Slowakije Dinsdag, 17. November 2015
18:00 uur
Nederland
4:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Vincent Janssen 16. / Schot met rechts  (Jorrit Hendrix)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Vincent Janssen 23. / Schot met rechts  (Jean-Paul Boëtius)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Jaroslav Mihalík 50. / Schot met links  (Tomáš Brigant)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Albert Rusnák 64. / Kopbal  (Jaroslav Mihalík)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Martin Chrien 83. / Schot met rechts  (Róbert Mazáň)
4 : 2 Torinfos in de Ticker Adam Zreľák 90. / Penalty

90'
In een knotsgekke tweede helft heeft Oranje weer een voorsprong verspeeld. Door doelpunten van Jaroslav Mihalík, Albert Rusnák, Martin Chrien en Adam Zreľák verliest Oranje weer van Slowakije. De prima eerste helft werd geen vervolg gegeven in het tweede bedrijf. Slowakije wipt daardoor over Oranje heen.
90'
90'
Doelpunt voor Slowakije, 4:2 door Adam Zreľák
De eerste poging moet opnieuw omdat de spits te vroeg in liep. Het tweede schot gaat echter moeiteloos in de andere hoek.
90'
Penalty voor Slowakije! Luckassen gaat in de fout en gunt Slowakije een kans op een vierde doelpunt.
90'
Gele kaart voor Derrick Luckassen (Nederland)
De verdediger van AZ veroorzaakt op domme wijze een penalty.
90'
Wissel in bij Slowakije -> Lukáš Skovajsa
90'
Wissel uit bij Slowakije -> Albert Rusnák
90'
Slowakije gaat bij deze stand over Oranje heen in de poule. De Slowaken hebben zelfs nog een wedstrijd minder gespeeld. Aldus een enorme tegenslag voor Fred Grim en zijn team.
88'
Wissel in bij Slowakije -> Dávid Ivan
88'
Wissel uit bij Slowakije -> Jaroslav Mihalík
86'
Wissel in bij Nederland -> Sam Hendriks
86'
Wissel uit bij Nederland -> Joshua Brenet
85'
Wat een blamage voor Oranje! Opnieuw gaan de Slowaken zegevieren. Op wilskracht wordt een 0-2 voorsprong teniet gedaan in de tweede helft.
83'
Doelpunt voor Slowakije, 3:2 door Martin Chrien
Wat bijzonder slecht verdedigd van Oranje. Róbert Mazáň zorgt voor een prima actie vanaf links en bedient Chrien met een goede voorzet. Chrien hoeft enkel tegen de bal aan te lopen.
81'
Kans voor Van Overeem! Een mooie lang pass van Kishna komt voor de voeten van de diepgaande Joris van Overeem. De Slowaakse doelman let goed op en houdt de middenvelder van AZ van schieten af.
79'
Gele kaart voor Thom Haye (Nederland)
Frustraties bij de AZ-middenvelder leidt het derde geel in voor Jong Oranje.
78'
Wat een kans voor Slowakije! Een vrije trap van Rusnák belandt op het hoofd van de vrijstaande Branislav Niňaj. De poging mist kracht waardoor Van der Hart de bal kan vangen.
76'
Jong Oranje krijgt weer wat meer grip op de wedstrijd. Laten we hopen dat ze nog iets kunnen bewerkstelligen tegen de stugge Slowaken. Wat een domper na die prima eerste helft.
73'
Nog ongeveer twintig minuten op de klok in Slowakije. Jong Oranje gaat iets aanvallender spelen met het inbrengen van Joris van Overeem. Dat brengt overigens het aantal spelers van AZ naar vier.
71'
Wissel in bij Nederland -> Joris van Overeem
71'
Wissel uit bij Nederland -> Jorrit Hendrix
70'
Gele kaart voor Albert Rusnák (Slowakije)
Ook de andere doelpuntenmaker wordt op de bon geslingerd na een lichte overtreding.
70'
Gele kaart voor Jaroslav Mihalík (Slowakije)
De doelpuntenmaker duwt Joshua Brenet in de rug en krijgt geel.
67'
Oranje is het helemaal kwijt in de tweede helft en laat zich opnieuw verrassen door de Slowaken. De voorsprong wordt zomaar teniet gedaan.
64'
Doelpunt voor Slowakije, 2:2 door Albert Rusnák
Oh oh Oranje, daar gaat de voorsprong. Op aangeven van Mihalík kopt Rusnák de voorzet bij de eerste paal achter Van der Hart. Het staat weer gelijk in Myjava.
63'
Even nieuws van een heel ander front. De wedstrijd Duitsland - Nederland lijkt vanavond alsnog niet door te gaan. Het stadion wordt momenteel ontruimd.
62'
Gele kaart voor Jorrit Hendrix (Nederland)
Harde overtreding van de middenvelder van PSV op de onderbenen van Martin Chrien.
61'
We zien vanavond verdomd weinig van Ricardo Kishna. De linksbuiten van Jong Oranje wordt voortdurend afgetroefd door zijn directe tegenstander en kent een lastige avond.
60'
Gele kaart voor Karim Rekik (Nederland)
De aanvoerder van Oranje krijgt het eerste geel na protesten bij de wedstrijdleiding.
59'
Na deze interland speelt Jong Oranje pas op 1 september 2016 weer voor de EK kwalificatie. Dan gaat het team op bezoek in Wit-Rusland. Slowakije speelt op 29 maart de eerstvolgende interland tegen Turkije.
57'
Weer breekt Adam Zreľák door de defensie van Oranje heen. Karim Rekik kan de Slowaakse spits niet bijhouden. Het schot blijkt zwak, waardoor Van der Hart kan redden.
56'
Nederland moet echt gaan oppassen in Myjava. Jong Slowakije heeft ineens weer veel vertrouwen na de aansluitingstreffer. De Slowaken domineren momenteel de wedstrijd.
53'
Zo gaat het toch weer een spannende tweede helft worden tussen Slowakije en Oranje. Het team van Fred Grim moet voorkomen dat het opnieuw verliest na een voorsprong.
50'
Doelpunt voor Slowakije, 1:2 door Jaroslav Mihalík
De spanning is al direct terug in de wedstrijd. Invaller Tomáš Brigant ziet de vrijstaande Mihalík. De middenvelder van Slowakije rondt vervolgend keurig af in de bovenhoek.
48'
De tweede helft is in gang gezet. Gaat Jong Oranje de score nog uitbreiden of komt de spanning terug door de Slowaken?
46'
Wissel in bij Slowakije -> Tomáš Brigant
46'
Wissel uit bij Slowakije -> Matúš Bero
46'
45'
Jong Oranje heeft het prima gedaan in de eerste helft op bezoek bij Jong Slowakije. Vincent Janssen was de grote uitblinker met twee doelpunten: 0-2. De eerste was een verlengd schot na een inzet van Jorrit Hendrix. Janssens tweede doelpunt eindigde via de lat maar net over de doellijn. De Slowaken hadden maar weinig in de pap te brokkelen.
45'
44'
De rust nadert in Myjava. De eerste helft heeft zich gekenmerkt als een met vele kansen. Oranje had zomaar een of twee doelpunten meer kunnen maken.
41'
Megakans voor Vilhena! Een keurige actie vanaf links via Nathan Aké wordt niet tot doelpunt gepromoveerd door Tonny Vilhena. De middenvelder van Feyenoord schiet van dichtbij een meter over het doel.
40'
Nu wel gevaar voor Van der Hart! De Oranje-doelman moet reddend optreden op een schot van Albert Rusnák. Ook de rebound van Adam Zreľák is een prooi voor Mickey van der Hart.
39'
Mickey van der Hart kent voorlopig een rustige avond. De tweede doelman van PEC Zwolle is de vaste keus in Jong Oranje. Tot nu toe houdt Van der Hart zijn doel eenvoudig schoon.
36'
Nog tien minuten tot de rust in Myjava. Oranje speelt een sterke eerste helft met attractief spel. De effectiviteit van Vincent Janssen bepaalt tot zover de tussenstand.
33'
Slowakije heeft veel moeite met de felheid en het snelle spel van Oranje. Desondanks weten de Slowaken hoe ze terug moeten komen na een achterstand. Er is dus nog niets beslist.
30'
Boëtius moet oppassen en zijn hoofd erbij houden. De jonge speler van FC Basel trapt na richting de benen van Matúš Bero. Hij komt echter weg met een vermaning.
27'
Vincent Janssen heeft nu zes van de negen gemaakte doelpunten voor zich opgeëist in de kwalificatiereeks. De spits van AZ is in bloedvorm en verandert bijna alle kansen tot doelpunt.
24'
Schot van Janssen! De spits van AZ dendert door op weg naar zijn derde treffer van de avond. Opnieuw poogt Janssen het vanaf buiten de zestien meter. Dit keer redt de Slowaakse goalie.
23'
Doelpunt voor Nederland, 0:2 door Vincent Janssen
Wat een vliegende start voor het team van Grim. Boëtius belegt een prima actie met dito pass vanaf rechts. Janssen staat wederom op de juiste plek en scoort via de onderkant van de lat.
22'
Belangrijke rol in het eerste kwart voor Jorrit Hendrix. De middenvelder van PSV komt veel aan de bal en is belangrijk in offensief en defensief opzicht. Ook bij het doelpunt was Hendrix nauw betrokken.
19'
Mooi begin dus van de avond met de voorsprong van Jong Oranje. De talenten openen fel en zorgen voor veel gevaar. Het spel is prima en de aanvallen zijn messcherp.
16'
Doelpunt voor Nederland, 0:1 door Vincent Janssen
Jaaaaaa, Oranje op voorsprong! Weer is het spits Janssen die een doelpunt maakt. De topscoorder verlengt een schot van Hendrix met zijn rechtervoet en treft de kruising.
16'
Ook Slowakije krijgt de eerste goede mogelijkheid. De defensie van Oranje moet vol in de achteruit om een voorzet van Martin Valjent te blokkeren. Adam Zreľák had anders de bal voor het intikken.
13'
Weer een kans voor Oranje! Een sterke openingsfase van het team van coach Fred Grim levert opnieuw een aardige kans op. Boëtius brengt de bal op prachtige wijze bij Vincent Janssen. De spits kan vervolgens net niet Vilhena bereiken.
11'
Wat een scrimmage! Jong Oranje moet hier op voorsprong komen. Van dichtbij zijn de kansen niet besteed aan Jorrit Hendrix, Tonny Vilhena en Ricardo Kishna. Slowakije mag doelman Adrián Chovan danken.
10'
De eerste tien minuten van de wedstrijd zitten erop. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en maken er een boeiend schouwspel van.
7'
Het eerste schot van de wedstrijd komt van de voeten van Jean-Paul Boëtius. De poging van de rechtsbuiten van Jong Oranje verdwijnt echter hoog over het Slowaakse doel.
4'
Slowakije heeft drie punten minder dan Oranje, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Bij een overwinning kunnen de Slowaken op gelijke hoogte komen vanavond.
1'
Jong Slowakije heeft in eigen huis afgetrapt voor de topper in groep 8. Jong Oranje kan vanavond een belangrijke slag slaan in Myjava.
1'
De opstellingen
Jong Oranje begint met twee andere spelers ten opzichte van het gewonnen duel tegen Wit-Rusland. Derrick Luckassen vervangt de geblesseerde Sven van Beek in de defensie. Verder krijgt AZ-speler Thom Haye de voorkeur boven zijn ploeggenoot Joris van Overeem.

Slowakije wijzigt helemaal niets in de basisploeg. Dezelfde elf die in oktober wonnen van Oranje staan aan de aftrap. Het sterke collectief versloeg de Nederlandse leeftijdsgenoten destijds met 1-3. Albert Rusnák is de bekendste naam in de opstelling.

Welkom bij de wedstrijd Jong Slowakije – Jong Oranje! Dinsdagavond om 18.00 uur spelen de talenten hun vijfde poulewedstrijd in de EK kwalificatie. Mijn naam is Koen Larmit en ik doe live verslag van het duel in Myjava (Slowakije). Rond de klok van vijf uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Jong Slowakije
Het team van bondscoach Pavel Hapal heeft zes punten behaald uit drie wedstrijden. In Wit-Rusland werd verloren, maar de duels tegen Cyprus en Nederland waren wel goed voor de volle buit. Jong Slowakije was ongeveer een maand geleden veel te sterk voor Jong Oranje. Na een 1-1 ruststand werd dit in de tweede helft met doelpunten uitgedrukt. Martin Chrien, Milan Škriniar en Matúš Bero waren trefzeker en zorgde voor een 1-3 winst in Nijmegen.

Albert Rusnák is de meest aansprekende naam binnen de Slowaakse selectie. De middenvelder van FC Groningen heeft een belangrijke plaats binnen het elftal en was goed voor de assist bij het derde en beslissende doelpunt. Locatie voor het pouleduel in groep 8 is Stadion Myjava. Normaliter speelt Spartak Myjava hier haar wedstrijden. Het team bekleedt een vijfde plaats in de Slowaakse competitie.

Jong Oranje
Nederland onder 21 jaar zal uit zijn op revanche. Zoals al vernoemd verloor het team van coach Fred Grim namelijk thuis met 1-3. In dat duel was Vincent Janssen de enige doelpuntenmaker. De spits van AZ is op dreef en nam vier van de zeven doelpunten op zijn conto. Ook afgelopen donderdag wist Janssen het net te doen bollen. In Tilburg was hij matchwinnaar met de vroege 1-0 tegen Wit-Rusland. Met name de voorbereiding in de vorm van het hakje van Ricardo Kishna was oogstrelend.

Door de overwinning op de Wit-Russen staat Jong Oranje na vier duels op negen punten. Bij een overwinning in Slowakije wordt er definitief afstand genomen. Ten opzichte van het thuisduel kan Grim beschikken over aanvoerder Karim Rekik, Sven van Beek en Jean-Paul Boëtius. Daartegenover staat het gemis van Wesley Hoedt (enkelklachten) en Daley Sinkgraven. De Ajacied kampt met een knieblessure. Jordy de Wijs (PSV) is opgeroepen als vervanger.