28.07.2015 11:46

Gerbrands: "Als club kom je in een spagaat"

Nicolas Isimat-Mirin zingt een liedje voor de PSV-fans die zijn komen kijken bij het oefenduel tussen PSV en FC Eindhoven. (19-07-2015)
Nicolas Isimat-Mirin zingt een liedje voor de PSV-fans die zijn komen kijken bij het oefenduel tussen PSV en FC Eindhoven. (19-07-2015)

Aangezien de Nederlandse prestaties in Europa de afgelopen seizoenen niet al te best waren moeten de Nederlandse clubs steeds vroeger beginnen in Europa. Algemeen directeur van PSV, Toon Gerbrands, denkt dat de clubs daar aan het einde van het seizoen hun tol voor moeten betalen.

Vorig seizoen moest PSV twee voorrondes in de Europa League overleven. "Ajax heeft daar nu last van", vertelt Gerbrands tegenover het Algemeen Dagblad. "Die spelen nu in juli de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Wij bij PSV hadden zoiets vorig seizoen, toen we twee voorrondes moesten spelen om ons te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League."

"De eerste ronde was tegen een Oostenrijkse tegenstander en dat viel nog niet mee", vervolgt de directeur. "Ook omdat die club al in competitie was en wij niet. Hoe minder punten we halen, hoe vroeger we moeten instromen in Europa en hoe moeilijker het wordt om daar uit te kunnen komen. Als club kom je in een spagaat, want pieken in juli zorgt er ook nog eens voor dat je daar verderop in het seizoen fysiek een prijs voor moet betalen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner