28.04.2015 16:10

Verratti: "Vergelijking met Pirlo een eer"

Marco Verratti wordt gezien als de natuurlijke opvolger van Andrea Pirlo bij het Italiaanse elftal. De speler zelf vindt het mooi dat hij wordt vergeleken met de middenvelder van Juventus. Hij hoopt de verwachtingen waar te kunnen maken. 

In een interview met UEFA.com wordt Verratti gevraagd of hij in de voetsporen van Pirlo kan treden. "Dat zou een grote eer zijn. Andrea heeft een geweldige carrière gehad en is nog steeds een speler die elke wedstrijd het verschil kan maken", aldus Verratti. "Dat mensen mij vergelijken met zo'n kampioen is geweldig. Ik hou van spelers als Andrés Iniesta en Pirlo. Van hen heb ik altijd geleerd. Ik speel zoals ik het liefste voetbal. Ik ga ervoor om te winnen, maar ook dat ik geniet van de wedstrijden."

Eén van die duels welke Verratti niet snel vergeet is het duel tegen Chelsea. In de achtste finale van de Champions League had het eerst met 1-1 gelijk gespeeld. In Londen wist het na verlenging 2-2 te spelen, dat betekent dat PSG door bekerde. "Dat was een onvergetelijk duel. We gingen naar Londen toe met een resultaat in het heenduel dat niet in ons voordeel was. We kregen ook nog de rode kaart. Toen keken we elkaar aan en zeiden we 'We hebben niks te verliezen'. Uiteindelijk wonnen we. Dat heeft ons erg veel vertrouwen gegeven."

De jonge Italiaan wordt in verband gebracht met diverse topclubs. De speler zelf hoeft niet per se weg. Hij is namelijk erg gelukkig in Parijs. "Hier krijg ik vertrouwen en dat is erg belangrijk voor mij. Als het goed gaan, zijn er genoeg mensen die je willen helpen, maar het gaat erom dat je wordt geholpen als het moeilijk is. Zo een gevoel heb ik bij deze club. Ik ben hier gelukkig, ik heb teamgenoten waar ik goed mee om kan gaan en een technische staf waar ik elke dag van leer. Ik wil meer aan deze club geven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner