1 : 0 Torinfos in de Ticker Gary Cahill 81. / Schot met rechts  (Diego Costa)
1 : 1 Torinfos in de Ticker David Luiz 86. / Kopbal  (Ezequiel Lavezzi)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Eden Hazard 96. / Penalty
2 : 2 Torinfos in de Ticker Thiago Silva 114. / Kopbal  (Thiago Motta)

120'
Samenvatting verlenging:

Het was een gedenkwaardige avond in Londen. Chelsea leek de wedstrijd vroeg in de verlenging te beslissen toen Eden Hazard een penalty binnenschoot, maar de tien man van PSG rechtten de rug en kwamen terug tot 2-2.
120'
120'
Twee minuten extra tijd!
118'
Wissel in bij Paris Saint-Germain -> Gregory van der Wiel
118'
Wissel uit bij Paris Saint-Germain -> Javier Pastore
116'
Nog maar een paar minuten te spelen op Old Trafford. Gaat PSG hier voor een megastunt zorgen?
114'
Doelpunt voor Paris Saint-Germain, 2:2 door Thiago Silva
BIZAR! In eerste instantie houdt Thibaut Courtois zijn ploeg op de been door met een geweldige redding de bal uit het doel te werken. In de corner die daarop volgt is het wel raak voor PSG: weer is het David Luiz die kopt en ditmaal heeft de Belgische doelman geen antwoord!
112'
Een klein kansje voor Paris Saint-Germain. Terwijl hij valt schiet Edinson Cavani ongevaarlijk richting het doel van Thibaut Courtois.
110'
Daar had Diego Costa de wedstrijd kunnen beslissen! Op het strafschopgebied ontvangt de Chelsea-spits de bal, maar zijn schot eindigt ver naast het doel van Salvatore Sirigu.
107'
Nog een klein kwartier van PSG, dat inmiddels al meer dan 75 minuten met een man minder speelt. De krachten lijken op bij de Fransen, maar één kans(je) kan voldoende zijn voor een plek in de kwartfinale.
106'
Aanvang 2e helft verlenging
105'
Einde 1ste helft verlenging
103'
Bijna, bijna! Eden Hazard kruipt naar binnen en probeert met een slim balletje Diego Costa te bereiken, maar Marquinhos verdedigt goed mee en voorkomt met een sliding dat de Spanjaard de bal ontvangt.
101'
Heerlijke poging van David Luiz! De Braziliaan schiet een vrije trap van een meter of dertig in één keer op doel en met de nodige moeite weet Thibaut Courtois de zwabberbal over de lat te tikken.
99'
Ha, Eden Hazard wil nog een strafschop en gaat na heel licht contact met Salvatore Sirigu naar de grond. Scheidsrechter Björn Kuipers laat zich echter niet misleiden en geeft Chelsea geen tweede penalty.
98'
Maar het levert PSG niets op: Thibaut Courtois plukt de bal uit de lucht.
98'
Paris Saint-Germain krijgt een vrije trap op de helft van Chelsea en de hele luchtmacht van de Fransen meldt zich in het strafschopgebied van de thuisploeg.
96'
Doelpunt voor Chelsea FC, 2:1 door Eden Hazard
Een koud kunstje voor Eden Hazard! De Belg wacht tot Salvatore Sirigu een hoek kiest en schiet 'm vervolgens in de andere. Het is weer de beurt aan PSG!
95'
STRAFSCHOP Chelsea! David Luiz gaat het kopduel aan met Kurt Zouma en raakt de bal met zijn hand. Björn Kuipers kan niets anders doen dan de thuisploeg een penalty toe te kennen.
93'
En daar was de man uit Ivoorkust bijna! De invaller kan een hoge pass echter net niet lekker aannemen.
92'
De intenties van José Mourinho zijn duidelijk met het inbrengen van Didier Drogba: Chelsea gaat in de verlenging op zoek naar een doelpunt.
91'
Wissel in bij Chelsea FC -> Didier Drogba
91'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Ramires
91'
Aanvang 1ste helft verlenging
90'
Samenvatting tweede helft: Wat een slot van de tweede helft! Chelsea kwam tien minuten voor tijd op 1-0, maar de tien van PSG rechtten de rug en kwamen niet veel later op gelijke hoogte toen David Luiz de bal hard binnenkopte. Zowel de wedstrijd in Parijs als het duel van vanavond is na negentig minuten in 1-1 geëindigd, dus we gaan verlengen!
90'
Einde tweede helft
90'
Verlenging!
90'
Oef, Diego Costa! Björn Kuipers staat met zijn rug naar de Spaanse spits en ziet niet dat Costa een duw geeft aan Marquinhos. De spits van Chelsea heeft al een gele kaart gepakt en mag natuurlijk niet zulke risico's nemen.
87'
Voor alle duidelijkheid: wordt er niet meer gescoord in de reguliere speeltijd, dan gaan we verlengen.
86'
Doelpunt voor Paris Saint-Germain, 1:1 door David Luiz
DIT WORDT VERLENGEN! De Fransen komen op gelijke hoogte! Het is oud-Chelsea-speler David Luiz die de bal kei- en keihard tegen de touwen kopt na een afgemeten hoekschop!
85'
PSG geeft nog niet op! Na een gevaarlijke voorzet van Javier Pastore krijgen de Fransen een hoekschop.
84'
Wissel in bij Chelsea FC -> Kurt Zouma
84'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Nemanja Matić
83'
Bijna de gelijkmaker! Poeh, wat een kans voor Ezequiel Lavezzi! Koud in het veld kopt hij de bal van dichtbij tegen Thibaut Courtois aan.
82'
Wissel in bij Paris Saint-Germain -> Ezequiel Lavezzi
82'
Wissel uit bij Paris Saint-Germain -> Marco Verratti
82'
Wissel in bij Paris Saint-Germain -> Adrien Rabiot
82'
Wissel uit bij Paris Saint-Germain -> Blaise Matuidi
81'
Doelpunt voor Chelsea FC, 1:0 door Gary Cahill
Daar is de voorsprong voor Chelsea! Vlak na de grote kans van Ramires is het raak voor de thuisploeg. Nadat Diego Costa de bal compleet verkeerd raakt, komt de bal bij Gary Cahill terecht. De Engelsman twijfelt geen seconde en knalt de bal keihard tegen de touwen.
80'
Ramires! De grootste kans voor Chelsea tot nu toe! Ramires komt vrij in het strafschopgebied en probeert de bal in de korte hoek te schieten. Salvatore Sirigu is echter scherp en houdt zijn doel schoon.
75'
Gele kaart voor Marco Verratti (Paris Saint-Germain)
Hij solliciteert de hele wedstrijd al naar een gele kaart en nu krijgt ie 'm eindelijk. Verratti bestraft voor het iets te fel inkomen op Eden Hazard.
73'
Gele kaart voor David Luiz (Paris Saint-Germain)
De Braziliaanse verdediger probeerde een kopstootje uit te lokken door zijn hoofd tegen dat van Diego Costa te zetten. Het werkt averechts voor Luiz, die zelf geel krijgt.
73'
Gele kaart voor Diego Costa (Chelsea FC)
Oei, Björn Kuipers, is dit ook niet een rode kaart?! De Spaanse spits zet zijn sliding veel te laat in en raakt vol de benen van Thiago Silva. Met een gele kaart komt Costa goed weg!
70'
Weer PSG hoor! Javier Pastore speelt Blaise Matuidi aan, die buitenspel staat, maar niet wordt afgevlagd door de grensrechter. De Fransman speelt vervolgens de bal weer door op de Argentijn, die vanuit een lastige positie uithaalt. Thibaut Courtois staat uitstekend opgesteld en hij houdt de bal uit het doel.
67'
Als er niet meer gescoord wordt in de laatste minuten van de reguliere speeltijd gaan we verlengen.
67'
José Mourinho parkeert de bus: alle elf spelers van Chelsea staan op de eigen helft. Het initiatief wordt aan PSG overgelaten.
65'
Ook dit zijn kleine mogelijkheden voor PSG! Eerste kan de compleet vrijstaande Marquinhos de bal vanaf rechts voorgeven, maar hij bereikt geen teamgenoot. Even later komt Blaise Matuidi in schietpositie, maar Branislav Ivanović blokt het schot.
62'
Paris Saint-Germain bijt in de tweede helft aardig van zich af. De Fransen zetten op de juiste momenten druk en maken het Chelsea behoorlijk lastig.
60'
Het blijft spannend op Stamford Bridge, ondanks dat PSG met een man minder speelt. Chelsea hinkt op twee gedachten: de Engelsen hebben 0-0 genoeg, maar deze tussenstand neemt natuurlijk de nodige risico's met zich mee.
58'
Edinson Cavani raakt de paal! Dit was dé kans voor PSG! De Uruguayaan ontsnapt aan buitenspel en komt oog in oog met Thibaut Courtois. Cavani omspeelt de Belg en schiet dan met links - niet zijn favoriete been - de bal niet in het lege doel, maar op de paal!
56'
Nu is het de beurt aan Chelsea om het hoekschoppenaantal op te schroeven: binnen korte tijd krijgen de Engelsen twee corners. Kansen levert het de thuisploeg echter niet op.
54'
Zowel de eerste als de tweede hoekschop levert het team van Laurent Blanc niets op. Dit zijn natuurlijk wel de kansjes waar de Fransen het van moeten hebben!
53'
Daar is PSG! Vanuit een zeer lastige hoek probeert Maxwell op doel te schieten en via een Chelsea-been gaat de bal over de achterlijn: corner voor de Fransen.
52'
Gele kaart voor Ramires (Chelsea FC)
Kuipers moet ook in de tweede helft optreden. De Braziliaan Ramires loopt nogal dom door op Thiago Motta, die gewillig naar de grond gaat.
51'
Daar is Gary Cahill! Chelsea krijgt weer een vrije trap op de helft van PSG en dit keer wordt de bal wel voorgegeven. Per toeval komt de bal voor de voeten van de verdediger terecht, die de bal tegen een rug van een speler van PSG schiet.
49'
Leuke poging van Willian! De invaller mag een vrije trap nemen en iedereen rekent op een voorzet. De Braziliaan heeft echter iets anders in petto en probeert de bal in de korte hoek te plaatsen. PSG-doelman Salvatore Sirigu staat even op het verkeerde been, maar weet de bal ternauwernood uit het doel te houden.
46'
Daar was al bijna Chelsea! Eden Hazard pikt de bal op en speelt Diego Costa aan, die op de rand van het strafschopgebied opendraait. De aanname is goed, maar het schot van de Spaanse spits wordt geblokt.
46'
Wissel in bij Chelsea FC -> Willian
46'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Oscar
46'
45'

