17.02.2016 09:10

Blanc tevreden in Europa: "Waren dominant"

David Luiz (l.) in een uiterste krachtsinspanning om de bal van Diego Costa te veroveren tijdens het Champions League-duel tussen Paris Saint-Germain en Chelsea. (16-02-2016)
David Luiz (l.) in een uiterste krachtsinspanning om de bal van Diego Costa te veroveren tijdens het Champions League-duel tussen Paris Saint-Germain en Chelsea. (16-02-2016)

Niet alleen vanwege de 2-1 overwinning, maar ook de spelopvatting en de mentaliteit van zijn ploeg stelden Laurent Blanc uiterst tevreden. De Franse oefenmeester zag Paris Saint-Germain dinsdag de eerste stap zetten in de knock-outfase van de Champions League.

"We zijn onze filosofie trouw gebleven en waren dominant, iets waar we de laatste tijd niet vaak in slaagden", stelt de eindverantwoordelijke in Parijs op de website van de UEFA. "Deze uitslag geeft ons geen enorm voordeel", beseft Blanc, die daarbij vooral kijkt naar het uitdoelpunt dat Chelsea vlak voor rust scoorde. "Maar mijn team speelde prima."

Blanc drukt zich daarmee voorzichtig uit, want vervolgens laat hij weten meer dan positief te zijn. "Na de uitwedstrijd tegen Real Madrid is dit misschien wel ons beste optreden van het seizoen." Toch kan in een competitie als de Champions League één uitdoelpunt dodelijk zijn. "Daar was ik erg boos over. Dat was een van onze grootste fouten van de avond. We hadden de kans om in balbezit te blijven, maar verloren de bal te makkelijk. Toen kregen we twee corners tegen en uiteindelijk viel het doelpunt."

De return tussen Paris Saint-Germain en Chelsea staat 9 maart op het programma. Op Stamford Bridge heeft Chelsea genoeg aan een 1-0 overwinning, maar als de Fransen scoren in Londen, moet de thuisploeg er meteen twee maken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner