20:00 uur
Southampton FC
0:2
(Heenwedstrijd 0:3)
0 : 1 Torinfos in de Ticker Graziano Pellè 4. / Schot met links  (James Ward-Prowse)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Sadio Mané 89. / Schot met links

90'
De tweede helft was niet veel anders dan de eerste. Southampton geloofde het de tweede helft helemaal wel. Vitesse bleef vol goede bedoelingen de aanval zoeken, maar werd nooit echt gevaarlijk. De schoten van afstand bleven komen, maar Stekelenburg kwam nooit in grote problemen.Vlak voor tijd strafte Mané een kinderlijke fout van Pantić genadeloos af, waarmee deze wedstrijd erg veel weg had van de eerste wedstrijd.
90'
90'
Gele kaart voor Kevin Diks (Vitesse)
Mané leek bijna aan Diks voorbij te gaan, maar de verdediger springt er met heel zijn lichaam voor. Een terechte gele kaart.
89'
Doelpunt voor Southampton FC, 0:2 door Sadio Mané
Net als vorige week profiteert Southampton vlak voor tijd van knullig balverlies. Pantić neemt veel te veel risico en verliest de bal aan Man;e. De snelle aanvaller gaat alleen op Room af en schuift de bal beheerst onder de doelman door.
85'
Vitesse zet aan en perst er een slotoffensief uit. De jonge ploeg van Peter Bosz verdient absoluut een gelijkmaker, maar moet die zelf nog wel zien te maken.
81'
Weer een poging van afstand van Valeri Qazaishvili. De man met de meeste kansen richting het doel van Southampton vanavond, schiet deze keer over het doel.
81'
Wissel in bij Vitesse -> Danilo Pantić
81'
Wissel uit bij Vitesse -> Lewis Baker
79'
Weet Vitesse in de slotfase nog een nederlaag af te wenden, of gaan de Arnhemmers het gaatje in de muur van Southampton niet meer vinden?
78'
Wissel in bij Southampton FC -> Harrison Reed
78'
Wissel uit bij Southampton FC -> Steven Davis
75'
Gele kaart voor Maarten Stekelenburg (Southampton FC)
Geel voor tijdrekken. Dat is niet echt bepaald handig van de doelman van Southampton.
74'
Bij Vitesse claimt iedereen een strafschop, na vermeend hands. De Griekse scheidsrechter wil er niet aan en wuift het weg.
73'
De wissel van Van der Werff komt vort uit een kleine blessure die de verdediger lijkt te hebben opgelopen.
72'
Wissel in bij Vitesse -> Rochdi Achenteh
72'
Wissel uit bij Vitesse -> Maikel van der Werff
72'
Een mooi moment in Arnhem, waar Jay Rodriguez na lang blessureleed zijn rentree mag maken.
72'
Wissel in bij Southampton FC -> Jay Rodriguez
72'
Wissel uit bij Southampton FC -> Graziano Pellè
69'
Wissel in bij Vitesse -> Nathan
69'
Wissel uit bij Vitesse -> Isaiah Brown
65'
Tadić was vandaag compleet onzichtbaar. de flegmatieke buitenspeler heeft niets van zijn kunsten laten zien vanavond en wordt dan ook terecht gewisseld.
65'
Wissel in bij Southampton FC -> Juanmi
65'
Wissel uit bij Southampton FC -> Dušan Tadić
63'
Na de kans van Qazaishvili heeft Vitesse weer iets van haar aanvallende intenties teruggevonden. Southampton is terug in de verdedigende stellingen en richt zich op het tegenhouden van de thuisploeg.
60'
Eindelijk een schot op doel van Vitesse in de tweede helft. Valeri Qazaishvili, die in de eerste helft ook al twee keer mocht aanleggen, schiet goed laag in, maar net niet scherp genoeg in de hoek. Stekelenburg is op zijn hoede en heeft de bal klemvast.
58'
Mané zet een goede één-twee op met Pelle. Eerstgenoemde mag deze aanval afronden, maar zijn schotpoging raakt bijna het dak van het stadion.
55'
In de eerste tien minuten na de rust heeft Vitesse nog niets laten zien. Het leuke aanvallende spel van het eerste kwart van de wedstrijd, is al een hele tijd niet meer terug te vinden bij Vitesse.
52'
Southampton krijgt het nu ook voor elkaar op een corner hopeloos te verprutsen. De kaats na een korte corner is onzorgvuldig en vervolgens staat Mané ook nog eens buitenspel.
49'
Afgaande op de openingsfase van de tweede helft lijkt er nog weinig veranderd in het spelbeeld van de eerste helft.
46'
Beide ploegen zijn zonder wissels aan de tweede helft begonnen.
46'
45'
Al na vier minuten konden alle goede bedoelingen van Vitesse in de koelkast worden gezet, toen Graziano Pellè met zijn linkerbeen het doel trof. Vitesse probeerde er na die snelle tegenslag nog wel een wedstrijd van te maken en was in het eerste deel van deze eerste helft af en toe gevaarlijk van afstand. Het tweede gedeelte zorgde vervolgens voor zeer weinig ophef, voornamelijk doordat Southampton het tempo zeer laag wist te houden. Het is hopen op een leukere tweede helft.
45'
42'
Op de kans van Mané na is het niet veel meer in deze eerste helft. Beide ploegen lijken de tijd vol te spelen. Het is te hopen dat de tweede helft meer vermaak gaat bieden.
38'
Gele kaart voor Cuco Martina (Southampton FC)
Martina was al eerder gewaarschuwd door de scheidsrechter en moet nu weer bij de leidsman komen na een tackle. Deze keer komt hij er minder goed vanaf en speelt verder met een gele kaart achter zijn naam.
34'
Uit het niets krijgt Southampton een goede kans. Mané reageert beter op een bal die doorschiet dan Kashia. Mané schiet snel laag in, maar Room let goed op en is op tijd naar de grond om het schot te keren.
32'
Southampton is zich meer met de wedstrijd gaan bemoeien, maar echt sprankelend is het allemaal nog steeds niet bij de bezoekers. Door de nadrukkelijkere aanwezigheid van Southampton heeft Vitesse wel minder ruimte om aan te vallen.
28'
Nakamba ontsnapt bij Vitesse aan een kaart. Hij gaat in de fou op eigen helft en speelt de bal recht in de voeten bij Pelle. Door middel van een sliding met twee benen probeert hij zijn fout te herstellen, maar hij raakt voornamelijk de lange Italiaan. De Griekse scheidsrechter is mild en houdt het bij slechts een vrije trap.
25'
Nog steeds heeft Southampton geen enkele haast. Na een afgeslagen hoekschop van Vitesse neemt Southampton alle tijd om middels de verkregen ingooi het spel weer te hervatten.
21'
Zo krijgt Vitesse inmiddels aardig wat mogelijkheden van afstand. Als dit zo doorgaat, lijkt het een kwestie van tijd tot de thuisploeg op het scorebord gaat komen.
20'
Weer veel tijd voor Valeri Qazaishvili, ditmaal op de rand van de zestien. Hij handelt nu wel snel genoeg, maar schiet recht in de handen van Maarten Stekelenburg.
16'
Valeri Qazaishvili lijkt op ruim twintig meter de tijd te hebben om de bal goed te leggen en uit te halen. Hij neemt echter veel te veel tijd, waardoor hij erg wordt gehinderd en ruim naast het doel mikt.
14'
Southampton laat Vitesse veelvuldig aan de bal. De bezoekers hebben waar ze naar op zoek waren en kunnen plaatsing voor de volgende ronde niet meer mislopen. Kan Vitesse vanavond wel profiteren van het vele balbezit?
12'
Deze corner is ongevaarlijk.
11'
Weer een corner met potentie voor Vitesse. De corner zelf gaat net over Brown heen, maar de afvallende bal wordt zeer fraai op doel geschoten door van der Werff. Stekelenburg tikt de bal over zijn doel voor een nieuwe corner.
8'
Twee kansen voor Rashica. In eerste instantie wordt zijn schotpoging geblokkeerd, waar een corner uit ontstaat. Bij deze corner duikt hij op bij de tweede paal, waar hij heel veel ruimte heeft. de kleine middenvelder raakt de bal maar half en krijgt hem daardoor niet op doel gemikt.
5'
Peter Bosz hoopte vooraf op een snelle goal in dit duel, maar een tegentreffer bedoelde hij daar uiteraard niet mee.
4'
Doelpunt voor Southampton FC, 0:1 door Graziano Pellè
Alle hoop is na vier minuten vervlogen. Met het eerste schot op doel van de bezoekers is het direct raak. Pelle krijgt wat toevallig de bal, kapt in de zestien zijn man uit en schiet met links laag diagonaal in. Room is kansloos.
2'
Meteen een aardige kans voor Brown! Diks kapt op rechts zijn tegenstander goed uit en legt de bal terug op de vrijstaande Brown. Die raakte de bal helaas niet goed, waardoor de bal ongevaarlijk naast het doel van Maarten Stekelenburg hobbelt.
1'
De bal rolt in Arnhem. Krijgen we vanavond het Wonder van Arnhem, of gaan Ronald Koeman en zijn mannen eenvoudig door naar de volgende ronde?
1'
Schier onmogelijk. Zo mag de opdracht voor Vitesse na de 3-0 nederlaag van vorige week wel genoemd worden. De Arnhemmers liepen een aantal keer in de val van Southampton en kwamen zelf niet tot een treffer. Lukt het de mannen van Peter Bosz om Ronald Koeman en zijn spelers enorm te verrassen vanavond, of is dit al een gelopen koers en zijn we getuige van een veredelde oefenwedstrijd? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Vitesse
Zoals een goede coach behoort te doen heeft Peter Bosz afgelopen week laten weten dat hij nog vertrouwen heeft in een goede afloop. Hij is ervan overtuigd dat zijn ploeg het bij een snelle treffer nog interessant kan gaan maken. Dat Vitesse de aanval gaat zoeken spreekt dan ook voor zich. Maar de trainer liet ook direct weten dat het niet te naief moet worden, en dat hij zijn ploeg geen zelfmoord wil laten plegen in het begin van het duel. Voor Sherin Yeini, Arnold Kruiswijk en Renato Ibarra komt de wedstrijd van vanavond nog te vroeg. Het drietal heeft inmiddels wel de training hervat, maar is nog niet klaar voor deze wedstrijd.

Southampton
Southampton heeft deze zomer patent op een 3-0 zege tegen Nederlandse ploegen. In de oefencampagne moesten FC Groningen en Feyenoord als met die eindstand terug naar huis en vorige week dus ook Vitesse. Trainer Ronald Koeman keert vanavond terug bij de ploeg waar hij zijn trainersloopbaan is begonnen, en dat is speciaal voor hem. Toch gaf Koeman al aan dat hij sinds zijn tijd in Arnhem is veranderd. Hij heeft vooral veel meer ervaring opgedaan. En die ervaring moet zijn ploeg vanavond een ronde verder helpen. De plek bij de laatste Play-off ronde moet door Southampton worden bereikt zonder Jordy Clasie. De kersverse aanwisnt liep vorige week, in de heenwedstrijd, een blessure op en staat een aantal weken buitenspel. Aanvaller Shane Long is door ziekte ook niet van de partij.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van de Griekse scheidsrechter Ilias Spathas. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.