20:45 uur
Zweden
2:2
(Heenwedstrijd 1:2)
0 : 1 Torinfos in de Ticker Zlatan Ibrahimović 19. / Schot met rechts  (Kim Källström)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Zlatan Ibrahimović 76. / dir. vrije trap
1 : 2 Torinfos in de Ticker Yussuf Poulsen 82. / Kopbal  (Riza Durmisi)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Jannik Vestergaard 90. / Kopbal

90'
Het zat er geen moment meer in dat Denemarken zich zou plaatsen voor het EK. Ibrahimović zorgde hoogstpersoonlijk voor de beslissing door een vrije trap op geweldige wijze binnen te schieten. De Zweden verdedigden daarna sterk en kwamen niet in de problemen Vestergaard en Poulsen zorgde nog wel voor twee doelpunten, maar het was te laat, want verder dan 2-2 kwam het niet.
90'
90'
Doelpunt voor Denemarken, 2:2 door Jannik Vestergaard
De invaller komt hoog boven iedereen uit en zorgt er in ieder geval voor dat zijn ploeg niet met een nederlaag van het veld afstapt.
88'
De Zweedse supporters vieren al een tijdje feest op de tribune. Het is zo goed als zeker dat het land naar het EK in Frankrijk mag. Het Scandinavisch onderonsje is dus een prooi voor Zweden.
86'
Ook Bengtsson mag gaan rusten. Martin Olsson, die in de heenwedstrijd nog een basisplaats had, heeft hem vervangen.
86'
Wissel in bij Zweden -> Martin Olsson
86'
Wissel uit bij Zweden -> Pierre Bengtsson
84'
Durmisi is naar de kant gehaald. Voor hem komt Vestergaard. Normaal is hij verdediger van beroep, maar vanavond dient hij als stormram.
84'
Wissel in bij Denemarken -> Jannik Vestergaard
84'
Wissel uit bij Denemarken -> Riza Durmisi
84'
Denemarken heeft dus nog een kleine tien minuten, inclusief blessuretijd om twee doelpunten te scoren. Gaat de ploeg dit lukken?
82'
Doelpunt voor Denemarken, 1:2 door Yussuf Poulsen
Kan het nog? Poulsen torent hoog boven zijn tegenstander uit na een voorzet van Durmisi en kopt de bal in de verre hoek. De ploeg heeft haast en moet nog twee doelpunten maken!
81'
Larsson verlaat moegestreden het veld. Zijn vervanger is oud-PSV’er Hiljemark.
81'
Wissel in bij Zweden -> Oscar Hiljemark
81'
Wissel uit bij Zweden -> Sebastian Larsson
80'
Zweden houdt de druk bij Denemarken, want Ibrahimović levert een goede voorzet af. Zijn pass wordt echter niet afgerond door Berg, want die schiet hard over het doel.
77'
Gele kaart voor Pierre-Emile Højbjerg (Denemarken)
De Deen krijgt een gele kaart voor een vergrijp aan een Zweed.
76'
Doelpunt voor Zweden, 0:2 door Zlatan Ibrahimović
Het is gedaan! Met een geweldige vrije trap zorgt Ibrahimović voor de beslissing. Van ongeveer 25 meter krult hij de bal heerlijk over het muurtje en scoort geweldig mooi!
74'
Zo krijgt Denemarken toch wat kleine kansjes. Is de ploeg begonnen aan het slotoffensief? De tijd begint nu toch echt te dringen voor de thuisploeg.
72'
Dit had 'm moeten zijn!
De lange inworp van Agger belandt plots voor de voeten van Eriksen, maar via Larsson en Isaksson gaat de bal uit het doel. Hier zit het Zweden erg mee!
70'
Gele kaart voor Sebastian Larsson (Zweden)
Atkinson toont Larsson de gele kaart. De Zweed maakt een lichte overtreding, maar wordt hier voor bestraft. De Zweden moeten natuurlijk opletten dat het niet tegen een onnodige rode kaart aanloopt.
69'
Svensson heeft oudgediende Källström vervangen. De ervaren middenvelder speelde een hoofdrol in deze wedstrijd, want hij scoorde bijna in eigen doelpunt, maar gaf ook de belangrijke assist.
69'
Wissel in bij Zweden -> Gustav Svensson
69'
Wissel uit bij Zweden -> Kim Källström
67'
Het lijkt er geen moment op dat Denemarken nog gaat scoren, maar het kan natuurlijk zomaar gebeuren. Na rust heeft het nog geen schot op doel gelost. Aanvallend hoeft het van Zweden ook niet veel meer te verwachten, want de ploeg van Hamrèn komt amper meer de middenlijn over.
64'
Denemarken lijkt ook wat gefrustreerd te raken, want de ploeg maakt toch wat kleine en gemene overtredingen. Ook nu tikt Krohn-Dehli tegenstander Berg tegen de enkels, maar hij komt goed weg, want de Deen krijgt geen gele kaart voor de overtreding.
62'
De Denen appelleerden voor hands en na het zien van de herhaling heeft de thuisploeg gelijk, want Ibrahimović beroerde de bal met zijn hand in de eigen zestien meter.
60'
Rasmussen is in de ploeg gekomen. De aanvaller is fysiek sterk en moet extra pit in de wedstrijd leggen voor zijn ploeg. Hij vervangt Bendtner, die onder luid gejuich van de fans het veld heeft verlaten. Pijnlijk voor de ploeggenoot van Bas Dost.
60'
Wissel in bij Denemarken -> Morten Rasmussen
60'
Wissel uit bij Denemarken -> Nicklas Bendtner
58'
Gele kaart voor Yussuf Poulsen (Denemarken)
De Deen krijgt geel na gezeur op de leidsman.
57'
Het verschil zit 'm duidelijk in de beleving van beide ploegen. Waar Zweden elke duel er vol, maar fair, invliegt, trekken de Denen de voeten terug en laten zich aftroeven. Zweden is duidelijk met een taak uit de rust gekomen: geen tegendoelpunten incasseren.
54'
Zweden lijkt stiekem al begonnen met tijdrekken. Isaksson doet er ontzettend lang over voordat hij een doeltrap neemt. Hij doet het echter net snel genoeg, want Atkinson houdt zijn kaart voor de doelman nog op zak.
52'
Opnieuw bijna een eigen doelpunt!
Het scheelt niet veel of Johansson werkt de bal achter zijn eigen doelman. De verdediger verlengt een voorzet, maar door het gladde veld raakt hij de bal niet goed. De bal vliegt richting de verre hoek, maar gaat toch net naast het doel.
51'
Gele kaart voor Riza Durmisi (Denemarken)
Scheidsrechter Atkinson liet even doorspelen, maar heeft Durmisi nu toch nog de gele kaart gegeven voor een overtreding een paar minuten geleden.
50'
Het regent overigens behoorlijk hard en dat zorgt voor lastige condities. Zo krijgt onder andere het veld flink wat te verduren.
47'
Uit spelhervattingen moet Denemarken toch iets zorgvuldiger zijn. Eriksen neemt vanaf de linkerkant een vrije trap, maar schiet de bal zo in de handen van Isaksson. De voorzet gaat aan alle ploeggenoten voorbij.
47'
De bal rolt dus inmiddels weer! Kijken of het Denemarken lukt om langszij of zelfs op voorsprong te komen.
46'
Krohn-Dehli is in het veld gekomen voor Delaney. De middenvelder van Sevilla moet ervoor zorgen dat zijn ploeg minstens twee keer scoort.
46'
Wissel in bij Denemarken -> Michael Krohn-Dehli
46'
Wissel uit bij Denemarken -> Thomas Delaney
46'
45'
Zweden zit op rozen! De openingsfase was duidelijk voor Denemarken. De thuisploeg loste in het eerste kwartier maar liefst zes schoten, maar het eerste doelpunt viel aan de andere kant. Ibrahimović verlengde een slim genomen corner en zette tegen alle verhoudingen in zijn ploeg op voorsprong. Na het doelpunt waren de Denen zichtbaar aangedaan en verloren plots alle duels en was het spelbeeld volledig omgedraaid. De Denemarken moet zich zien te herpakken wil het zich nog plaatsen voor het EK.
45'
45'
Een minuut extra tijd. Lukt het Denemarken om nog een doelpunt te scoren voor rust? Poulsen kreeg zojuist bijna een kans, maar hij werd door de verdedigers van Zweden goed naar de zijkant gedreven.
42'
Na de sterke openingsfase van Denemarken zijn de rollen volledig omgedraaid. De Zweden zijn feller en gaan echt voor elke bal. Bij Denemarken is zichtbaar veel twijfel in de ploeg geslopen. Ook spelmaker Eriksen laat zich nu een paar keer achter elkaar eenvoudig van de bal zetten.
40'
Bijna eigen doelpunt Agger!
Ibrahimović zet aan de linkerkant goed door, zet twee tegenstanders van zich af en geeft de bal voor. Met een aanstormende Berg raakt Agger in paniek en schiet de bal bijna in eigen doel, maar het leer stuitert net hoog genoeg op en eindigt op het dak van het doel.
39'
Er gaat nu toch ook veel fout bij Denemarken. Na het doelpunt van Ibrahimović loopt het niet meer. Net zagen we Durmisi de bal verkeerd terugspelen op doelman Schmeichel en gaf hij zomaar een corner weg. Nu vergeet Poulsen een ogenschijnlijk eenvoudige bal te controleren, maar de bal rolt onder zijn voet door. Denemarken moet zich zien te herpakken!
36'
Een nieuwe corner, van opnieuw dezelfde kant, belandt op het hoofd van Ibrahimović, maar de aanvoerder kan niet genoeg kracht meegeven aan de bal. Schmeichel voorkomt dus eenvoudig dat zijn ploeg op 0-2 achter komt.
33'
De corner is niet goed genomen door Källström en kan door Denemarken bij de eerste paal weggewerkt worden.
32'
Hoekschop Zweden! Zojuist scoorde de ploeg van deze kant, wat levert het de ploeg nu op?
31'
Denemarken mag van 25 meter een vrije trap nemen. De bal ligt recht voor het doel en wordt genomen door Eriksen. De vrije trap gaat op doel en de stuiter is verraderlijk, maar Isaksson duwt de bal naar de zijkant.
27'
Bijna 0-2!
Schmeichel houdt zijn ploeg op de been! Ibrahimović wordt de diepte ingestuurd door Berg, maar faalt oog in oog met de doelman van Denemarken. De aanvaller schiet de bal recht op de doelman van Leicester City!
26'
Ibrahimović heeft er zin in! De aanvaller sleurt, rent en tackelt; een echte leider voor de Zweedse ploeg.
24'
Denemarken heeft de draad wel weer opgepakt en zoekt weer de aanval. De afgelopen paar minuten is het een aantal keer voor doelman Isaksson verschenen, maar tot kansen heeft het nog niet geleid.
22'
Ongelofelijk zeg! Nog geen moment voor de goal geweest, maar toch scoren. Zweden profiteert dus optimaal van de individuele klasse van Zlatan. Wat een klasse!
19'
Doelpunt voor Zweden, 0:1 door Zlatan Ibrahimović
De allereerste kans van Zweden zit er direct in! Een verrassend genomen corner van Källström wordt door Ibrahimović binnen gewerkt. De aanvoerder verlengt de laag genomen corner in de verre hoek en scoort voor zijn ploeg het belangrijke uitdoelpunt!
16'
In het eerste kwartier heef Denemarken al zes doelpogingen gedaan. Zweden heeft daar nog niets tegenover kunnen zetten. De verhoudingen zijn dus duidelijk!
14'
Poulsen wordt in de diepte gestuurd door Jacobsen, speelt tegenstander Granqvist uit en schiet op doel. Zijn poging, van ongeveer vijftien meter is echter niet hard genoeg en is makkelijk te pareren door doelman Isaksson.
13'
Denemarken neemt iets gas terug, maar heeft de zaakjes goed op orde. Zweden heeft moeite om door de hechte defensie van de Denen heen te komen.
11'
Gele kaart voor Pierre Bengtsson (Zweden)
De Zweed ontvangt de gele kaart nadat hij tegenstander Poulsen onderuit schoffelt.
10'
De openingsfase is dus duidelijk voor de Denen. De thuisploeg zet vroeg druk en heeft al voor enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Zweden gezorgd.
9'
De lat voorkomt doelpunt Denemarken!
De tweede corner van Denemarken zorgt voor enorm veel chaos voor het doel van Zweden. Eriksen slingert de bal voor het doel, Poulsen kopt door en uiteindelijk is het Källström die bijna zijn eigen doelman verschalkt. De bal gaat met enig fortuin op de lat!
6'
Denemarken opent sterk hoor! Het verovert de bal op de eigen helft en schakelt razendsnel om. Højbjerg levert een voorzet af, maar de voorzet is net iets te hoog voor Poulsen.
5'
Jørgensen wordt de diepte ingestuurd, maar de lange bal is net iets te hard. Doelman Isaksson is echter alert en komt op tijd uit zijn doel en voorkomt dat er gevaar komt van Deense zijde.
4'
De eerste corner is voor Denemarken, maar doelman Isaksson bokst de bal weg na een strakke voorzet van Eriksen. Veel spelers met een Eredivisie verleden dus!
3'
Geen Fischer dus vanavond in de basis. Sterker nog: hij is door bondscoach Morten Olsen verbannen naar de tribune.
1'
Ook bij Denemarken en Zweden is er een minuut stilte gehouden voor de terreuraanslagen in Parijs, maar inmiddels rolt de bal. Hopelijk gaan we een mooie pot tegemoet!
1'
Højbjerg had de spanning terug kunnen brengen, maar de middenvelder gaat langs de bal en daardoor blijft het 2-2 en plaatst Zweden zich voor het EK.
Viktor Fischer heeft vanavond in de return geen basisplaats tegen Zweden. De aanvaller van Ajax is vervangen voor Yussuf Poulsen. Daarnaast heeft bondscoach Morten Olsen nog een paar verrassingen in petto. Ook Zweden heeft twee wijzigingen doorgevoerd, waardoor er maar liefst zes andere spelers opgesteld staan ten opzichte van de heenwedstrijd.

Ook Thomas Delaney, Pierre-Emile Højbjerg en Nicolai Jørgensen hebben een basisplaats. Dit gaat ten koste van William Kvist, Thomas Kahlenberg en Martin Braithwaite. Alle wijzigingen vinden dus plaats op het middenveld en in de aanval. De achterhoede ziet er nog steeds hetzelfde uit, wat betekent dat Riza Durmisi, Daniel Agger, Simon Kjær en Lars Jacobsen weer starten.

Waar Denemarken veel aanvallende wissels doorvoert, doet Zweden dat in de achterhoede. Erik Johansson vervangt Mikael Antonsson, die in de heenwedstrijd al binnen een half uur het veld verliet vanwege een blessure. De andere wijziging ten opzichte van de heenwedstrijd is Pierre Bengtsson, hij vervangt Martin Olsson in de basis.
Vanavond staat de Scandinavische return in het kader van de play-offs voor het EK in Frankrijk tussen Denemarken en Zweden op het programma. Door een laat doelpunt in de heenwedstrijd van Nicolai Jørgensen houdt Denemarken nog hoop op kwalificatie, toch gingen de Zweden in de heenwedstrijd met de winst ervandoor: 2-1. De wedstrijd van vanavond, die onder leiding staat van de Engelsman Martin Atkinson, start om 20.45 uur in het Telia Parken (København) en ongeveer een uur voor de wedstrijd zijn de opstellingen van beide ploegen hier te vinden. Mijn naam is Bastiaan Vrijhof en ik hoop je tijdens dit spannende duel hier te treffen!

Heenduel
Zoals gezegd zorgde Nicolai Jørgensen in minuut tachtig voor hoop bij de Denen, maar daar zag het lange tijd niet naar uit. Zweden was eigenlijk een stuk beter en kreeg ook de grootste kansen. Aan de hand van supervedette Zlatan Ibrahimović zocht het constant de aanval, de aanvoerder had met een benutte penalty dan ook een groot aandeel in de zege. Landgenoot Emil Forsberg had vlak voor rust al de score geopend. De wedstrijd van vanavond is dus alles behalve gespeeld en zal een spannende kraker worden.

Denemarken
Eredivisie volgers zullen speciaal letten op Simon Poulsen, Christian Eriksen en Viktor Fischer. Laatstgenoemde tweetal werd door bondscoach Morten Olsen, ook geen onbekende in Nederland, in de heenwedstrijd in de basis gezet, al maakte Fischer de negentig minuten niet vol. De verwachting is dat beide spelers vanavond ook in actie zullen komen. Afgelopen EK, in 2012, eindigde Denemarken als derde in de poule achter Portugal en Duitsland, maar voor het Nederlands elftal. In 2008 wist het land zich niet te plaatsen en in 2004 wisten de Denen de kwartfinale te halen.

Zweden
Net als bij de Denen lopen er ook bij Zweden een aantal ex-Eredivisie voetballers. In het heenduel startten Andreas Isaksson, Marcus Berg en Zlatan Ibrahimović en was John Guidetti invaller. Op de bank zaten ook Oscar Hiljemark en Ola Toivonen, maar de oud-PSV’ers moest de gehele wedstrijd vanaf de bank bekijken. De afgelopen vier edities was Zweden actief op het EK, maar het kwam nooit verder dan de kwartfinale. In 2004 moest het haar meerdere erkennen in Nederland, dat de penalty’s beter nam. Doelman Isaksson vond dat zijn ploeg destijds had moeten winnen: “We hadden het verdiend om van Nederland te winnen, maar het draaide uit op strafschoppen en daar hield het voor ons op. Met Henrik Larsson, Olof Mellberg, Fredrik Ljungberg en Kim Källström beschikten we echt over een goed elftal. Waarschijnlijk het beste Zweedse team waarin ik heb gespeeld.” Het enige succes vierde het land in 1958 toen het de Europese titel veroverde.