30.06.2016 09:30

Doelpunten schaars in de EK-duels van Polen

Polen gaat zich donderdagavond tegen Portugal opmaken voor hun elfde duel ooit op een EK-eindronde. Sinds het land er in 2008 voor de eerste keer bij was werkte het tien wedstrijden af, waarvan vier in Frankrijk. Opmerkelijk genoeg viel er nog in geen enkel duel van Polen op het EK meer dan twee doelpunten.

In Zwitserland en Oostenrijk legde het land een 1-1 gelijkspel tegen Oostenrijk op de mat en werd er verloren van Duitsland (2-0) en Kroatië (1-0). Vier jaar later werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen Griekenland en Rusland en ging de laatste poulewedstrijd met 1-0 verloren tegen Tsjechië.

Ook in Frankrijk worden de Poolse supporters vooralsnog niet erg verwend. Met een 1-0 zege op Noord-Ierland en Oekraïne, een 0-0 gelijkspel tegen Duitsland en een 1-1 remise tegen Zwitserland is het wachten nog altijd op de eerste wedstrijd waarin het land zelf twee treffers noteert. De laatste keer dat Polen twee keer scoorde tegen Portugal was in september 2007, toen het 2-2 werd. Saillant detail: toen was er een andere Lewandowski, Mariusz, trefzeker.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner