16.02.2016 22:33

PSG zet eerste stap richting volgende ronde

Een gouden wissel van Laurent Blanc heeft Paris Saint-Germain op dinsdagavond de zege opgeleverd in het Champions League treffen met Chelsea. In de achtste finale schoot Edinson Cavani een paar minuten na zijn wissel de winnende 2-1 tegen de touwen.

In het Parc de Princes nam Paris Saint-Germain direct het initiatief in de wedstrijd. De thuisploeg was een kwartierlang ongrijpbaar voor Chelsea, zonder dat het tot echte kansen wist te komen. Dit gebrek aan kansen werd de thuisploeg bijna fataal na deze sterke fase. Halverwege de eerste helft dook Diego Costa uit het niets op voor doelman Kevin Trapp. Zijn kopbal was goed, maar Trapp kreeg er nog net een hand tegen aan en drukte daardoor de bal tegen de lat.

Na deze waarschuwing van de bezoekers ging de wedstrijd lange tijd gelijk op. Ruim vijf minuten voor de rust was het Zlatan Ibrahimović zelf die zijn ploeg aan de hand nam. De spits schoot een vrije trap dwars door de muur heen en zag deze via het been van John Mikel in het doel belanden. Het leek er daarna op dat PSG met een voorsprong de rust ging halen, maar ondanks dat er geen blessuretijd werd bijgetrokken, mocht Chelsea na de 45e minuut alsnog een hoekschop nemen. Deze viel zomaar voor de voeten van Mikel, die zijn ongelukkige actie goed kon maken door van dichtbij hard de 1-1 tegen de touwen te knallen.

De tweede helft begon met wederom een goede kans voor Diego Costa. De spits was in een snelle uitbraak het eindstation bij de bezoekers, maar schoot vanuit een lastige hoek tegen de voet van Trapp aan. Na deze kans was het vervolgens wel weer alleen PSG wat de klok sloeg. Angel di Maria, Zlatan, Lucas en Blaise Matuidi wisten echter allemaal geen doel te treffen. Over het algemeen was het Thibaut Courtois die keer op keer in de weg bleef liggen voor de thuisploeg.

Iets minder dan een kwartier voor tijd bleek trainer Laurent Blanc een gouden wissel te hebben toegepast. Edinson Cavani stond pas vier minuten binnen de lijnen, toen Di Maria hem wegstuurde. Met een lob zette hij de aanvaller vrij in de zestien. Ondanks de moeilijk hoek schoot Cavani de bal heel beheerst tussen de benen van Courtois door, dit deze keer echt kansloos was.

Door deze 2-1 zege weet Chelsea voor het derde jaar op rij niet te winnen op bezoek bij PSG in de Champions League. Twee jaar geleden kon de ploeg in eigen huis een nederlaag nog rechttrekken in eigen huis, terwijl vorig seizoen allebei de confrontaties in een gelijkspel eindigde. In Londen zal er over drie weken worden uitgemaakt wie er dit seizoen aan het langste eind van deze tweestrijd gaat trekken.

Door: Dennis Korpel