19:00 uur
PSV
2:3
(Heenwedstrijd 0:1)
0 : 1 Torinfos in de Ticker Jürgen Locadia 28. / Schot met links  (Marcel Ritzmaier)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Dani Segovia 56. / Schot met rechts
1 : 2 Torinfos in de Ticker Memphis Depay 68. / Schot met rechts  (Adam Maher)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Luuk de Jong 69. / Schot met rechts  (Memphis Depay)
2 : 3 Torinfos in de Ticker Konstantin Kerschbaumer 90. / Schot met rechts  (Manuel Hartl)

90'
Geen hele beste prestatie van PSV. Dat de score toch nog positief uitvalt heeft de Eindhovense ploeg te danken aan Memphis Depay. Na het inbrengen van de Nederlands international leefde PSV op en met een doelpunt en een assist had de linksbuiten een groot aandeel in de 1-3 overwinning, waardoor PSV de koker ingaat voor de kwalificatiewedstrijden om een plek in de groepsfase van de Europa League.
90'
90'
Gele kaart voor Manuel Hartl (SKN St. Pölten)
Een gele kaart voor Manuel Hartl. St. Pölten loopt alsnog tegen een kaart op in de thuiswedstrijd tegen PSV. Negentig minuten lang leek scheidsrechter Artur Soares Dias de kaarten op zak te kunnen houden aan Oostenrijkse kant. Maar invaller Hartl krijgt het in de slotfase toch voor elkaar dat er een speler van de thuisploeg in het boekje van de arbiter verdwijnt.
90'
Doelpunt voor SKN St. Pölten, 2:3 door Konstantin Kerschbaumer
De verdediging van PSV wordt volledig zoek gespeeld door de eerstedivisionist uit Oostenrijk. Uitblinker aan Oostenrijke kant, Kerschbaumer werkt de bal na een sprankelende aanval achter Jeroen Zoet.
88'
Nee, dit gaat niet meer mis voor PSV. St. Pölten kan terugkijken op een goed tweeluik tegen PSV en PSV moet deze twee wedstrijden maar snel vergeten en zich richten op de eredivisiewedstrijd van Willem II aankomende zondag.
86'
Gele kaart voor Jeffrey Bruma (PSV Eindhoven)
Wat een domme overtreding. Op de rand van het eigen strafschopgebied lanceert Bruma de Oostenrijkse Bernhard Fucik. De eerste kaart van de wedstrijd.
84'
De Oostenrijkers lijken het voor gezien te houden na de tweede en derde Eindhovese treffer. Na het doelpunt van Luuk de Jong gebeurd er bijzonder weinig op het veld.
81'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Rai Vloet
81'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Marcel Ritzmaier
79'
Voor PSV is het te hopen dat Memphis Depay bij de ploeg gehouden kan worden, ondanks dat de vermeende interesse van Tottenham Hotspur. PSV mét of zonder Depay is deze wedstrijd een wereld van verschil.
77'
Wissel in bij SKN St. Pölten -> Manuel Hartl
77'
Wissel uit bij SKN St. Pölten -> David Stec
75'
Opmerkelijk. je staat 1-3 voor. Je tegenstander moet nog vier keer scoren om door te bekeren en je haalt een aanvaller naar de kant, om er vervolgens een verdediger in te zetten.
74'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Santiago Arias
74'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
73'
Wissel in bij SKN St. Pölten -> Bernhard Fucik
73'
Wissel uit bij SKN St. Pölten -> Gary Noël
69'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:3 door Luuk de Jong
Dit gaat snel zo. Opnieuw een hoofdrol voor Memphis Depay. Uit een voorzet van Brenet probeert de aanvaller doelman Riegler met een omhaal te verschalken. De doelman kan zijn bal nog net keren. Maar is vervolgens kansloos op de inzet van Luuk de Jong.
68'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:2 door Memphis Depay
Wie anders dan Depay zet de Eindhovenaren weer op voorsprong. Adam Maher wipt de bal subtiel over de Oostenrijkse verdediging. Locadia houdt het overzicht en Depay knalt de bal in het doel.
67'
Sinds het inbrengen van de Nederlands international gaat alles over Depay. Het zegt genoeg, de overige spelers komen er niet echt aan te pas.
65'
Memphis Depay laat gelijk wat van zijn klasse zien. Kinderlijk eenvoudig omspeelt hij twee tegenstanders. In het vervolg van zijn actie verspeelt hij echter de bal.
63'
"Als ik ze niet nodig heb, gebruik ik ze niet", zei Philip Cocu nog voor de wedstrijd over Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. De oefenmeester is er dus niet gerust over en brengt eerstgenoemde binnen de lijnen.
61'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Memphis Depay
61'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
61'
Nee, PSV is niet genoeg gewaarschuwd. Opnieuw wordt St. Pölten gevaarlijk. Adam Maher kan een Oostenrijkse inzet nog maar net van de lijn halen. Tijd om een tandje bij te schakelen.
58'
Wakker worden Zoet! Een rollertje van 25 meter mag natuurlijk nooit in het doel belanden. Misschien dat PSV wordt wakker geschut na de gelijkmaker.
56'
Doelpunt voor SKN St. Pölten, 1:1 door Daniel Segovia
Vanuit onmogelijke positie schiet Segovia de bal vanaf een meter of 25 langs Zoet in het doel. Hard is het schot allerminst, maar Zoet verkijkt zich op de bal en zo staat het weer gelijk.
53'
Daarbij proberen de Oostenrijkers ook meer tot voetballen te komen. Er ontstaan dus ruimtes voor PSV. Kansen blijven nog uit. Maar dit kan onmogelijk bij 0-1 blijven.
50'
Het baltempo in de eerste minuten van de tweede helft is in ieder geval omhoog gegaan. Ook Philip Cocu heeft zo te zien dat het in het eerste bedrijf veel en veel te traag ging. Wordt het dan toch nog een vermakelijke wedstrijd?
47'
Daar gaan we weer. PSV heeft afgetrapt voor de tweede helft. Veel geestdodender als de eerste helft kan het niet worden. Laat die tweede helft maar komen!
46'
Wissel in bij SKN St. Pölten -> Michael Ambichl
46'
Wissel uit bij SKN St. Pölten -> David Parada
46'
45'
De eerste helft kunnen we kort over zijn. PSV heeft de grootste moeite om het op het tweede Oostenrijkse niveau acterende St. Pölten kapot te spelen. Lichtpuntje in de eerste helft was het doelpunt van Jürgen Locadia, die de bal op aangeven van Marcel Ritzmaier koelbloedig in het Oostenrijkse doel schoot. Laten we hopen op een vermakelijkere tweede helft.
45'
44'
Dat St. Pölten zich met man en macht terugtrekt op eigen helft is natuurlijk niet gek. Als PSV zijnde is het dan wel zaak het baltempo hoog te houden om de Oostenrijkers kapot te spelen. In de eerste helft is daar echter weinig van te zien.
41'
Zelfs met de 0-1 achterstand blijft St. Pölten met elf man achter de bal hangen. Met hoekschoppen trekt de volledige ploeg zich zelfs terug in eigen strafschopgebied. Op deze manier kan de tweede helft nog wel eens een lange zit worden.
38'
Voorlopig blijft het vooral bij het publiek dat de hoogtepunten in de wedstrijd verzorgt. De Oostenrijkse aanhang laat zich niet gek maken door de achterstand en blijft heen en weer hossen op de tribunes.
35'
Waar je zou verwachten dat PSV na de openingstreffer doordrukt om een grotere score neer te zetten, is het St. Pölten dat de bovenliggende ploeg is na de 0-1.
33'
Oi oi oi. Jeffrey Bruma heeft als hij de bal terug kopt op Jeroen Zoet niet in de gaten dat Daniel Segovia in zijn rug wegloopt. Het is dat de Oostenrijkse spits niet zorgvuldig met de kans om gaat. Anders had het alweer gelijk gestaan.
30'
Nu is het toch wel gespeeld. Als St. Pölten nog wat wil, zal het drie keer moeten scoren. De Eindhovenaren kunnen zich met nog een uur te spelen gaan opmaken voor de volgende ronde in de Europa League.
28'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:1 door Jürgen Locadia
Daar is die dan toch! Ritzmaier krijgt alle ruimte om op de helft van St. Pölten door te stomen tot aan het strafschopgebied. Op tijd geeft hij de bal af op Locadia, die de bal vervolgens koelbloedig langs Christoph Riegler tegen de netten schiet.
26'
Narsingh, hoe krijg je het voor elkaar! De rechtsbuiten heeft de bal voor het intikken. Met een slimme pass zet Luuk de Jong Narsingh vrij voor de Oostenrijkse doelman. Narsingh laat de bal alleen van zijn voet afschieten en helpt de opgelegde kans zo om zeep.
25'
En met dat je zegt dat PSV langzaam maar zeker grip op de wedstrijd krijgt is daar de volgende kans voor St. Pölten. Enkele meters buiten het strafschopgebied mag Dominik Hofbauer aanleggen voor een vrije trap. De Oostenrijker werd het cadeautje alleen niet uit te pakken. Zijn schot vliegt een meter of twee over de dwarsligger.
23'
Langzaam kan misschien beter veranderd worden in tergend langzaam. Het voetbal in het eerste kwart van de wedstrijd is nog niet om aan te zien.
