12.03.2015 10:54

Mourinho geeft arbitrage tóch nog de schuld

José Mourinho had woensdagavond weinig te klagen wat betreft de arbitrage. De Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers nam namelijk twee twijfelachtige beslissingen in het voordeel van Chelsea. Toch heeft Mourinho nog wat aan te merken op de arbitrage.

Kuipers stuurde al tijdens het eerste bedrijf Zlatan Ibrahimović met rood van het veld. Mourinho gaf zelfs al aan dat hij hoopt dat de Zweed tijdens de kwartfinale gewoon in actie mag komen namens Paris Saint-Germain. Tijdens de verlenging kreeg Chelsea bovendien een strafschop na een vermeende handsbal van Thiago Silva.

Volgens Mourinho had Chelsea echter nóg een strafschop moeten hebben. Edinson Cavani tikte Diego Costa aan en de Portugees had graag gezien dat de bal op de stip werd gelegd. Dat gebeurde niet. "Dat was een overduidelijke strafschop en eens te meer is gebleken dat het pure geldverspilling is dat die assistenten daar staan", citeert Voetbal International Mourinho, die doelt op de assistenten op de achterlijn. "Als je dat zelfs vanaf tien meter niet ziet… Ze doen helemaal niets. Als ze er louter staan om te oordelen of de bal over de doellijn is geweest, dan werkt doellijntechnologie veel beter."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner