Zorya Lugansk
4:3
(Heenwedstrijd 1:1)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Mitchell te Vrede 18. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Ruben Schaken 27. / Schot met rechts  (Terence Kongolo)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Maksym Bilyi 48. / Eigen goal
3 : 1 Torinfos in de Ticker Ruslan Malinovskiy 56. / dir. vrije trap
3 : 2 Torinfos in de Ticker Maksym Bilyi 71. / Kopbal
3 : 3 Torinfos in de Ticker Ruslan Malinovskiy 80. / Schot met links
4 : 3 Torinfos in de Ticker Elvis Manu 90. / Schot met links

90'
90'
Gele kaart voor Elvis Manu (Feyenoord)
Het shirt gaat uit! En terecht! Het kost Manu echter wel een gele kaart..
90'
Doelpunt voor Feyenoord, 4:3 door Elvis Manu
TOCH NOG! TOCH NOG! WAT EEN APOTHEOSE. Elvis Manu wringt zich tussen drie man door en schiet met links de bal in de korte hoek: 4-3!
90'
De corner levert Feyenoord niets op. Even later brengt Luke Wilshere de bal in, die naast wordt gekopt door Terence Kongolo.
89'
Hoekschop Feyenoord, na goed jagen van Elvis Manu!
87'
Gele kaart voor Mitchell te Vrede (Feyenoord)
Te Vrede is gefrustreerd en geeft de doelman van Zorya een duw, wat hem op geel komt te staan.
86'
Elvis Manu laat zich meteen zien met een lange rush, die Feyenoord overigens niets oplevert. De tijd dringt. Zal Feyenoord zich - na FC Twente - niet kwalificeren voor de Europa League.
84'
Wissel in bij Feyenoord -> Elvis Manu
84'
Wissel uit bij Feyenoord -> Joris Mathijsen
84'
Wissel in bij Feyenoord -> Anass Achahbar
84'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jordy Clasie
80'
Doelpunt voor Zorya Lugansk, 3:3 door Ruslan Malinovskiy
Bizar! Wie had dit een halfuur geleden verwacht? Hoe dan ook: het staat nu 3-3 en bij deze stand plaatst Feyenoord zich niet voor de Europa League. Met een mooi, geplaatst, afstandsschot (een meter of dertig) zorgt Malinovskiy voor de gelijkmaker.
79'
Wissel in bij Zorya Lugansk -> Oleksandr Gritsay
79'
Wissel uit bij Zorya Lugansk -> Igor Chaykovskiy
78'
Een verdediger voor een aanvaller. De intenties van Fred Rutten zijn duidelijk.
78'
Wissel in bij Feyenoord -> Miquel Nelom
78'
Wissel uit bij Feyenoord -> Bilal Başaçikoğlu
76'
Nog iets minder dan een kwartier te spelen in Rotterdam. Feyenoord zakt tot ver op de eigen helft in, maar een deel van het publiek is daar niet zo blij mee en schreeuwt 'jagen, jagen'.
74'
Er heerst een bijzonder sfeertje in De Kuip. Laten we het zo zeggen: bij iedere supporter is de spanning merkbaar.
72'
Wissel in bij Zorya Lugansk -> Mykhailo Pysko
72'
Wissel uit bij Zorya Lugansk -> Nikola Ignjatijević
71'
Doelpunt voor Zorya Lugansk, 3:2 door Maksim Beliy
Nee, het zal toch niet?! Zorya is weer helemaal terug in de wedstrijd en Feyenoord moet nu echt gaan oppassen. Uit een hoekschop kopt Beliy de bal tegen de touwen, waardoor het plots 3-2 staat.
71'
Knap van Terence Kongolo! De Feyenoord-verdediger voorkomt met een goede kopbal dat de bal bij de tweede paal komt, waar een Zorya-aanvaller stond te wachten.
66'
Wissel in bij Zorya Lugansk -> Željko Ljubenović
66'
Wissel uit bij Zorya Lugansk -> Prince Segbefia
62'
Kans voor Feyenoord! Tonny Vilhena geeft de bal aan Lex Immers, die de bal voorlangs schuift.
58'
Ondanks het tegendoelpunt lijkt er niets aan de hand voor Feyenoord, dat de wedstrijd volledig onder controle heeft.
56'
Doelpunt voor Zorya Lugansk, 3:1 door Ruslan Malinovskiy
Of het als doelpoging is bedoeld, is te betwijfelen, maar het is een doelpunt! Vanaf rechts draait Malinovskiy de bal richting de korte hoek en Erwin Mulder laat zich verrassen.
55'
Gele kaart voor Bilal Başaçikoğlu (Feyenoord)
De ijverige buitenspeler begaat op eigen helft een overtreding en krijgt daar geel voor.
52'
Een schot(je) van Oleg Borodai wordt simpel opgepakt door Erwin Mulder. Zorya wil nog wel, maar is kwalitatief een stuk minder dan Feyenoord.
48'
Doelpunt voor Feyenoord, 3:0 door Maksim Beliy (eigen doelpunt)
Beliy, je bent een speler van Zorya Lugansk, niet van Feyenoord! Met een prachtige snoekduik zorgt de verdediger voor de 3-0. De voorzet was van Ruben Schaken, die helaas geen assist achter zijn naam krijgt.
46'
45'
41'
Zo naderen we het einde van de eerste helft. Feyenoord hoeft niet meer en daardoor is de amusementswaarde een beetje gedaald. Kwalificatie, zij het met mooi of lelijk voetbal, is natuurlijk prioriteit nummer één.
37'
Feyenoord hoeft niet meer te aanvallen en laat het initiatief over aan Zorya, dat nu een gaatje in de Rotterdamse verdediging mag vinden. Met Ruben Schaken en Bilal Başaçikoğlu heeft Feyenoord twee razendsnelle aanvallers voor de tegenaanval.
34'
Daar had Feyenoord meer mee kunnen doen. Bilal Başaçikoğlu krijgt veel ruimte op de helft van Zorya, maar zijn voortzetting is niet goed. De voorzet, die hij met buitenkant rechts geeft, kan simpel worden weggekopt uit het strafschopgebied.
31'
Er is iets meer dan een halfuur gespeeld in Rotterdam en eigenlijk mag het niet meer fout gaan voor Feyenoord. De Rotterdammers leiden met 2-0 en moeten (minimaal) twee tegendoelpunten krijgen, willen ze kwalificatie voor de Europa League mislopen.
27'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:0 door Ruben Schaken
Feyenoord op rozen! Vanaf de rechtsback wordt de bal in het strafschopgebied gepompt, waar onder andere Terence Kongolo staat. De verdediger kopt de bal uitstekend door op Schaken, die de bal niet helemaal goed raakt, maar wel in de linkerhoek schiet.
26'
Mitchell te Vrede is op jacht naar zijn tweede van de avond. Een lange bal wordt door Lex Immers teruggekopt op de Feyenoord-spits, die vanaf twintig meter uithaalt. Via een Zorya-been gaat de bal over.
23'
Zorya schiet op de lat! Dat had de 1-1 kunnen zijn! Door een fout achterin bij Feyenoord komt de bal pardoes bij Ruslan Malinovskiy, die recht voor het doel, op een meter of tien, veel tijd krijgt om te schieten. Malinovskiy doet het echter niet goed want in plaats van te scoren, schiet hij de bal op de lat.
21'
Bilal Başaçikoğlu speelt een goede wedstrijd op de linkervleugel. De nieuweling speelt zijn man voorbij en geeft met links een mooie voorzet op Mitchell te Vrede, die iets te klein is om de bal te kunnen koppen. Zonde!
19'
Feyenoord mag nu zelfs een tegendoelpunt krijgen. Bij 1-1 wordt er namelijk verlengd.
18'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:0 door Mitchell te Vrede
Een belangrijke voorsprong voor Feyenoord. Met een beetje toeval komt de bal bij Te Vrede terecht, die op een meter of tien voor het doel staat. De spits van Feyenoord twijfelt niet, neemt de halfhoge bal op zijn slof en schiet de Rotterdammers naar een 1-0 voorsprong.
14'
Strafschop Zorya, nee, toch niet! De scheidsrechter wijst naar de stip na een duel tussen Sven van Beek en Pylyp Budkovsky. De grensrechter corrigeert de scheidsrechter echter en heeft een overtreding van Budkovsky op Van Beek waargenomen. Oef!
11'
Enorme kans Zorya Lugansk! Uit een vrije trap kan Prince Segbefia de bal van dichtbij inkoppen, maar gelukkig staat Erwin Mulder en voorkomt hij de 0-1.
10'
In Enschede wordt het goede voorbeeld gegeven. Oud-Feyenoorder Luc Castaignos heeft zojuist FC Twente op 1-0 gezet tegen Qarabag.
8'
Van Zorya Lugansk hebben we in de eerste minuten van de wedstrijd nog niets gezien.
5'
En even later weer Mitchell te Vrede. Ditmaal is zijn inzet minder gevaarlijk. Op aangeven van Ruben Schaken probeert de spits in een keer op doel te schieten, maar zijn inzet gaat ruim naast.
4'
Goede kans Feyenoord! Eerst is het Ruben Schaken die het met een afstandsschot probeert, maar zijn inzet smoort. In de rebound krijgt Mitchell te Vrede echter ook een mogelijkheid en dit schot bereikt het doel van Zorya wel. Nikita Shevchenko redt adequaat op de inzet van de spits.
3'
Bilal Başaçikoğlu met zijn eerste goede actie van de wedstrijd. De buitenspeler geeft de bal vanaf links scherp voor, maar de bal wordt weggekopt door een speler van Zorya, alvorens Lex Immers erbij kan.
2'
De o-zo belangrijke wedstrijd voor Feyenoord is begonnen. Winst, of een 0-0 gelijkspel, is genoeg voor kwalificatie voor de Europa League.
1'

Er zijn vanavond vier Nederlandse clubs die zich gaan proberen te kwalificeren voor de Europa League. Eén van die clubs is Feyenoord, dat in Rotterdam de return speelt tegen Zorya Lugansk. De heenwedstrijd in Kiev eindigde in 1-1, dus het team van Fred Rutten heeft aan overwinning of een 0-0 gelijkspel genoeg om zich te kwalificeren voor de Europa League. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe verslag van het duel dat om 20:00 in De Kuip begint.

Heenwedstrijd in Kiev

In Kiev zagen vorige week 3.700 toeschouweres hoe Zorya Lugansk en Feyenoord met 1-1 tegen elkaar gelijkspeelden. Een gelijkspel in een Europese uitwedstrijd is geen gekke uitslag, maar Feyenoord zou van tevoren op meer hebben gehoopt. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Maskim Biley zorgde met een rake vrije trap voor het openingsdoelpunt. Gelukkig voor iedereen die het Nederlandse voetbal liefheeft, kwam Feyenoord al vrij snel terug in de wedstrijd. Op aangeven van Luke Wilshere zorgde Mitchell te Vrede vijf minuten voor rust voor de gelijkmaker. Na de theepauze werd er – ondanks dat Feyenoord veel kansen kreeg in de slotfase – niet meer gescoord in Kiev.

Feyenoord

Voor Feyenoord is de wedstrijd tegen Zorya Lugansk van groot belang. Sinds het seizoen 2008/2009 (!) hebben de Rotterdammers niet meer deelgenomen aan een Europees eindtoernooi. Bij kwalificatie voor de Europa League, mag Feyenoord een miljoenenbedrag op de rekening bijschrijven. Maar niet alleen het geld is belangrijk; ook voor de sportieve ambities is het voor Feyenoord erg belangrijk om zich vanavond te kwalificeren. Bepaalde spelers zouden bij plaatsing mogelijk blijven (Jordy Clasie), of juist kunnen komen (Karim El Ahmadi).

Voordat Feyenoord in de voorronde van de Europa League werd gekoppeld aan Zorya Lugansk, kenden weinig mensen de Oekraïnse club. Na één wedstrijd weten we nu iets meer van Zorya, dat vorig jaar op de zevende plaats eindigde in de Oekraïnese competitie. Zorya heeft kwalitatief een minder goede selectie dan Feyenoord, dat aan haar stand verplicht is zich vanavond te kwalificeren voor de Europa League.