GD Estoril Vrijdag, 28. November 2014
17:00 uur
PSV
3:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Memphis Depay 6. / Schot met rechts  (Luciano Narsingh)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Tózé 12. / Schot met rechts  (Sebá)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Luciano Narsingh 14. / Schot met rechts  (Jetro Willems)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Kuca 30. / Kopbal  (Tózé)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Diogo Amado 39. / Schot met rechts  (Kuca)
3 : 3 Torinfos in de Ticker Georginio Wijnaldum 82. / Schot met rechts

90'
Samenvatting

Tijdens de tweede helft op vrijdagmiddag pakte PSV het initiatief. Luuk de Jong kreeg een tweetal goede mogelijkheden, maar wist niet te scoren. Er gebeurde lang weinig, maar op gelukkige wijze kwam PSV toch aan de gelijkmaker. Na een mispeer van Tózé kwam de bal voor de voeten van Georginio Wijnaldum terecht, die de bal in het schoot: 3-3. In de slotfase moest PSV vooral tegenhouden. Estoril kreeg een aantal goede kansen, maar scoorde niet. PSV is daarom gekwalificeerd voor de volgende ronde.
90'
90'
De scheidsrechter telt er nog drie minuten blessuretijd bij.
89'
Gele kaart voor Andrés Guardado (PSV Eindhoven)
Andrés Guardado neemt niet genoeg afstand terwijl Estoril een vrije trap wil nemen en krijgt daarom de gele kaart.
89'
Gele kaart voor Jetro Willems (PSV Eindhoven)
Willems deelt een schop uit en krijgt terecht geel van de scheidsrechter.
89'
Defensieve wissel van PSV-trainer Phillip Cocu. Spits Luuk de Jong gaat eruit, Nicolas Isimat-Mirin is zijn vervanger.
88'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Nicolas Isimat-Mirin
88'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luuk de Jong
87'
PSV heeft het ontzettend moeilijk, maar blijft voorlopig overeind. Nog een paar minuten!
86'
Wissel in bij GD Estoril -> Arthuro
86'
Wissel uit bij GD Estoril -> Rúben
86'
Kuca! Daar komt PSV goed weg. Hij kan van dicht bij raak koppen, maar mist jammerlijk.
85'
Weer een kans voor Estoril. Diogo Amado kopt een hoekschop maar net voorlangs.
84'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
84'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
83'
Als de stand blijft zoals het is, dan is PSV geplaatst voor de volgende ronde.
82'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 3:3 door Georginio Wijnaldum
PSV scoort! Na een flinke mispeer van Tózé krijgt Wijnaldum de bal. De middenvelder gaat om de doelman heen en schiet de bal in het doel: 3-3.
81'
Schot van Memphis! Maar wederom kan de doelman redding brengen.
80'
Gele kaart voor Rúben (GD Estoril)
Rúben begaat een lompe overtreding op De Jong en krijgt terecht geel.
79'
Eerste wissel bij PSV. Maher heeft het veld verlaten. Jorrit Hendrix komt in zijn plaats.
79'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
79'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
78'
PSV begint het initiatief kwijt te raken. Estoril gaat lekker in de hoek tijdrekken en de Eindhovenaren kunnen daar slecht mee omgaan.
77'
We zitten inmiddels in het laatste kwartier. Tijd voor alles of niets?
76'
Er ligt weer een Portugees met ontzettend veel pijn (lees: theater) op de grond. Even wachten tot het oké gaat met hem!
75'
Op de volley! Een afgeslagen hoekschop komt voor de voeten van Arias terecht. De Colombiaan besluit de bal op de volley te nemen en produceert een kanonskogel. Kieszek staat goed gepositioneerd en kan de poging keren.
74'
Goede kopkans voor Estoril. Na een hoekschop van Tózé kan Kléber koppen, maar de spits mist precisie.
73'
Nu is het weer Estoril met een kans. Sebá gaat echter voor eigen kans en raakt het lichaam van Bruma.
73'
Weer De Jong! De spits van PSV kan koppen na een hoekschop van Maher, maar kopt over.
72'
Mogelijkheid voor Estoril. Tózé schiet vanuit de tweede lijn, maar brengt Zoet niet in de problemen.
69'
De Jong! Bijna komt PSV op gelijke hoogte. Een geweldige pass van Willems komt via Georginio Wijnaldum bij Luuk de Jong terecht. De spits schiet ineens, maar de Poolse doelman brengt redding.
68'
Weinig enerverende momenten tot dusver. PSV heeft een individuele actie nodig om tot scoren te komen.
66'
PSV gebruikt een variant, die bij Jetro Willems terecht komt. De linksback schiet met rechts, maar Paweł Kieszek brengt redding.
66'
Hoekschop voor PSV... Een voorzet van Memphis wordt geblokt. Maher gaat de corner nemen.
62'
Weer lijkt PSV een goede kans te krijgen. Een goede pass van Jeffrey Bruma komt bij Adam Maher terecht, die de bal niet goed telt en daardoor niet scoort. Het doelpunt had overigens niet geteld, daar Maher buitenspel stond volgens de grensrechter.
62'
Nog een klein half uur in Portugal. PSV heeft aan één doelpunt genoeg om de volgende ronde te halen.
61'
PSV leek even gevaarlijk te worden, maar Narsingh heeft moeite met de controle. Kans verkeken.
60'
De Portugezen staan op voorsprong, waardoor het tijd wordt voor theaterstukjes aan de kant van Estoril. Kuca is de eerste met onverklaarbare 'pijn'.
57'
PSV heeft vaker de bal dan dat gisteravond het geval was. Grote kansen zijn er echter nog niet geweest.
54'
Donderdagavond zat er al niet bijster veel publiek op de tribunes, maar dat is vrijdagmiddag nog een stuk minder.
53'
PSV komt iets beter voor de dag dan gisteren. Donderdagavond kon PSV eigenlijk alleen maar tegenhouden. Nu lijken de Eindhovenaren het initiatief te grijpen.
49'
Daar is de eerste poging van PSV. Santiago Arias brengt Luciano Narsingh in stelling. De aanvaller schiet ineens, maar mikt naast.
48'
PSV heeft weinig geleerd van gisteren. Een hoekschop van Emídio Rafael wordt bijna binnengeschoten door Kuca, maar laatstgenoemde maait over de bal heen.
47'
Het veld lijkt er enigszins goed bij te liggen. Dat moet in het voordeel van de Eindhovenaren zijn.
46'
We zijn weer begonnen in Portugal!
46'
45'
Om 17:00 Nederlandse tijd wordt deze wedstrijd hervat. De Zweedse leidsman Strömbergsson besloot donderdagavond het duel definitief te staken, daar het veld blank stond. PSV heeft aan één doelpunt genoeg om zich te kwalificeren voor de volgende ronde van de Europa League.
45'
De wedstrijd is definitief gestaakt!
45'
De bal rolt... nog altijd niet! Nog geen informatie vanuit Portugal.
45'
De scheidsrechters zijn het veld aan het inspecteren. Wellicht gaan we toch weer beginnen...?
45'
We blijven rustig wachten in Estoril. Er is nog geen duidelijk wanneer en vooral of de wedstrijd nog wordt hervat.
45'
De wedstrijd is officieel gestaakt. Het is nog niet duidelijk of we later doorgaan.
45'
De spelers staan nog altijd niet op het veld. We wachten geduldig af...
45'
Het lijkt erop dat het duel gestaakt wordt. Het veld staat blank.
45'

PSV gaat rusten met een 3-2 achterstand. De Eindhovenaren hebben tijdens het eerste bedrijf twee kansen gehad en benut. Verder was het vooral Estoril dat aan aanvallen kon denken. De Portugezen kwamen twee keer op achterstand, maar gaan terecht rusten met een voorsprong.
45'
43'
Scheidsrechter Martin Strömbergsson komt straks mogelijk voor een moeilijke beslissing te staan. Het blijft keihard regenen in Portugal.
42'
Het veld begint de spelers ook tegen te werken. De balt rolt niet echt lekker meer.
41'
De voorsprong van Estoril is terecht. PSV kan de bal niet in de ploeg houden en komt totaal niet aan voetballen toe. Daarnaast is het achterin een gatenkaas.
39'
Doelpunt voor GD Estoril, 3:2 door Diogo Amado
PSV komt op achterstand. Kuca geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Diogo Amado komt vervolgens op tijd inglijden om de bal achter Zoet te werken: 3-2.
38'
Deze keer is de hoekschop van Estoril onschadelijk. PSV probeert te counteren, maar die uitval loopt snel spaak.
37'
Weer een gevaarlijke corner van Estoril levert Estoril een nieuwe hoekschop op.
37'
Weer een hoekschop voor Estoril. Als dat maar goed gaat...
36'
Weer een poging van Estoril. Deze keer is het Kuca die schiet, maar hij produceert een afzwaaier.
35'
Oei! Wat een vieze actie van Sebá. Hij dolt Georginio Wijnaldum op de vierkante meter en schiet vervolgens voorlangs. Dat scheelde maar heel weinig.
33'
Derde kans, derde doelpunt? Dat zou heerlijk zijn. Dan zal PSV echter wel een kans moeten creëren.
30'
Doelpunt voor GD Estoril, 2:2 door Kuca
Ja, daar kon je op wachten. Een vrije trap van Tózé komt op het hoofd van Kuca terecht, die de bal vrij gemakkelijk achter doelman Zoet kan koppen. Er was niemand in de buurt om Kuca te stoppen. Matig verdedigen van de PSV'ers: 2-2.
29'
Schot geblokt! Tózé haalt weer eens uit van afstand, maar raakt het lichaam van Santiago Arias.
28'
Het lukt PSV maar niet om de bal in de ploeg te houden. Het is wachten op de gelijkmaker van Estoril.
26'
De bal - die stil lag voor de vrije trap - waaide van zijn plaats. Het is ontzettend regenachtig in Estádio António Coimbra da Mota en het waait ook heel hard. Niet ideaal voetbalweer.
24'
Emídio Rafael mag een vrije trap nemen en brengt Zoet in de problemen. Het levert Estoril echter geen doelpunt op.
22'
Weer een poging van Estoril. Sebá gaat de combinatie aan met Emídio Rafael. Sebá kan vervolgens schieten, maar Zoet kan redding brengen.
21'
... Weer een grote kans voor Estoril vanuit een standaardsituatie. Zoet kan op het allerlaatste moment redding brengen. PSV moet geen standaardsituaties meer weggeven!
20'
Bruma is slordig en speelt de bal over de achterlijn. Hoekschop Estoril...
19'
PSV staat weliswaar voor, maar Estoril speelt momenteel beter. PSV komt er maar mondjesmaat uit. Estoril kan voor het doel echter nog geen vuist maken.
17'
De Eindhovenaren moeten proberen het heft iets meer in handen te nemen. Estoril is namelijk al een aantal keer gevaarlijk of dreigend geweest.
16'
PSV heeft tot dusver twee kansen gehad en twee doelpunten gemaakt. Effectiviteit.
14'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:2 door Luciano Narsingh
Haha, wat een wedstrijd! PSV komt weer op voorsprong. Jetro Willems brengt met een goede pass Narsingh in stelling. De buitenspeler van PSV twijfelt niet en haalt verwoestend uit: 1-2.
12'
Doelpunt voor GD Estoril, 1:1 door Tózé
Het staat weer gelijk in Portugal. Tózé krijgt de bal aangespeeld van Sebá en besluit vervolgens uit te halen. De bal wordt aangeraakt door Jeffrey Bruma, waardoor Zoet kansloos is: 1-1.
10'
Wat een redding! Kléber krijgt ene grote kans na een hoekschop van Tózé, maar ziet doelman Jeroen Zoet fraai redding brengen.
10'
PSV laat Estoril het spel maken. De Eindhovenaren blijven ook na de voorsprong op de counter loeren.
9'
Dat is lekker beginnen zeg! PSV liet Estoril even komen om vervolgens op de counter meteen toe te slaan.
6'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:1 door Memphis Depay
PSV staat al op voorsprong! Luciano Narsingh ontsnapt aan buitenspel. De razendsnelle rechtsbuiten heeft oog voor de meegelopen Memphis Depay. Laatstgenoemde kan de bal bij de tweede paal tegen de touwen schieten: 0-1.
6'
Het veld in Portugal ziet er overigens ook beroerd uit. Laten we hopen dat PSV daar niet al te veel last van heeft.
4'
Het eerste gevaar komt van Estoril. Kuca schiet vanaf een meter of twintig. Jeroen Zoet kan er zijn hand tegenaan zetten. Hoekschop voor de thuisclub, maar daar komt geen gevaar uit.
3'
Het ziet er een beetje troosteloos uit. Er zitten weinig fans op de tribunes. De supporters uit Eindhoven zijn daardoor goed te horen.
1'
We zijn begonnen in Portugal. PSV Eindhoven heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Estoril tegen PSV Eindhoven. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

Estoril

Het gaat niet al te best met Estoril. De Portugezen hebben tien punten uit tien wedstrijden en staan daarmee op een teleurstellende twaalfde plaats in de Primeira Liga. De laatste competitiewedstrijd werd echter wel gelijkgespeeld tegen FC Porto (2-2). Ook in de Europa League gaat het niet geweldig met de Portugese club. Estoril staat met drie punten op de derde plek in Groep E. Enkel Panathinaikos (2-0) werd verslagen. Als Estoril niet wint van PSV, dan is de club uit Portugal uitgeschakeld.

PSV

PSV draait lekker. De Eindhovenaren staan – ondanks het gelijkspel tegen FC Groningen van afgelopen weekend – bovenaan de Eredivisie. Daarnaast kan PSV overwinteren in Europa als het een resultaat boekt tegen Estoril. Momenteel heeft PSV namelijk zeven punten uit vier wedstrijden. De Eindhovenaren verloren van Dinamo Moskou, maar wonnen het heenduel met Estoril. Aan de tweeluik met Panathinaikos heeft PSV vier punten overgehouden. Als PSV verliest van Estoril, dan heeft het een probleem. Op de laatste speeldag komt koploper Dinamo Moskou namelijk naar Eindhoven. De Russen hebben tot dusver alle wedstrijden gewonnen.

Heenwedstrijd

De heenwedstrijd werd vrij eenvoudig gewonnen door PSV. Estoril had in Eindhoven weinig in te brengen en kwam vooral om tegen te houden. Na een overtreding op Adam Maher kreeg PSV in de 26e minuut een strafschop. Luuk de Jong ging achter de bal staan en verschalkte doelman Paweł Kieszek. De Poolse doelman stond in het verleden onder contract bij Roda JC Kerkrade. Kieszek is de enige met een verleden in Nederland. Verder staan ook Balbao (voormalig Real Madrid en Benfica) en Tózé (gehuurd van FC Porto) op de loonlijst bij Estoril.