Paris Saint-Germain Dinsdag, 16. Februari 2016
Chelsea FC
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Zlatan Ibrahimović 39. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker John Mikel Obi 45. / Schot met rechts  (Diego Costa)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Édinson Cavani 78. / Schot met rechts  (Ángel Di María)

90'
De tweede helft begon met een kans van Diego Costa, maar daarna was het slechts PSG wat de klok sloeg. Het duurde vrij lang, maar kort na de invalbeurt van Cavani pakte de thuisploeg alsnog de zege. De invaller werd door Di Maria de zestien ingestuurd en wist als enige in de tweede helft Courtois te verschalken. Met de 2-1 zege heeft PSG de eerste stap richting de volgende fase can de Champions League gezet.
90'
90'
Pedro schiet een voorzet vanaf links met een volley richting doel. De bal belandt in het zijnet. Het halve stadion denkt dat het een treffer is, maar dat is optisch bedrog.
88'
Chelsea komt er maar niet meer uit. Na de 2-1 lopen de bezoekers voornamelijk achteruit. Hiddink mag blij zijn als de schade tot 2-1 beperkt blijft.
85'
Een lage voorzet schiet aan alles en iedereen voorbij. Thiago Silva stond nog op de rand van de zestien en ziet de bal zo zijn richting op rollen. Vervolgens laat hij zien waarom hij verdediger is en geen aanvaller, want zijn schot richting doel is heel erg matig.
82'
En zo is alles weer anders in Parijs. Chelsea zal nog steeds blij zijn met de treffer, maar een nederlaag zet de return toch in een heel ander perspectief dan wanneer men met een gelijkspel huiswaarts had kunnen keren.
81'
Wissel in bij Paris Saint-Germain -> Javier Pastore
81'
Wissel uit bij Paris Saint-Germain -> Blaise Matuidi
81'
Wissel in bij Paris Saint-Germain -> Adrien Rabiot
81'
Wissel uit bij Paris Saint-Germain -> Marco Verratti
78'
Doelpunt voor Paris Saint-Germain, 2:1 door Edinson Cavani
Een gouden wissel! Cavani komt in een hele moeilijke hoek na een hoge stift van Di Maria. De spits moet lang wachten tot de bal tot de juiste hoogte is gedaald, maar hij schiet deze daarna door de benen van Courtois binnen voor de 2-1.
77'
Oscar zijn been is te kort! De invaller duikt op achter de verdediging van PSG, maar komt net niet bij de bal. Trapp is op tijd zijn doel uit en is net voor het uitgestoken been van Oscar bij de bal.
75'
Met nog een kwartier op de klok is het eigenlijk al de hele tweede helft wachten op een teffer van de thuisploeg. Chelsea wacht af, staat goed en vindt het verder allemaal wel prima.
74'
Wissel in bij Paris Saint-Germain -> Edinson Cavani
74'
Wissel uit bij Paris Saint-Germain -> Lucas
71'
Wissel in bij Chelsea FC -> Oscar
71'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Eden Hazard
71'
Gele kaart voor David Luiz (Paris Saint-Germain)
Wat Lucas wel lukte, probeerde David Luiz al eerder in de counter. Zijn overtreding stopte de counter niet, maar leverde hem wel alsnog een kaart op.
70'
Gele kaart voor Lucas (Paris Saint-Germain)
Een snelle uitbraak van Chelsea stop wanneer Lucas aan de noodrem trekt. Ook op deze kaart is niets aan te merken.
68'
Di Maria neemt de daaropvolgende vrije trap. Hij krult de bal om de muur en binnen de palen, maar ziet wederom Courtois goed in de weg liggen voor de Fransen.
67'
Gele kaart voor Pedro (Chelsea FC)
Pedro vangt Verratti op, die voor een afvallende bal bij een hoekschop wil gaan. De voet van Pedro belandt bij de Italiaan in zijn buik, wat hem op geel komt te staan.
64'
Matuidi heeft ook geen geluk. Na een halve kopbal van Zlatan valt de bal voor de voeten van Matuidi. Van dichtbij denkt hij hard uit te kunnen halen, maar Cahill gooit alles wat hij heeft voor het schot en weet deze dan ook te blokken.
61'
Courtois redt Chelsea! Lucas gooit er weer een prima dribbel uit en glipt langs de verdedigers. Met rechts haalt hij vanaf de rand van de zestien uit, maar ook dit schot is Courtois de baas. De Belg is na de rust vooralsnog niet te kloppen.
59'
Het is voor de thuisploeg duidelijk dat 1-1 niet genoeg is vanavond. PSG is nadrukkelijk op zoek naar een nieuwe voorsprong, om zich daarmee weer een betere uitgangspositie te verwerven voor de return.
55'
De eerste tien minuten van de tweede helft zijn heerlijk om naar te kijken. Ondanks dat PSG weer een optisch overwicht heeft, is het een open wedstrijd. Nu er ook nog eens mogelijkheden uit voort komen, maken beide ploegen er een leuke avond van.
53'
Nu test Zlatan Courtois. Vanaf de rechterkant haalt de spits uit, maar mikt recht op de doelman. De bal is lastig zat door de keeper, maar de Belg is niet zomaar verslagen en houdt ook deze inzet goed uit zijn doel.
51'
Een heerlijk schot van Di Maria. De buitenspeler ziet Courtois iets voor zijn doel staan en haalt met zijn linker uit. De Belgische doelman herstelt zich op tijd en kan de bal over zijn doel tikken.
49'
Weer een grote kans voor Diego Costa! In een snelle uitbraak komt de spits uiteindelijk oog-in-oog met Trapp te staan. Vanuit een lastige hoek probeert de spits het met een schuiver, maar vindt slechts de voeten van de doelman.
47'
Met de treffer vlak voor rust heeft Chelsea waar ze voor naar Parijs zijn gekomen. De hele belangrijke uittreffer is in een Europese wedstrijd vaak van onschatbare waarde.
46'
45'
Ondanks het optische overwicht van PSG is een gelijke stand niet onverdiend, halverwege deze wedstrijd. De thuisploeg begon sterk en had het overzicht, maar kwam amper tot kansen. Een kans kreeg Chelsea wel, maar die was niet aan Diego Costa besteed. Nadat Zlatan uit een vrije trap de score wist te openen, trok Mikel vlak voor het einde van de eerste helft de stand uit een hoekschop weer gelijk.
45'
45'
Doelpunt voor Chelsea FC, 1:1 door John Mikel
Mikel, de man die bij de 1-0 zo ongelukkig was, maakt hier een hoop goed voor Chelsea! De belangrijke uittreffer is daar. Bij een hoekschop gaat er heel veel verkeerd bij PSG. Diego Costa verlengde de bal en vindt de vrijstaande Mikel. Die kan van dichtbij keihard binnen schieten voor de gelijkmaker.
44'
Chelsea krijgt een soort gelijke vrije trap te nemen als PSG bij de treffer. Willian raakt bij zijn poging ook de muur, maar de muur doet nu wel wat die moet doen, de bal tegenhouden.
41'
Waar Zlatan op een dag na een jaar geleden de gebeten hond was tussen deze twee ploegen, is hij nu vooralsnog de gevierde man. Vorig jaar rood in de eerste helft, nu een treffer.
39'
Doelpunt voor Paris Saint-Germain, 1:0 door Zlatan Ibrahimović
Zlatan schiet de vrije trap na de overtreding dwars door de muur heen! In de muur wordt die bal nog van richting veranderd, waardoor Courtois kansloos is. De keeper ligt in de hoek en ziet de bal aan de andere kant in het doel belanden.
38'
Gele kaart voor John Mikel (Chelsea FC)
De eerste kaart van Chelsea is voor Mikel. Nadat Lucas besluit door het centrum een solo eruit te gooien, besluit Mikel aan de noodrem te trekken. Ook deze kaart is terecht.
36'
Een snelle uitbraak brengt Di Maria in schietpositie. Nadat Willian bij Chelsea geblesseerd raakt, weigeren de bezoekers de bal uit te spelen. Nadat PSG de bal overneemt, doen die dat uiteraard ook niet. In de counter komt de bal aan de linkerkant bij Di Maria, maar die schiet iets te snel en ruim voorlangs.
33'
De eerste kans van Zlatan is een feit! Een goede voorzet vanaf rechts bereikt de spits, maar die kopt de bal te snel in de grond. Hierdoor verliest zijn inzet alle snelheid en is daardoor dan ook niet gevaarlijk.
31'
Na het eerste half uur is het voor Chelsea duidelijk dat het zeker niet kansloos is in Parijs. De bezoekers kregen de enige kans van de wedstrijd en groeien in de wedstrijd. Het zelfvertrouwen bij de ploeg van Hiddink neemt duidelijk toe.
27'
Paris draaft soms wat door in het enthousiasme. De ploeg wil met hakjes en mooie balletjes elkaar bereiken, maar loopt zich daardoor stuk op de verdediging van Chelsea, die gewoon goed staat. Dat is mede de reden dat er voor de thuisploeg nog geen echte uitgespeelde kans is geweest vanavond.
23'
Chelsea raakt de lat! Volledig uit het niets duikt Chelsea ineens op voor het doel van Trapp. David Luiz zit mis bij een voorzet vanaf de zijkant en wie anders dan Diego Costa duikt achter hem op. De diagonale kopbal is op zich niet eens verkeerd, maar niet goed genoeg om Trapp te verslaan. De doelman krijgt er een handje tegen en ziet daardoor de lat redding brengen.
22'
Op een paar minuten na is het puur en alleen PSG wat het tempo van het eerste kwart van deze wedstrijd heeft bepaald. Nog zonder echte kansen daaruit te creëren is de thuisploeg heel duidelijk de bovenliggende partij.
19'
Gele kaart voor Zlatan Ibrahimović (Paris Saint-Germain)
Zlatan krijgt de eerste kaart van de wedstrijd. De aanvaller van PSG staat vol op de enkel van Mikel en wordt daarvoor terecht bestraft. Al vindt hij dat zelf uiteraard niet.
17'
Voor het eerste deze wedstrijd heeft Chelsea lange tijd de bal. Dit is wel het geval in de eigen verdediging, maar de ploeg is wel heel even onder de druk van de Fransen uit.
13'
PSG blijft maar de aanval zoeken in het eerste kwartier. De thuisploeg speelt zorgvuldig en geduldig. Tot aan de laatste pas lukt bijna alles, het vinden van het eindstation verloopt alleen nog wat moeizaam.
11'
Zlatan krijgt het stadion van de stoeltjes, wanneer hij achter de bal gaat staan voor een vrije trap. Hij schiet niet hard, maar mikt heel bewust richting de kruising. De poging is net de hoog en mist het doel van Chelsea op een paar centimeter.
7'
De thuisploeg blijft de bovenliggende partij in de openingsfase. PSG is duidelijk van plan haar favorietenrol snel te verzilveren.
3'
Het eerste gevaar deze wedstrijd komt van de thuisploeg. PSG zet Chelsea al vroeg vast en dat leidt uiteindelijk tot een gevaarlijk schot van Verratti. Ondanks de zwabberende bal, weet Courtois hem toch weg te boksen.
1'
De Champions League is hervat. Paris Saint-Germain en Chelsea zijn begonnen met hun strijd om een plek in de volgende ronde.
1'
Ondanks zijn basisplaats van afgelopen weekend start Gregory van der Wiel dinsdagavond op de reservebank bij Paris Saint Germain. De afwezigheid van Serge Aurier is niet voldoende voor een basisplaats van de Nederlander. Marquinhos vult de plek als rechtsback in tegen Chelsea.

Op de bank bij de Parijzenaren heeft de oud-Ajacied wel goed gezelschap. Onder anderen Javier Pastore en steraanvaller Edison Cavani starten ook niet in de basis bij de hervatting van het miljoenenbal.

Bij Chelsea heeft Guus Hiddink moeten schuiven in zijn verdediging. Door de blessure van John Terry start Abdul Rahman Baba achterin. Branislav Ivanović zal de aanvoerdersband van Terry overnemen. Op het middenveld neemt John Mikel de plaats over van Nemanja Matić, die afgelopen weekend tegen Newcastle United nog in de basis stond.
Europa komt uit zijn winterslaap. Wanneer de Champions League weer gaat beginnen, weet je dat het weer ergens om gaat. Het toewerken naar het verdelen van de prijzen gaat beginnen. En wat een start kent het kampioenenbal vanavond. De kampioen van Frankrijk tegen de kampioen van Engeland. Kan Guus Hiddink zijn sterke reeks ook buiten Engeland volhouden? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Paris Saint Germain
In Frankrijk is de lol er voor de Parijzenaren dit seizoen al wel een beetje af. Er zijn nog twaalf wedstrijden te gaan, maar dat PSG kampioen gaat worden is al wekenlang een zekerheidje. De ploeg heeft nog maar twaalf punten meer nodig dan achtervolger Monaco om het officieel te maken. De grote uitdaging dit seizoen ligt dan ook op de Europese velden. Maar dat zal niet zo makkelijk zijn voor Zlatan en zijn teamgenoten. Enkele seizoenen geleden ervaarde Bayern München precies hetzelfde, waarna de verslapping intrad en het in Europa fout ging. Wat dat betreft is het gelijke spel van afgelopen weekend voor PSG wel een goede wake-up call geweest. Niets komt vanzelf in het hedendaagse voetbal, zelfs niet als je zo dominant bent als Paris. Bij PSG is trainer Laurent Blanc klaar met verdediger Serge Aurier, die zich keer op keer laat gaan. Dat is goed nieuws voor Gregory van der Wiel, die afgelopen weekend de plaats van Aurier al over mocht nemen. Naast Aurier zit onder andere ook Eqequiel Lavezzi niet bij de selectie. Uiteraard zijn de sterren Zlatan en Edison Cavani wel gewoon van de partij in de voorhoede.

Chelsea FC
Zeg je Chelsea, dan zeg je Guus Hiddink. De man is een held aan het worden in Londen. Na zijn succesvolle vorige interim periode, doet onze landgenoot het nu wederom uitstekend bij Chelsea. Naast zijn huidige sterke reeks kent Hiddink ook nog een lopende reeks zonder nederlagen in de Champions League voor Chelsea. In zijn vorige periode won hij twee wedstrijden en speelde hij er vier gelijk. Het vierde gelijke spel, door een gelijkmaker diep in blessuretijd van Barcelona, zorgde er toen echter wel voor dat Chelsea de finale van het miljoenenbal misliep. Twee gelijke spelen waren vorig seizoen overigens ook het verhaal tussen Chelsea en PSG. Chelsea moest na verlenging destijds haar meerdere erkennen tegen de Fransen. Hiddink kies dit jaar niet voor de favorietenrol in de tweestrijd en kiest de kant van de bookmakers. Hij heeft een hoge pet op van de tegenstanders. “In eerste instantie doordat ze vorig seizoen Chelsea uit hebben geschakeld, maar ook omdat ze dit seizoen nog bijna niets hebben verloren. Het zal lastig voor ons worden.”

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van de Spaanse scheidsrechter Carlos Valesco Carballo. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.