16.11.2015 11:54

Grim aast op revanche in kwalificatieduel

Bondscoach Fred Grim is boos over de manier waarop zijn Jong Oranje voor de dag komt tegen Jong Slowakije. (11-10-2015)
Bondscoach Fred Grim is boos over de manier waarop zijn Jong Oranje voor de dag komt tegen Jong Slowakije. (11-10-2015)

Fred Grim gaat dinsdagavond op zoek naar revanche. De bondscoach van Jong Oranje speelt dan het belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Slowakije. De vorige keer verloor het van de Slowaken.

Oranje staat met twaalf punten op een eerste plek in groep 8, maar het heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Slowakije en Turkije staan na drie duels op negen punten. Het duel tussen Slowakije is dus erg belangrijk. "Slowakije is een goed voetballend team, met veel beweging en diepgaande mensen", zo zegt Grim tegen FOX Sports. Oranje verloor alleen nog van Slowakije in de poule.

In het thuisduel werd het toen 3-1, Grim weet wat er mis ging. "Wij moeten beter gaan coachen. Als het goed staat, kunnen we zelf in ons spel komen en moeten we het zelf doen. Het moet in je lichaam zitten om revanche te willen nemen voor die eerdere nederlaag."

Ook PSV'er Jorrit Hendrix kan de wedstrijd nog goed voor zich halen. De verdediger zag dat Oranje twee goals tegen kreeg uit stilstaande situaties. "Daar moeten we nu scherp in zijn. Maar Slowakije heeft wel goede spelers die aan de bal vaardig zijn en veel fysiek achterin en op het middenveld. Het is een team uit het Oostblok, maar wil evengoed wel voetballen. Onze  laatste wedstrijd geeft wel wat vertrouwen, maar dinsdag zal het weer iets anders zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner