Atlético Madrid Woensdag, 23. November 2016
20:45 uur
PSV
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Kevin Gameiro 55. / Schot met rechts  (Antoine Griezmann)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Antoine Griezmann 66. / Schot met links  (Tiago)

90'
De thuisploeg begon in de tweede helft opnieuw vol overgave. De eerste grote kans was opnieuw voor Gameiro. Hij kon een kopbal van José Giménez net niet tegen de touwen lopen. Ever later was het wel raak. PSV verspeelde de bal knullig en Gameiro profiteerde door de bal binnen te schuiven via de binnenkant van de paal. Tien minuten later was het al 2-0. Griezmann dook ineens op voor Zoet en schoot raak in de korte hoek. Gameiro kopte daarna nog via Zoet op de lat. PSV kon daar weinig tegenover zetten.
90'
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste twee minuten.
88'
De thuisploeg vindt het ook wel prima zo en voetbalt de wedstrijd rustig uit. PSV moet in de laatste groepswedstrijden tegen FK Rostov aan de bak om overwintering veilig te stellen.
84'
De laatste wissel van Phillip Cocu. Luuk de Jong gaan we vanavond niet in actie zien. Ramon Lundqvist vervangt Davy Pröpper.
84'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Ramon Lundqvist
84'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Davy Pröpper
84'
Arias verdient nog een hoekschop. Deze wordt niet goed genomen en levert bij een vrije doortocht op voor Griezmann.
79'
PSV probeert het nog wel. Schwaab doet een poging om te koppen, maar moet zijn meerdere erkennen in José Giménez.
75'
Een dubbele wissel aan de kant van Atlético Madrid. Tiago en Filipe Luís gaan naar de kant. Zij worden voor het laatste kwartier vervangen door Juanfran en Saúl.
75'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Saúl
75'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Tiago
75'
75'
74'
Het eerste werk in de tweede helft voor Oblak. Pereiro kapt goed naar binnen en schiet recht in de handen van de doelman van Atleti.
73'
Op de lat! Gameiro kopt hard in, maar raakt via de vingertoppen van Jeroen Zoet het houtwerk. De nieuwe hoekschop is opnieuw een prooi voor de goalie van PSV.
70'
Na de 2-0 probeert PSV de schade te beperken. De Madrilenen hebben er nog wel zin in en jagen op het derde doelpunten. Vooralsnog zonder succes.
66'
Doelpunt voor Atlético Madrid, 2:0 door Antoine Griezmann
Daar is de 2-0! Griezmann duikt ineens op voor doelman Zoet en passeert hem in de korte hoek.
61'
Phillip Cocu voert zijn tweede wissel van de avond door. Hij haalt aanvaller Steven Bergwijn naar de kant. Luciano Narsingh is hem komen vervangen.
61'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
61'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Steven Bergwijn
57'
Het is nu aan PSV om met een antwoord te komen op de tegentreffer. Luciano Narsingh loopt zich nog altijd warm aan de zijkant.
55'
Doelpunt voor Atlético Madrid, 1:0 door Kevin Gameiro
En daar is dat foutje. Gameiro onderschept en gaat richting het doel van Zoet. Uit een moeilijke hoek knalt hij de bal via de binnenkant van de paal tegen de touwen.
53'
De bezoekers hebben nu de bal! Atleti wacht geduldig af en wacht op een foutje.
50'
Atlético pakt net als in de eerste helft het initiatief in de beginfase, Nu knikt José Giménez de paal goed in en komt Gameiro net tekort om de bal binnen te lopen bij de tweede paal.
46'
PSV heeft de tweede helft in gang mogen zetten. Bij de Eindhovenaren zien we Jetro Willems niet terug. De linksback heeft teveel last van een botsing uit de eerste helft en is vervangen door Jordy de Wijs.
46'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jordy de Wijs
46'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jetro Willems
46'
45'
Atlético Madrid begon vol overgave aan de wedstrijd. Dat leverde al na enkele minuten een levensgrote kans op voor Kevin Gameiro. De Fransman faalde echter oog in oog met Jeroen Zoet. Even later was ook Diego Godín dicht bij een treffer. Hij knikte in de handen van Zoet. Aan de overkant was Pereiro er plotseling vandoor. Een op een met doelman Jan Oblak wachtte hij te lang waardoor Griezmann nog in kon grijpen. Gameiro werd even later nog van de bal gegleden door Willems. De linksback van PSV voorkwam daarmee dat de spits van Atleti gevaar kon stichten.
45'
45'
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt tenminste een minuut.
43'
Ramselaar frommelt zich knap langs twee Spaanse verdedigers. De middenveld krijgt de bal net niet goed bij Davy Pröpper, Kans verkeken voor PSV.
38'
Na een stormachtig begin lijkt PSV de zaakjes aardig op orde te hebben. Nog zijn acht minuten tot aan de rust. De stand is nog altijd 0-0 in Estadio Vicente Calderón.
34'
Pereiro probeert het maar eens van afstand. Na een actie van Zinchenko krijgt de aanvaller van PSV de bal. Hij draait de bal naar de verre hoek, maar ziet zijn schot naast het doel van Oblak vliegen.
30'
Zoet grabbelt bij een corner van de thuisploeg. Zijn verdediging schiet hem te hulp en ramt de bal weg voor het PSV-doel.
28'
Willems is inmiddels weer binnen de lijnen en lijkt gewoon verder te kunnen. PSV heeft de situatie in de tussentijd iets beter onder controle gekregen. Nog altijd 0-0 in Madrid.
24'
Een vervelend moment voor Jetro Willems. De linksback van PSV komt hard in botsing met zijn eigen doelman Zoet en gaat even gestrekt. Willems gaat even naar de kant. Cocu heeft Jordy de Wijs de warming up in gestuurd.
20'
Weer is het Gameiro die opduikt voor Zoet. Jetro Willems voorkomt met een goede tackle dat de aanvaller opnieuw gevaarlijk kan worden namens de Madrilenen.
17'
Goede kans voor PSV! Bergwijn zet Pereiro alleen voor Oblak. De Uruguayaan wacht te lang en wordt door nota bene aanvaller Griezmann gehinderd. Uiteindelijk kan Oblak de bal gemakkelijk pakken.
14'
Oleksandr Zinchenko denkt een hoekschop te verdienen voor PSV. Scheidsrechter Aleksey Kulbakov heeft echter iets anders gezien en laat Oblak een doeltrap nemen.
12'
Zoet met de redding! Griezmann legt een vrije trap op het hoofd van Diego Godín. De verdediger knikt goed richting hij doel, maar doelman Zoet ligt goed in de weg.
9'
En daar is Antoine Griezmann! PSV moet nu echt op gaan letten. De Fransman krijgt de bal op de rand van de zestien en schuift de bal net naast het doel van Jeroen Zoet.
7'
PSV ontsnapt aan een snelle achterstand. Ferreira-Carrasco zet fraai voor richting zijn maatje Gameiro, maar de Franse spits krijgt zijn voet niet goed tegen de bal.
6'
Atlético begint bijzonder fel aan de wedstrijd. PSV krijgt de bal voor de eigen zestien niet weg, maar voordat Gameiro gevaar kan stichten, grijpt Moreno goed in.
4'
De thuisploeg heeft bal in de eerste paar minuten van de wedstrijd. PSV zakt in op eigen helft en loert op de foutje van de Spanjaarden.
1'
PSV gaat in Madrid op jacht naar drie punten tegen Atlético. FK Rostov won eerder vanavond van Bayern München, dus een goed resultaat is gewenst voor de Eindhovenaren.
1'
PSV-trainer Phillip Cocu zet spits Luuk de Jong verrassend op de bank tegen Atlético Madrid. De Eindhovenaren treden aan met vijf verdedigers en daardoor is de inzet van Luuk de Jong vooralsnog niet nodig. Daniel Schwaab staat als extra verdediger achterin terwijl Steven Bergwijn en Gastón Pereiro de voorhoede vormen.

De thuisploeg speelt ook met twee spitsen. Fernando Torres zit op de bank, maar Antoine Griezmann en Kevin Gameiro staan wel in de basis. Op het middenveld staan routiniers Gabi en Tiago. Smaakmaker Yannick Ferreira-Carrasco heeft een basisplaats op het middenveld van Atleti.
Atlético Madrid en PSV ontmoeten elkaar woensdagavond in de Champions League. Om 20:45 uur wordt onder leiding van de Wit-Russische scheidsrechter Aleksey Kulbakov afgetrapt in Estadio Vicente Calderón. Eerder wist Atlético Madrid met 0-1 te winnen in Eindhoven. Saúl maakte op dinsdag 13 september 2016 de enige treffer. PSV begeeft zich in de Spaanse hoofdstad op bekend terrein. Vorig seizoen vond de Eindhovense club zijn waterloo in Madrid. In de achtste finale werd uiteindelijk na strafschoppen verloren van de Spaanse grootmacht. De opstellingen van beide ploegen verschijnen kort voor aanvang van de wedstrijd onder het kopje wedstrijddetails.

Ticket voor Europa League
PSV moet in Madrid een nieuwe stap zetten naar overwintering in Europa. De tickets voor de volgende ronde van de Champions League zijn al vergeven aan Atlético Madrid en FC Bayern München, maar voor de ploeg van trainer Phillip Cocu lonkt de Europa League. Met nog twee wedstrijden op het programma staat PSV er beter voor dan directe concurrent FK Rostov. De Russen nemen het woensdagavond op tegen FC Bayern München en spelen het laatste groepsduel in Eindhoven tegen PSV. In Rusland speelden beide ploegen gelijk waardoor zowel PSV als FK Rostov een punt heeft. Onze landgenoten staan er iets beter voor met een doelsaldo van -5. FK Rostov moet met een doelgemiddelde van -7 vooralsnog genoegen nemen met de laatste plaats in groep D. Voor Atlético Madrid staat alleen de groepswinst nog op het spel. De Spanjaarden hebben twaalf punten uit vier wedstrijden en hebben zodoende een voorsprong van drie punten op FC Bayern München. In de laatste speelronde moet Atleti op bezoek bij de Duitse landskampioen.

'Cocu kiest voor 5-3-2'
Dat er voor PSV nog genoeg op het spel staat in de Spaanse hoofdstad, moge duidelijk zijn. Reden genoeg voor coach Cocu om goed na te denken over zijn opstelling. Naar alle waarschijnlijkheid treedt de trainer aan met vijf verdedigers. Voor doelman Jeroen Zoet moeten Santiago Arias, Daniel Schwaab, Nicolas Isimat-Mirin, Héctor Moreno en Jetro Willems de pot dicht houden. Op het middenveld zullen dan Bart Ramselaar, Oleksandr Zinchenko en Davy Pröpper spelen. Voorin wordt Luuk de Jong geflankeerd door Luciano Narsingh of Gastón Pereiro. PSV kende echter geen goede generale repetitie voor het duel in Spanje. Tegen Willem II bleven de Eindhovenaren steken op 0-0. In de laatste tien wedstrijden werd zelfs maar twee keer gewonnen. "Maar een wedstrijd tegen Atlético biedt ook kansen. Dit soort wedstrijd zijn bij uitstek geschikt om de situatie waarin wij zitten om te draaien", vertelde Cocu op de persconferentie. "Wat is gebeurd is gebeurd. We moeten de tendens omdraaien. Vaak gebeurt dat juist in dit soort grote duels", voegde verdediger Moreno daar aan toe.

Atlético neemt geen gas terug
De Madrilenen zijn in de Champions League bezig aan een mooie reeks. Dat ze al geplaatst zijn voor de volgende ronde betekent niet dat Atlético rustig aan gaat doen tegen PSV. De groepswinst in groep D staat nog op het spel en de mindere resultaten in de Spaanse Primera División moeten worden weggespoeld met een goede overwinning op de Nederlandse kampioen. Afgelopen weekend verloor de ploeg van trainer Diego Simeone in eigen huis met pijnlijke cijfers van stadgenoot Real Madrid. Cristiano Ronaldo scoorde drie keer en zorgde voor een 0-3 eindstand. Atleti staat na twaalf wedstrijden met 21 punten op de zesde plaats en heeft al negen punten achterstand Real. Tegen PSV wordt weer eens een zege verwacht. "Dat doen we met alle wapens die we hebben, het enige dat me interesseert is een zege. Daar word ik ook voor betaald", vertelde Simeone tijdens het perspraatje. "Mensen zijn momenteel heel erg bezig met de competitie. Dagelijks zien de supporters de stand in La Liga afgedrukt en iedereen wil graag dat we stijgen. In de Champions League zijn we al door, maar er staat toch voldoende op het spel."