19.03.2015 18:03

Ibrahimović één wedstrijd geschorst

Aanvalsleider Zlatan Ibrahimović van Paris Saint-Germain mist de eerste wedstrijd in de kwartfinales van de Champions League. De Zweedse topspits is voor één wedstrijd geschorst vanwege zijn rode kaart vorige week in de return tegen Chelsea in Londen (2-2 na verlenging). Arbiter Björn Kuipers stuurde Ibrahimović na ruim een halfuur van het veld na een charge op tegenstander Oscar. Met tien man schaarde Paris SG, ook de club van verdediger Gregory van der Wiel, zich alsnog bij de laatste acht na de 1-1 in Parijs.

Ibrahimovic vond de zware beslissing van Kuipers onbegrijpelijk. "Ik wist niet of ik moest huilen of moest lachen. Toen ik de rode kaart zag dacht ik: hij weet niet wat hij doet", bromde de Zweedse vedette na afloop.

Ploeggenoot Serge Aurier kwam er donderdag bij de tuchtcommissie van de UEFA minder goed van af. De Ivoriaan, die over een Frans paspoort beschikt, moet drie duels toekijken na een verbale uitval naar Kuipers. Hij noemde de Nederlandse arbiter in een videoboodschap op Facebook een "vuile klootzak". Aurier, die momenteel geblesseerd is, wond zich thuis voor de televisie nogal op over rode kaart voor Ibrahimovic.

Hij bood dinsdag via Twitter uitgebreid zijn excuses aan voor zijn beledigende opmerking. "Het scheidsrechtersvak is niet gemakkelijk. Mijn reactie hoort niet in het voetbal thuis", liet hij deemoedig weten. De openbare spijtbetuiging leidde bij de tuchtcommissie niet tot een mildere straf.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner