10.08.2017 08:30

Dortmund Bundesliga-club meeste profijt jeugdopleiding

Met 763 Bundesliga-duels is Borussia Dortmund de club uit Duitsland die het meest profiteert van de eigen jeugdopleiding. In de selectie zitten negen spelers die gezamenlijk dat aantal bereikten én de jeugd van de club doorliepen.

Van Schmelzer tot Larsen
Linksback Marcel Schmelzer is de speler die de meeste duels (224 Bundesliga-duels) speelde namens Borussia Dortmund in de eliteklasse van Duitsland, gevolgd door Marco Reus. Jacob Bruun Larsen en Dominik Reimann, spelers die al wel in de selectie zitten én voormalig jeugdspelers van Borussia Dortmund zijn, speelden nog geen duel namens Die Schwarzgelben in de Bundesliga.

Schalke 04 volgt
Achter Dortmund heeft de eeuwige rivaal FC Schalke 04 ook veel profijt van de eigen jeugdopleiding. Jeugdspelers van FC Schalke 04 uit de huidige selectie van die club herbergen samen 525 duels in de Bundesliga. Met 452 wedstrijden volgt de Duitse grootmacht FC Bayern München op de vierde plaats. Doordat Phillip Lahm stopte met voetbal, verloor FC Bayern München maar liefst 385 Bundesliga-duels in deze lijst.

Helemaal onderaan staat de revelatie van vorig seizoen: RB Leipzig. Met Federico Palacios heeft de ploeg slechts één speler die vanuit de eigen jeugdopleiding doorstroomde naar het eerste elftal en daar minuten maakte. De gevallen topclub Hamburger SV profiteert eveneens amper van de eigen jeugdspelers. Zeven spelers uit die selectie kwamen gezamenlijk tot datzelfde aantal wedstrijden in de Bundesliga.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner