijkspel in het laatste duel tegen respectievelijk Oekraïne en Noord-Ierland zijn de buurlanden samen geplaatst voor de achtste finales.

Door: Koen Larmit

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner