Wales
2:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Gareth Bale 42. / dir. vrije trap
1 : 1 Torinfos in de Ticker Jamie Vardy 56. / Schot met rechts
2 : 1 Torinfos in de Ticker Daniel Sturridge 90. / Schot met rechts  (Dele Alli)

90'
Samenvatting tweede helft De invallers maakten het verschil voor Engeland. De ploeg heeft op de valreep drie punten overgehouden aan de Britse derby. Jamie Vardy maakte snel na rust de gelijkmaker, waarna Engeland bleef aanvallen. Wales verdedigde dapper in de hoop het punt vast te houden, maar in de blessuretijd viel het winnende doelpunt toch. In de kluts kwam de bal voor de voeten van Daniel Sturrigde, die raak schoot. Wales blijft zo met lege handen achter, maar heeft nog alle hoop om de volgende ronde te bereiken.
90'
90'
Doelpunt voor Engeland, 2:1 door Daniel Sturridge
Ongelooflijk maar waar! Vardy en Sturridge combineren zich dwars door het centrum van Wales. Sturridge kan doorlopen en tikt de winnende treffer binnen. In de blessuretijd trekt Engeland de wedstrijd nog naar zich toe!
90'
Engeland heeft nog drie minuten om een beslissing te forceren! Wales staat achterin ijzersterk en moet nog drie minuten stand houden.
89'
Engeland zet nog even flink aan! Walker ziet zijn schot gesmoord worden en uit de daaropvolgende hoekschop komt Cahill nipt over.
84'
Wales snakt naar het eind van de wedstrijd. Het punt zal als een overwinning voelen, maar het moet nog ongeveer tien minuten volhouden.
80'
Jonathan Williams mag vrij doorlopen van de Engelsen, maar de schiet de bal over. Flinke mogelijkheid voor Wales om de wedstrijd nog naar zich toe te trekken!
78'
Wat een blok! Rooney draait weg bij Ramsey en wil van de rand van het strafschopgebied uithalen. Twee man van Wales gooien zich er met man en macht voor en blokken de inzet.
76'
Roy Hodgson kijkt sip voor zich uit. Bij deze stand hebben de Engelsen de volgende ronde nog in eigen hand, maar moet er gewonnen worden van Slowakije.
73'
Wissel in bij Engeland -> Marcus Rashford
73'
Wissel uit bij Engeland -> Adam Lallana
73'
Marcus Rashford komt binnen de lijnen bij Engeland. De aanvaller van Manchester United is met 18 jaar en 229 dagen de jongste Engelsman ooit op een eindtoernooi.
72'
Wissel in bij Wales -> Jonathan Williams
71'
Wissel uit bij Wales -> Hal Robson-Kanu
71'
De storm van Engeland is wat gaan liggen. Het baltempo gaat wat omlaag, waardoor Wales wat gemakkelijker overeind blijft.
67'
Wissel in bij Wales -> Dave Edwards
67'
Wissel uit bij Wales -> Joe Ledley
66'
Sturridge valt zeer ongelukkig in. De aanvaller loopt zich continu vast en al zijn schoten gaan ruim over het doel van Wales.
62'
Engeland opnieuw dichtbij! De druk van Engeland wordt enorm! In de kluts krijgen Cahill en Dier de bal er niet in, maar Wales komt er niet meer aan te pas.
61'
Gele kaart voor Ben Davies (Wales)
60'
Zo staat de wedstrijd opeens in vuur en vlam! Engeland wil meer na de gelijkmaker en drukt Wales met de rug tegen de muur.
59'
Hennessey stompt de bal vlak voor het hoofd van Vardy weg. Daar was bijna de tweede treffer van de invaller!
57'
Ongeveer tien minuten na rust heeft Engeland al de gelijkmaker binnen. Zo ziet de wereld er opeens heel anders uit voor de Engelsen.
56'
Doelpunt voor Engeland, 1:1 door Jamie Vardy
Jamie Vardy doet het! De invaller krijgt de bal in de kluts voor zijn voeten en tikt van dichtbij binnen. De bal komt bij Vardy via het hoofd van Ashley Williams, waardoor het buitenspel wordt opgeheven.
55'
Kans voor Rooney! Met een geplaatst schot probeert de aanvoerder de verre hoek te vinden. Hennessey brengt goed redding.
55'
Ramsey ziet Joe Hart wat voor zijn doel staan en probeert het maar eens. Zijn inzet belandt echter in de handen van de doelman.
52'
Sturrigde neemt van grote afstand het doel van Hennessey onder vuur. De inzet gaat ruim over. Ook na de rust lukt het Engeland nog niet om tot uitgespeelde kansen te komen.
47'
Aaron Ramsey heeft zijn ijzersterke eerste helft een vervolg gegeven. Ook na de rust wint de middenvelder van Arsenal zijn duels.
46'
Wissel in bij Engeland -> Jamie Vardy
46'
Wissel uit bij Engeland -> Harry Kane
46'
Wissel in bij Engeland -> Daniel Sturridge
46'
Wissel uit bij Engeland -> Raheem Sterling
46'
Jamie Vardy en Daniel Sturrigde moeten de hoop op de volgende ronde nieuw leven inblazen voor Engeland! Voor Raheem Sterling en Harry Kane zit de wedstrijd erop.
46'
45'
Engeland was de ploeg met het balbezit, maar ook de ploeg zonder ideeën. Buiten een grote kans voor Sterling kwamen de Engelsen voetballend niet tot doelgevaar. Wales zakte in, maar sloeg toe via de klasse van Gareth Bale. Een vrije trap van ruim dertig meter vloog langs de muur binnen. Wales zit op rozen, het toernooi van Engeland staat op de tocht.
45'
43'
Joe Hart stond op de doellijn en kon de pegel van Bale niet meer keren. De doelman zag er niet heel goed uit. Na zijn doelpunt tegen Slowakije schiet Bale opnieuw raak uit een directe vrije trap.
42'
Doelpunt voor Wales, 0:1 door Gareth Bale
Wat een fenomenale goal van Bale! Van dertig meter legt de vedette aan voor een vrije trap, die via de handen van Joe Hart binnen vliegt. Volledig uit het niets komt Wales op voorsprong!
40'
Kyle Walker speelt als een verkapte rechtsbuiten. Lallana trekt veel naar binnen, waardoor de rechtsback in het gat duikt. Aanvallend voegt Walker echter heel weinig toe.
36'
Chris Smalling kopt net naast! De vierde hoekschop van de Engelsen komt op het hoofd van de centrale verdediger, maar de bal gaat vlak langs de paal.
32'
Penalty of niet?! Flinke pressie van Engeland en de bal komt overduidelijk op de hand van Ben Davies. Scheidsrechter Felix Brych vindt het niet voldoende om de bal op de stip te leggen.
30'
Gareth Bale is nog onzichtbaar. De superster van Real Madrid komt nog totaal niet in het spelbeeld voor.
26'
Gary Cahill dicht bij de openingstreffer! De vrije trap van Rooney belandt op het hoofd van Cahill, maar hij kopt recht in de handen van Hennessey.
25'
Danny Rose wordt op de rand van het strafschopgebied gevloerd door Joe Ledley. Rooney legt aan voor de vrije trap.
22'
Harry Kane legt aan voor een vrije trap en zijn inzet is typerend voor de wedstrijd. De bal eindigt in de tweede ring.
21'
Beide ploegen zijn nog te slordig in balbezit. Na een hele aardige openingsfase, is het niveau flink gedaald.
18'
Er heerst een geweldige voetbalsfeer in het Stade Bollaert-Delelis. De vocale steun voor beide ploegen is indrukwekkend!
17'
Engeland heeft veel de bal, maar is zoekende. Sterling, Lallana en Kane kruipen naar het centrum, waardoor de ruimtes klein zijn. Wales loert geduldig op de counter.
15'
Engeland probeert Wales op te sluiten, waarbij Rooney een belangrijke rol speelt. De captain probeert de lijnen uit te zetten, maar het lukt Engeland niet om Wales uit elkaar te spelen.
13'
Rooney neemt van grote afstand op het doel van Hennessey onder vuur. Zijn inzet verdwijnt ruim over de lat.
10'
Het spel golft op en neer met ook een sterk Wales. De Welshman tonen absoluut geen ontzag voor de Engelsen en proberen er steeds gevaarlijk uit te komen.
7'
Wat een kans voor Sterling! Een razendsnelle counter van Engeland komt via Adam Lallana bij Raheem Sterling. Sterling schiet de voorzet van dichtbij over.
6'
De eerste mogelijkheid is voor Wales. Chris Gunter kopt de bal recht in de handen van Joe Hart.
4'
De eerste hoekschop is voor Engeland en komt van de voet van Wayne Rooney. Tegen Rusland was spits Harry Kane nog de hoekschoppennemer.
3'
Beide ploegen beginnen de wedstrijd afwachtend. Wales zakt in en Engeland speelt voorzichtig.
1'
De Wales-vedettes hebben afgetrapt. Aaron Ramsey en Gareth Bale hebben de wedstrijd gestart.
1'
De volksliederen hebben geklonken. De Britse derby staat op het punt van beginnen!
Engeland start opnieuw zonder Jamie Vardy. De topschutter van Leicester City start op de bank, net als tegen Rusland. Zijn vervanger is Raheem Sterling. Naast Sterling wordt de aanval gecomplementeerd door Harry Kane en Adam Lallana. Wayne Rooney start op het middenveld.

Bij Wales is Wayne Hennessey terug onder de lat. De doelman is hersteld van een rugblessure, waardoor hij aan de aftrap kan verschijnen. Ook Hal Robson-Kanu start in de basis. Robson-Kanu maakte tegen Slowakije nog het winnende doelpunt als invaller.
Voor Engeland en Wales staat de tweede groepswedstrijd op het programma. Het duel is een mooie affiche, want het is namelijk de derby van het Verenigd Koninkrijk. Om 15.00 uur treffen Engeland en Wales elkaar in het Stade Bollaert-Delelis in Lens. Het stadion biedt plaats aan ruim 40.000 toeschouwers, waardoor er een Britse invasie zal zijn. Het duel kan ook cruciaal zijn in groep B. Alles ligt nog open en met een overwinning zetten beide partijen een grote stap naar de volgende ronde. De belangrijke derby staat onder leiding van de Duitse scheidsrechter Felix Brych.

Engeland
De Engelsen zijn de absolute favoriet in de strijd tegen 'het kleine broertje.' De ploeg van bondscoach Roy Hodgson kwam de kwalificatie feilloos door. Alle tien de kwalificatiewedstrijden werden gewonnen, waardoor de Engelsen zich mochten klaar maken voor het EK. Na de overtuigende kwalificatie gelden The Three Lions als kanshebbers voor de eindzege op 10 juli.

Ondanks de hoge verwachtingen, geeft Engeland op grote eindtoernooien vaak niet thuis. In de historie bereikten de Engelsen één keer de halve finale van het EK, verder zijn ze nog niet gekomen. In Frankrijk moet daar verandering in komen, maar op weg naar de finale moet Engeland wel zien af te rekenen met Wales. De eerste wedstrijd werd gelijkgespeeld tegen Rusland (1-1), waardoor de drie punten heel hard nodig zijn.

Wales
Wales is voor het eerst in haar geschiedenis actief op een EK. Onder leiding van bondscoach Chris Coleman werd een ijzersterke kwalificatie gespeeld. In een poule met onder meer België werd maar één wedstrijd verloren, maar toen was Wales al geplaatst voor het EK. De ploeg liet tegen België al zien wat het waard is. In Brussel werd 0-0 gespeeld, terwijl de Belgen in eigen huis werden verslagen: 1-0.

De sterkte van Wales kwam in de eerste wedstrijd meteen tot uitdrukking. Slowakije werd met 2-1 verslagen, waardoor er werd gedebuteerd met een zege. Door de overwinning heeft Wales goede papieren om de volgende ronde te halen. Bij winst op rivaal Engeland zijn de Welshman geplaatst voor de volgende ronde. Het zou een ongekende prestatie zijn van The Dragons.

De opstellingen van beide ploegen zullen een uur voor de aftrap bekend worden gemaakt. Bij de Engelsen zullen de ogen vooral gericht zijn op de aanval. Jamie Vardy was cruciaal in het kampioenschap van Leicester City, maar moest tegen Rusland op de bank beginnen. Dat kwam Hodgson op veel kritiek te staan, dus het is nog maar de vraag of de 68-jarige bondscoach dat opnieuw aandurft.

Bij Wales zal het spel vooral draaien om Gareth Bale. De superster van Real Madrid heeft een cruciale rol in de counter. Wales speelt met vijf verdedigers en hoopt met de individuele kwaliteiten van Bale er snel uit te komen. De aanvaller maakte tegen Slowakije onmiddellijk zijn vedettestatus waar, door binnen tien minuten een vrije trap raak te schieten. Het zal hoe dan ook een kraker gaan worden, die om 15.00 uur van start zal gaan. Mijn naam is Pim Westenberg en ik zal verslag doen van deze derby!