1:2
(Heenwedstrijd 0:0)
0 : 1 Torinfos in de Ticker Adam Rooney 26. / Penalty
0 : 2 Torinfos in de Ticker Niall McGinn 33. / Schot met rechts
1 : 2 Torinfos in de Ticker Maikel Kieftenbeld 44. / Kopbal  (Nick van der Velden)

90'
Groningen kreeg in met name de openingsfase van de tweede helft uitstekende kansen om op gelijke hoogte te komen. Invaller De Leeuw had de gelijkmaker op de schoen, maar faalde. Doordat ook zijn ploeggenoten niet wisten te scoren, zit het Europese avontuur van Groningen er na twee wedstrijden op.
90'
90'
De blessuretijd bedraagt drie minuten.
90'
We gaan richting de blessuretijd... Groningen in grote tijdnood.
87'
De genadestoot van Aberdeen kan ternauwernood voorkomen worden door Kappelhof.
85'
Pompen of verzuipen voor Groningen. De ene na de andere lange bal vindt zijn weg naar het strafschopgebied van de bezoekers. Aberdeen houdt vooralsnog uitstekend stand.
82'
Het slotoffensief van de thuisploeg is begonnen. De spelers en supporters geven het niet op en zetten alles op alles!
78'
Weer geen strafschop voor Groningen, nadat De Leeuw een duw krijgt. Aan de andere kant produceert Shaleum Logan in de counter slechts een slap rollertje.
76'
Oeiii! Kostić geeft hard en laag voor, waarna Aberdeen-speler Mark Reynolds het leer bijna in zijn eigen doel glijdt.
74'
Wissel in bij Aberdeen FC -> David Goodwillie
74'
Wissel uit bij Aberdeen FC -> Adam Rooney
72'
Gele kaart voor Jonathan Hayes (Aberdeen FC)
De man die de strafschop versierde, krijgt een gele kaart voor tijdrekken.
70'
Nog twintig minuten voor Groningen. De thuisploeg zal alles op alles moeten zetten. Op dit moment blijft Aberdeen simpel op de been.
65'
Wissel in bij Aberdeen FC -> Peter Pawlett
65'
Wissel uit bij Aberdeen FC -> Barry Robson
63'
Wat een kans! Van der Velden legt op tien meter van het doel keurig breed op De Leeuw, maar de invaller mist de 100%-kans, ook in de rebound weet Groningen het net niet te vinden.
62'
Gele kaart voor Rasmus Lindgren (FC Groningen)
Lindgren gaat het boekje van scheidsrechter Daniel Stefánski in en is bij een eventuele volgende ronde geschorst.
62'
Het is alles of niets voor Groningen. Wederom een aanvallende wissel: verdediger Burnet (geblesseerd aan de heup) verlaat het veld voor middenvelder Yoëll van Nieff.
62'
Wissel in bij FC Groningen -> Yoëll van Nieff
62'
Wissel uit bij FC Groningen -> Lorenzo Burnet
60'
Aberdeen probeert via counters de genadeklap uit te delen, maar faalt vooralsnog bij het geven van de laatste pass.
58'
Lindgren is het eindstation van een slimme hoekschop-variant. De middenvelder ziet zijn schot geblokt worden.
56'
Groningen wil een strafschop... Chery wordt onderuit geduwd op de rand van het strafschopgebied, maar de arbiter van dienst weigert te fluiten.
54'
De supporters van Groningen beginnen steeds meer te morren. Iedere arbitrale beslissing in het nadeel van de thuisploeg wordt bekritiseerd. De aanvalslust van de thuisploeg is ietwat afgezwakt.
52'
Weer komt De Leeuw net tekort. Ditmaal kan de aanvaller net niet bij een scherpe voorzet van Chery.
50'
Aberdeen staat de eerste vijf minuten van de tweede helft onder grote druk. Groningen is bezig met een jacht op de gelijkmaker!
48'
De invallers laten zich direct zien. Antonia heeft een uitstekende voorzet in huis, maar De Leeuw gaat net onder de bal door. Groningen krijgt wel een hoekschop en voert de druk gelijk op!
46'
Bij aanvang van de tweede helft gebruikt Van de Looi zijn eerste twee wissels. Nieuwkomer Hoesen verlaat het veld voor een andere aanwinst: Jarchinio Antonia. Ook captain en doelpuntenmaker Kieftenbeld verlaat het veld. Voor hem in de plaats komt de meer aanvallend ingestelde Michael de Leeuw.
46'
Wissel in bij FC Groningen -> Michael de Leeuw
46'
Wissel uit bij FC Groningen -> Maikel Kieftenbeld
46'
Wissel in bij FC Groningen -> Jarchinio Antonia
46'
Wissel uit bij FC Groningen -> Danny Hoesen
46'
45'
Hoewel Groningen het initiatief heeft tegen Aberdeen staat de ploeg in de eigen Euroborg bij rust met 1-2 achter. Rooney en McGinn zetten de bezoekers in een tijdsbestek van zeven minuten op een verrassende 0-2 voorsprong. Kort voor de theepauze bracht Kieftenbeld de spanning terug door fraai de aansluitingstreffer binnen te koppen.
45'
44'
Wat een uitstekend moment voor Groningen om terug te komen in het duel. Met nog een helft te gaan heeft de ploeg nog twee treffers nodig. Het publiek staat er weer volledig achter!
44'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:2 door Maikel Kieftenbeld
De aansluitingstreffer voor de thuisploeg! Groningen zet kort voor de rust nog even aan en wordt beloond door aanvoerder Kieftenbeld. De middenvelder kopt een prachtige voorzet van Hans Hateboer keurig in bij de tweede paal. Even twijfelt de scheidsrechter of het leer over de lijn is, maar hij keurt het doelpunt volledig terecht goed.
39'
Aan de andere kant wederom een kans voor Rooney. De sterke spits van Aberdeen kan ditmaal ternauwernood gestuit worden.
37'
Chery! De schaduwspits van Groningen speelt zich vrij, maar ziet zijn afstandschot net naast het vijandige doel gaan.
35'
Wat een bizarre situatie in Groningen. De thuisploeg heeft veruit het meeste balbezit, maar kijkt na een ruim half uur tegen een 0-2 achterstand aan. Het publiek kijkt verbijsterd toe...
33'
Doelpunt voor Aberdeen FC, 0:2 door Niall McGinn
Uit het niets ligt ook de 0-2 in het net. Rooney dacht even zijn tweede treffer te maken, maar raakt de lat. Vervolgens kan Niall McGinn ongehinderd de rebound binnenwerken.
31'
In een ander tribunevak is het groot feest... 1100 Aberdeen-fans hebben vooralsnog de avond van hun leven.
29'
'Come on Groningen!' scandeert het publiek vanaf de tribunes. Groningen zal in het resterende uur tweemaal moeten scoren om een voortijdig einde van haar Europese seizoen te voorkomen.
26'
Doelpunt voor Aberdeen FC, 0:1 door Adam Rooney
Keurig binnengeschoten door de spits van de bezoekers, Padt wordt de verkeerde hoek ingestuurd en Aberdeen gaat na een klein half uur aan de leiding!
25'
Strafschop Aberdeen! Jonathan Hayes gaat over het been van Rasmus Lindgren en versiert op slimme wijze een penalty. Rooney gaat achter het leer staan...
19'
Na een onstuimige openingsfase gaat Groningen geduldig op zoek naar het doelpunt via een verzorgde opbouw. Het strijdplan van Aberdeen is eveneens duidelijk: gokken op de tegenstoot.
15'
Overigens zit ook Richairo Zivkovic op de tribune in de Euroborg. De piepjonge spits verruilde Groningen deze transferzomer voor een avontuur bij Ajax. Op het veld gebeurt er de laatste minuten vrij weinig, hoewel Groningen het initiatief heeft.
13'
De bezoekers worden net als de thuisploeg ondersteund door vele supporters. Meer dan 1000 Schotten maakten de reis naar het noorden van Nederland.
10'
Aberdeen heeft gedurende de eerste tien minuten grote moeite de bal in de ploeg te houden. Vaak verovert Groningen het leer al op de helft van de Schotten.
7'
Oefffff! Dat had de 1-0 kunnen zijn voor Groningen. Filip Kostić breekt door op de linkerflank, maar schiet nipt voorlangs.
5'
Eerste kans Groningen! Johan Kappelhof torent hoog boven iedereen uit bij een corner vanaf links, maar ziet zijn kopbal van de lijn gehaald worden door Adam Rooney.
4'
Het eerste schot komt van de bezoekers. Nieuwbakken Groningen-doelman Sergio Padt wordt door een poging vanaf zo'n 25 meter aan het werk gezet en pareert de bal keurig. Een lekker begin voor de goalie.
2'
Het publiek in Groningen heeft er zin in. Vanaf de eerste seconde is er een fraaie sfeer!
1'
Voorbeschouwing:
Goedenavond beste voetbalvolgers! Het is pas 24 juli en het WK is amper anderhalve week afgelopen, maar vandaag speelt FC Groningen alweer voor de tweede maal in de Europa League. De ploeg van trainer Erwin van de Looi neemt het in de tweede voorronde van de Europa League op tegen het Schotse Aberdeen. Mijn naam is Joey Knobben en ik zal u voorzien van een live verslag van dit duel.

Het eerste treffen met Aberdeen eindigde zoals het begon: 0-0, waardoor Groningen een uitstekende uitgangspositie heeft in de eigen Euroborg. De Noorderlingen zagen sinds het heenduel geen spelers komen of vertrekken. Dat betekent dat ook Filip Kostić nog in het groenwitte shirt van de club speelt. De Servische vleugelspeler wordt begeerd door clubs uit binnen- en buitenland, maar van concrete aandacht is nog geen sprake. Kostić zal nieuwkomer Danny Hoesen moeten voorzien van bruikbare voorzetten. Laatstgenoemde tekende ruim een maand geleden bij Groningen en kwam over van Ajax.

Wat valt er te verwachten van Aberdeen? Tijdens het eerste duel van de Schotten tegen Groningen werd duidelijk dat het een typisch ‘kick and rush’-elftal is. Wat dat betekent? De bal zo hard mogelijk naar voren schieten en er doormiddel van fysiek spel zoveel mogelijk van proberen te maken. Vanavond zal de ploeg hoogstwaarschijnlijk een muur op gaan trekken rond haar eigen strafschopgebied. Trainer Derek McInnes liet zijn manschappen midweeks trainen op het nemen van strafschoppen en hoopt Groningen op de ‘nul’ te houden.

Bij de thuisploeg rekent trainer Van de Looi op zijn beurt op de supporters. De oefenmeester riep het Groningse publiek tijdens een persconferentie op om massaal naar het stadion te komen en voor een fraaie sfeer te zorgen. De fans gaven hier massaal gehoor aan, waardoor de Euroborg uitverkocht is.

De wedstrijd in Groningen begint om 19.30 uur. U kun de opstellingen alvast vinden onder het kopje Wedstrijddetails.