Geen doelpunten, wel een rode kaart in de eerste helft bij Chelsea - Paris Saint-Germain. Na een halfuur spelen werd Zlatan Ibrahimović na een overtreding op Oscar weggestuurd door de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers. De tien van PSG staan nu voor een lastige opgave; zij zullen minimaal één keer moeten scoren om nog kans te maken op een plaats in de kwartfinale van de Champions League.
45'
45'
Er worden twee minuten blessuretijd aan de eerste helft toegevoegd.
43'
Is dat een strafschop? Ja, daar lijkt het wel op, maar Björn Kuipers geeft 'm niet. Het was Edinson Cavani die de bal miste en de voet van Diego Costa aantikte.
41'
David Luiz moet oppassen! De oud-verdediger van Chelsea, nu in dienst van PSG, geeft buiten het zicht van Björn Kuipers om een beuk aan Diego Costa.
40'
Gele kaart voor Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain)
Kaartje nummer vier van deze wedstrijd! Matuidi haalt een counter van Chelsea eruit door Eden Hazard neer te halen: geel.
39'
Bijna! Met een lange bal richting de tweede paal wordt Edinson Cavani gezocht, maar John Terry zit er nét met zijn hoofd tussen.
37'
Gele kaart voor Oscar (Chelsea FC)
Björn Kuipers heeft het druk. De volgende die een kaart krijgt is Oscar voor het wegtrappen van de bal.
35'
De Fransen zijn geïrriteerd, boos. Zlatan kwam hard in, maar leek niet de intentie te hebben om Oscar hard te raken.
33'
Gele kaart voor Thiago Motta (Paris Saint-Germain)
Na de rode kaart volgen er natuurlijk protesten van de Fransen. Ook vindt er een klein opstootje plaats. Motta is degene die door Björn Kuipers bestraft wordt.
31'
Rode kaart voor Zlatan Ibrahimović (Paris Saint-Germain)
WAT DOET ZLATAN?! Direct rood voor de sterspeler van PSG! De Zweed gaat te hard door op Oscar en wordt meteen van het veld gestuurd door Björn Kuipers.
28'
Op de eigen helft mag PSG (bijna) alles doen van Chelsea, maar dat stopt zodra de Fransen de helft van de thuisploeg bereiken. Aangezien Chelsea tot nu toe nauwelijks iets heeft weggeven, krijgt José Mourinho gelijk met deze tactiek.
25'
Op de eigen helft verovert PSG de bal en dan zijn de Fransen er razendsnel uit! Met een slim balletje probeert Javier Pastore teamgenoot Blaise Matuidi, maar de pass is te scherp.
23'
Dat scheelt niet veel! Eden Hazard krijgt de bal aangespeeld van Diego Costa en gaat op de rand van het strafschopgebied de één-twee aan met Ramires. De kaats van de Braziliaan is nét iets te hard voor de Belgische flankspeler, waardoor de bal bij een andere Chelsea-spsler terechtkomt, die buitenspel staat.
22'
Paris Saint-Germain speelt de bal rond en heeft moeite met het vinden van een opening. Zlatan Ibrahimović is nog weinig in het stuk voorgekomen.
19'
De corner levert de bezoekers uit Parijs niets op. Javier Pastore neemt 'm en Thibaut Courtois plukt de bal uit de lucht.
19'
Gary Cahill geeft onnodig een hoekschop weg. De verdediger van Chelsea probeert een halfhoge voorzet van Javier Pastore te verwerken, maar hij raakt de bal niet lekker.
16'
Het is een open wedstrijd op Stamford Brigdge. Nog geen grote kansen, maar het spel golft wel op en neer!
14'
Marco Verratti gaat naar de grond in het strafschopgebied na een klein duwtje van Ramires, maar scheidsrechter Björn Kuipers geeft de Fransen geen strafschop.
13'
David Luiz en Diego Costa hebben het met elkaar aan de stok. De spits van Chelsea lijkt het goed te willen maken, maar de Braziliaanse verdediger accepteert zijn excuses niet.
12'
Vorig seizoen troffen de twee clubs elkaar in de kwartfinale van het miljoenenbal. In Parijs won PSG met 3-1, maar Chelsea rechtte de rug in de terugwedstrijd door met 2-0 te winnen. Demba Ba maakte toen vlak voor tijd het verlossende doelpunt.
9'
Björn Kuipers spreekt Thiago Motta bestraffend toe, die Cesc Fàbregas een knietje tegen het bovenbeen geeft. De Nederlandse scheidsrechter houdt de kaarten voorlopig op zak.
7'
Paris Saint-Germain zet vol druk op de verdediging van Chelsea, maar de Engelsen laten de bezoekers uit Parijs op de eigen helft opbouwen.
5'
Eden Hazard ontwijkt de sliding van Javier Pastore en ontdoet zich vervolgens van twee verdedigers van PSG. De voorzet, die richting Oscar gaat, is echter niet goed en kan worden verwerkt door de verdediging van de Fransen.
4'
Het heenduel in Parijs is in 1-1 geëindigd, wat betekent dat Paris Saint-Germain vanavond móet scoren om een kans te maken op een kwartfinaleplaats.
2'
Bijna een grote kans voor Paris Saint-Germain! Met een mooi steekpassje probeert Marco Verratti spits Edinson Cavani te bereiken. De Uruguayaan probeert open te draaien, maar John Terry staat goed opgesteld en via het been van de Engelsman gaat de bal over de achterlijn.
1'
Björn Kuipers heeft gefloten, Zlatan Ibrahimović en Edinson Cavani hebben afgetrapt; de wedstrijd is begonnen!
1'

Geen doelpunten in de eerste 45 minuten, wel een rode kaart! Het is de sterspeler van Paris Saint-Germain, Zlatan Ibrahimović, die na een harde overtreding op Oscar van het veld werd gestuurd door Björn Kuipers. Het wordt een lastige opgave voor de Fransen, die met z'n tienen minimaal één keer zullen moeten scoren om een kans te maken op de kwartfinale van de Champions League.
Aan de kant van Chelsea weinig verrassingen. Trainer José Mourinho houdt vast aan dezelfde namen. Op het middenveld één wijziging ten opzichte van het duel in Parijs: niet Willian, maar Oscar begint aan de aftrap.
Bij PSG geen basisplaats voor de Nederlander Gregory van der Wiel. De plaats op de rechtsback wordt ingenomen door de Braziliaan Marquinhos. Verder begint bij de Franse club niet Ezequiel Lavezzi maar Javier Pastore in de aanval.

Een mooi avondje Champions League-voetbal staat op het programma! In het zuiden van Duitsland neemt Bayern München het op tegen Shakthar Donetsk, maar de topper van de avond vindt plaats in Londen. Grootmachten Chelsea en Paris-Saint Germain vechten op Stamford Bridge voor een plaatsje bij de laatste acht van het miljoenenbal. Het heenduel in Parijs in 1-1, dus het kan nog alle kanten op gaan! Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe verslag van deze wedstrijd. Je kunt hier een uur voor aanvang van de wedstrijd de opstellingen vinden.

Heenwedstrijd

Op 17 februari speelden Paris Saint-Germain en Chelsea het eerste duel van het tweeluik. Chelsea kwam door een doelpunt van Branislav Ivanović met 0-1 voor, maar die voorsprong werd in de tweede helft teniet gedaan toen Edinson Cavani de bal tegen de touwen kopte. Na de gelijkmaker gingen de Fransen op jacht naar de winst, maar de ploeg van José Mourinho hield stand en sleepte een gelijkspel uit het vuur.

Chelsea koploper, PSG niet

Chelsea is bezig aan een sterk seizoen in de Premier League. De club uit Londen heeft in de competitie een voorsprong van vijf punten op naaste belager Manchester City. Daarnaast heeft het team van Mourinho een wedstrijd minder gespeeld dan The Citizens. Het landskampioenschap komt dichter en dichter bij voor Chelsea. PSG is dit seizoen niet zo ongenaakbaar als vorig seizoen. De manschappen van Laurent Blanc speelden dit seizoen liefst elf van de 28 wedstrijden gelijk en staan mede daardoor niet op de eerste, maar op de tweede plaats in de Ligue 1. De achterstand op Olympique Marseille is niet groot: slechts één punt.

Nederlands tintje

De wedstrijd van vanavond wordt geleid door de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers. Hij wordt geassisteerd door Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Bij Chelsea vinden we geen Nederlanders terug in de wedstrijdselectie, bij PSG speelt natuurlijk Gregory van der Wiel.