(Heenwedstrijd 0:1)
0 : 1 Torinfos in de Ticker Memphis Depay 89. / Schot met rechts
0 : 2 Torinfos in de Ticker Memphis Depay 90. / Schot met rechts

90'
PSV heeft de wedstrijd rustig uitgespeeld en heeft uiteindelijk nog twee keer gescoord ook. Depay heeft zijn statistieken weer opgekrikt met twee late doelpunten. Door de overwinning gaat PSV de Europa League in.
90'
90'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:2 door Memphis Depay
En dan wordt het ook nog 0-2! De Jong speelt de bal door op Depay, die het speeltuig prachtig over de goalie heen stift. De bal gaat echter via de binnenkant van de paal uit het doel, maar Depay liep mee om de bal alsnog simpel in te tikken.
89'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:1 door Memphis Depay
Daar is dan de klasse van Depay! Langs drie, vier man komt hij simpel heen en dan rondt hij makkelijk af met een schuiver: 0-1.
85'
Wat een grote kans voor Depay! De linksbuiten krijgt de bal op een presenteerblaadje in de zestien, maar schiet veel te slap in. Hierdoor kan Kotenko simpel redding brengen.
81'
Nog maar tien minuten te gaan in Wit-Rusland. Kan PSV de nul houden en zich zo plaatsen voor de Europa League?
78'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Marcel Ritzmaier
78'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
77'
Gele kaart voor Nikolai Yanush (Shakhter Soligorsk)
Een slimme, maar gemene overtreding van Yanush. Hij trapt Depay onderuit en voorkomt zo een counter.
75'
Het is zo zonde dat PSV niet even doordrukt en het de tegenstander moeilijk probeert te maken. Shakhter Soligorsk kan geen twee keer scoren tegen dit PSV, dus is één doelpunt van de Eindhovenaren genoeg.
72'
Die mag gerust zitten hoor! De Jong krijgt de bal met wat geluk mee, maar schiet tien meter van het doel huizenhoog over.
70'
Gele kaart voor Aleksey Rios (Shakhter Soligorsk)
Dat was even schrikken voor PSV! Brenet komt weer in een duel met Rios en de tegenstander valt naar de grond. De scheidsrechter trekt geel en dat kan zomaar de tweede zijn voor Brenet. Simon Evans geeft echter geel aan Rios voor een schwalbe.
66'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
66'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
64'
Gele kaart voor Joshua Brenet (PSV Eindhoven)
Daar is de eerste gele kaart van de wedstrijd. Brenet wordt weer voorbijgelopen door een speler van Shakhter Soligorsk en omdat Brenet haakt wordt het een gele kaart. Aleksey Rios was de speler die naar de grond ging.
63'
Nikolai Yanush is een man die het net makkelijk weet te vinden, dus PSV zal moeten oppassen met de nieuwe man in het veld.
62'
Wissel in bij Shakhter Soligorsk -> Nikolai Yanush
62'
Wissel uit bij Shakhter Soligorsk -> Illya Galyuza
60'
De bal gaat iets sneller heen en weer, maar de kansen zijn nog steeds schaars. Shakhter Soligorsk kruipt iets meer uit de schulp en beseft dat het snel een doelpunt nodig heeft.
56'
Overigens klinkt het heel bizar, maar Wojciechowski heeft toch echt in Nederland gevoetbald. Hij begon bij sc Heerenveen en vertrok vervolgens richting FC Emmen en Willem II. Via FK Minsk en Zawisza Bydgoszcz kwam hij uiteindelijk bij zijn huidige werkgever terecht.
54'
Nee, Pawel Wojciechowski maakt het er op het gebied van achternamen niet makkelijker op. Hij vervangt na ruim vijftig minuten spelen Guruli.
54'
Wissel in bij Shakhter Soligorsk -> Pawel Wojciechowski
54'
Wissel uit bij Shakhter Soligorsk -> Aleksander Guruli
51'
Moet de bal daar niet op de stip? Depay wordt weggestuurd in de diepte en komt in een één op één duel met Andrey Leonchik. Depay kapt naar zijn linkerbeen, struikelt vervolgens over het been van de nummer zeven en valt. De scheidsrechter wil echter van niets weten.
51'
En die bal blijft vervelend plakken in de zestien! Gelukkig kan Jorrit Hendrix wegwerken met een omhaal.
50'
Bruma moet een corner weggeven nadat Dmitriy Osipenko wel heel simpel op links langs Joshua Brenet komt.
49'
Shakhter Soligorsk is beter uit de kleedkamer gekomen. Het middenveld oogt scherp en spits Aleksander Guruli komt meer in het spel voor.
46'
Als de stand zo blijft, dan gaat PSV door naar de groepsfase van de Europa League. Natuurlijk hoop ik daarop, maar er mag ook best gescoord worden.
46'
45'
De kansen in Wit-Rusland zijn schaars en de grote kansen al helemaal. PSV heeft het niet moeilijk met Shakhter Soligorsk, maar creëert zelf ook niet heel veel. Het is wachten op de eerste echte actie.
45'
45'
Vlak voor rust nog een goede kans! Tamata krijgt de bal van Depay in de zestien en de linksback aarzelt niet. Hij zoekt de korte hoek, maar daar ligt Kotenko goed in de weg.
42'
Karim Rekik moet op het matje komen en staat nu op scherp bij de scheidsrechter. Het kost de verdediger geen geel, maar het neertrekken van Siarhei Matveichyk zal de arbiter onthouden.
39'
Het is fijn om te zien dat als PSV even naar een hogere versnelling schakelt, Shakhter Soligorsk snel in paniek raakt en het moeilijk krijgt. Eén doelpunt geeft al een heleboel meer zekerheid in Wit-Rusland.
36'
Een hard schot van Hiljemark, per ongeluk geblokt door De Jong! Locadia legt de bal terug op zijn aanvoerder en met een lage pegel probeert hij het, maar Hiljemark raakt de enkels van zijn spits.
33'
PSV heeft moeite om de aanvallende intenties van de tegenstander te verwerken na de hoekschop. Deze levert niet direct iets op, maar in het vervolg moeten verdedigers twee inzetten blokken om werk voor Zoet te voorkomen.
32'
Een corner! Voor de verkeerde ploeg echter, want onder druk kopt Tamata de bal over zijn eigen achterlijn.
30'
Weer wat werk voor Kotenko, die nauwelijks wakker hoeft te worden als Memphis Depay een bal hoog voor brengt. Geen speler in de buurt en dus een makkelijke vangbal.
26'
Een kleine opleving, maar het is bar weinig. Jeffrey Bruma probeert van dertig meter Artur Kotenko te testen, maar de centrale verdediger vindt het doel niet.
23'
Nog heel spannend is de wedstrijd Shakhter Soligorsk - PSV nog niet. Eén kansloze afstandspoging van de thuisploeg en één gevaarlijk momentje van PSV in ruim twintig minuten.
19'
Het lijkt wel weer te gaan met Locadia, die inmiddels weer wat meters heeft gemaakt binnen de lijnen.
16'
Jürgen Locadia is niet helemaal fit. De aanvaller moet naar de kant en Florian Jozefzoon loopt zich alvast warm.
13'
Daar is dan de eerste Nederlandse dreiging! Goed combinatiespel aan de linkerkant geeft Abel Tamata de ruimte. Hij zet laag voor richting de eerste paal, maar Luuk de Jong kan net niet bij die bal.
11'
PSV domineert niet in het begin van deze wedstrijd. Niet dat Shakhter Soligorsk gevaarlijk is, maar de Eindhovenaren zijn nog niet rond het doel van de Wit-Russen geweest.
8'
De grasmat is aardig groen, maar voor de mensen met een HD-televisie wordt het al snel duidelijk dat het veld niet zo goed is. Veel plaggen, bruine plekken en in de doelgebieden is het een modderige bende.
5'
Eerste schot op goal is van Artem Stargorodskiy, die profiteert van balverlies op het middenveld. Hij haalt van ongeveer twintig meter uit richting de linkerhoek, maar Jeroen Zoet wordt niet verrast.
4'
Er zijn maar liefst acht fans vanuit Eindhoven meegekomen om deze wedstrijd in Wit-Rusland te zien. Het is natuurlijk ook wel ver reizen voor zo'n wedstrijd.
1'
Aanvoerder Oscar Hiljemark en Adam Maher hebben afgetrapt.
1'
In de basisopstelling van PSV één kleine verrassing. Jetro Willems begint op de bank en Abel Tamata start. Luuk de Jong, Jürgen Locadia en Memphis Depay vormen de aanvallende linie. Georginio Wijnaldum ontbreekt vanwege een blessure. Zijn afwezigheid wordt opgevangen door Oscar Hiljemark.
Het is een belangrijke avond voor PSV. Na de 1-0 overwinning op Shakhter Soligorsk in eigen huis moet de klus nu in Wit-Rusland worden geklaard. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van de eerste Europese wedstrijd met een Nederlandse ploeg vanavond.

Naast PSV, zijn namelijk FC Twente, Feyenoord en PEC Zwolle nog actief in de Europa League. FC Twente speelt tegen FK Qarabağ, Feyenoord krijgt Zorya Lugansk op bezoek en PEC Zwolle speelt de eerste Europese uitwedstrijd in Tsjechië tegen Sparta Praag.

PSV in vorm

Niet alleen de 1-0 overwinning op de tegenstander van vanavond was goed voor het vertrouwen, ook de doordeweekse wedstrijd van de Eindhovenaren verliep uiterst succesvol. In de eerste kraker van het seizoen won PSV van Ajax in de Amsterdam ArenA. Memphis Depay liet zijn uitstekende vorm zien, maar ook Luciano Narsingh liet zien dat hij nog steeds goed kan voetballen. Fijn voor Phillip Cocu, die nu weer een extra keuze heeft in de aanval.

De tegenstander

Waar de Nederlandse ploegen nog maar net begonnen zijn in de Eredivisie, is Shakhter Soligorsk al halverwege. De Wit-Russische formatie speelt het aankomende weekend de 22e wedstrijd van het seizoen. Voorlopig staat Shakhter Soligorsk in de subtop met een mooie vierde plek. De achterstand op de top drie is echter wel ruim.

Om 19.00 begint Shakhter Soligorsk – PSV en voor de opstellingen kun je hier terecht. Veel plezier bij deze Europese wedstrijd van PSV.