20'
Langzaam maar zeker komt PSV wat in de wedstrijd. Echt gevaarlijk zijn de Eindhovenaren nog niet geworden. Maar met een afstandsschot van Marcel Ritzmaier valt er weer een kans te noteren. Zijn schot is echter veel te zwak om ook maar bij een doelpunt in de buurt te komen.
17'
Auw, Luuk de Jong krijgt een beuk van Dominik Hofbauer en blijft op de grond liggen. De doelpuntmaker van de heenwedstrijd kan gelukkig voor de Eindhovenaren verder.
15'
Daar is dan toch de eerste kans voor PSV. Uit een hoekschop van Joshua Brenet belandt de bal na een kopbal van Jürgen Locadia in de kluts. Jeffrey Bruma probeert zijn voet nog tegen de bal te krijgen, maar doelman Christoph Riegler kan de bal onderscheppen.
12'
De eerste kans van de wedstrijd is dan ook volledig in lijn met de wedstrijd voor St. Pölten. Vanaf een meter of twintig krijgt Konstantin Kerschbaumer alle ruimte om uit te halen. Zijn schot zeilt echter een meter of twee langs het doel van Jeroen Zoet.
10'
Nee, Philip Cocu zal verre van gerust op zijn stoel zitten na de eerste tien minuten. Aan niets op het veld is te zien dat St. Pölten acteert op het tweede niveau van Oostenrijk. Sterker nog, PSV wordt menigmaal afgebluft door de Oostenrijkers.
8'
De intenties van PSV kunnen nog zo goed zijn. Het is momenteel echter St. Pölten dat de bal grotendeels in bezit heeft. Eén doelpuntje voor de thuisploeg en het onderlinge treffen ligt weer helemaal open.
5'
Als het team van Phillip Cocu tot scoren weet te komen dan kan het de ogen met alle rust gaan richten op de eerste eredivisieronde van aankomend weekend. Door de 1-0 thuisoverwinning moet St. Pölten dan driemaal scoren. Op papier een onmogelijke opgave.
3'
PSV laat vanaf de aftrap zien dat het de wedstrijd zo snel mogelijk in het slot wil gooien. De Eindhovenaren trekken in balbezit snel naar voren en betreden al voor tweede maal het Oostenrijkse strafschopgebied via Luciano Narsingh. Gevaarlijk is het nog niet.
2'
Er wordt gevoetbald! Het begin is niet bepaald veelbelovend. De aftrap van St. Pölten moet over. De bal wordt niet vooruit gespeeld.
1'
Dit mag toch niet meer mis gaan? In Oostenrijk verdedigt PSV een 0-1 voorsprong tegen het op het Oostenrijkse tweede niveau uitkomende SKN St. Pölten. Mijn naam is Merten Simons en vanaf 19.00 uur zal ik verslag doen van deze heenwedstrijd uit de kwalificatieronde voor de Europa League. Rond een uur of 18.00 uur zullen hier alvast de opstellingen verschijnen en vanaf 19.00 uur branden we los met het live verslag van deze wedstrijd.

PSV
Met de nipte nederlaag in eigen huis van vorige week in het achterhoofd moet het vanavond gek lopen wil PSV zich niet plaatsen voor de beslissende kwalificatieronde voor een plek in de poulefase van de Europa League. Hoewel het in het Philipsstadion verre van vlekkeloos liep, kiest Philip Cocu er vanavond toch voor om dezelfde elf spelers het veld in te sturen als in de eerdere onderlinge wedstrijd. Zowel Georginio Wijnaldum als Memphis Depay zal de wedstrijd dus vanaf de bank aanschouwen. Mochten de Eindhovenaren echter in de problemen komen, zullen zij alsnog binnen de lijnen gebracht kunnen worden door de oefenmeester van PSV.

SKN St. Pölten
Anders dan PSV is St. Pölten al enige tijd in de weer met de competitie. De Oostenrijkers komen als gezegd uit op het tweede niveau van Oostenrijk en hebben inmiddels al drie competitiewedstrijden in de benen met wisselend resultaat. Het team van Herbert Gager, verloor éénmaal, speelde even vaak gelijk en wist eveneens een wedstrijd winnend af te sluiten. Dat de Oostenrijkers nu dan ook kunnen uitkomen tegen PSV is al een prestatie op zich. In het afgelopen seizoen verloor St. Pölten de Oostenrijkse bekerfinale. Doordat winnaar Red Bull Salzburg zich echter al kwalificeerde voor de voorronde van de Champions League kwam het Europa League-ticket in handen van de tweede divisionist. PSV treft zodoende een tegenstander die niets te verliezen heeft. Tot problemen bij de Eindhovenaren zou dit echter niet mogen leiden.