13.11.2015 14:44

Rekik speelt met veel plezier bij Jong Oranje

Gleb Rassadkin (r.) maakt het Karim Rekik erg moeilijk met zijn fysieke kracht. De Wit-Russen strijden met Jong Oranje om de koppositie in de kwalificatiereeks. (12-11-2015)
Gleb Rassadkin (r.) maakt het Karim Rekik erg moeilijk met zijn fysieke kracht. De Wit-Russen strijden met Jong Oranje om de koppositie in de kwalificatiereeks. (12-11-2015)

Karim Rekik was donderdagavond een van de meest ervaren krachten bij Jong Oranje. De mandekker van Olympique Marseille debuteerde al in het shirt van Oranje, maar wordt tegenwoordig niet meer opgeroepen. Rekik heeft daar geen problemen mee.

"Vrijdag ben ik gewoon supporter van het Nederlands elftal. Als ik bij Jong Oranje zit dan focus ik me op Jong Oranje en support ik het Nederlands elftal en andersom ook", kijkt Rekik met FOX Sports naar zijn situatie bij de nationale ploeg, waar hij soms tussen wal en schip lijkt te belanden. 

"Ik vind dat niet zo moeilijk, als ik eerlijk ben. Het is prachtig als je bij het grote Oranje zit, maar nu zit ik met Jong Oranje en spelen we twee belangrijke kwalificatieduels. Dat doe ik met veel plezier", geeft Rekik duidelijk aan. Het Nederlands elftal speelt deze interlandperiode twee vriendschappelijke interlands, terwijl Jong Oranje strijdt voor een plek op het Europees Kampioenschap, dat in 2017 in Polen wordt georganiseerd. 

Een jaar later is echter het Wereldkampioenschap, waar Rekik maar al te graag wil staan met het Nederlands elftal. "Dat is mijn doel. Maar ik zeg niet dat ik als ik bij Jong Oranje zit, ik hier met een slecht gevoel kom." Jong Oranje won overigens met 1-0 van de leeftijdsgenoten van Wit-Rusland. Rekik speelde de gehele wedstrijd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner