23.11.2016 22:34

PSV niet opgewassen tegen Atlético Madrid

Nicolas Isimat-Mirin (l.) wil de bal niet zomaar weggeven en probeert vlak bij de eigen achterlijn Kevin Gameiro (r.) van zich af te houden tijdens Atlético Madrid - PSV. (23-11-2016)
Nicolas Isimat-Mirin (l.) wil de bal niet zomaar weggeven en probeert vlak bij de eigen achterlijn Kevin Gameiro (r.) van zich af te houden tijdens Atlético Madrid - PSV. (23-11-2016)

PSV heeft woensdagavond niet kunnen stunten tegen Atlético Madrid. De Eindhovenaren haalden de rust met 0-0, maar moesten in het tweede bedrijf hun meerdere erkennen in de Spanjaarden: 2-0.

Trainer Phillip Cocu had verrassend genoeg geen basisplaats voor Luuk de Jong. Cocu koos in Madrid voor vijf verdedigers waaronder Daniel Schwaab. Voorin had de Nederlandse oefenmeester genoeg aan twee spitsen. Daar hoorde De Jong dus niet bij, Steven Bergwijn en Gastón Pereiro kregen de voorkeur van hun coach. Op het middenveld was er een plekje voor Oleksandr Zinchenko. De thuisploeg begon in eigen huis met routiniers Gabi en Tiago op het middenveld. In de voorhoede had trainer Diego Simeone een basisplaats voor Kevin Gameiro en Antoine Griezmann. Fernando Torres begon op de bank.

Atlético Madrid begon vol overgave aan de wedstrijd. Dat leverde al na enkele minuten een levensgrote kans op voor Kevin Gameiro. Op aangeven van Yannick Ferreira-Carrasco liet de Fransman na zijn ploeg van dichtbij op voorsprong te zetten. Niet veel later moest PSV-doelman Jeroen Zoet ingrijpen op een kopbal van Diego Godín en zag hij een schuiver van Antoine Griezmann naast zijn doel vliegen. PSV loerde op de tegenaanval en kreeg via Pereiro een enorme kans. Bergwijn stuurde de Uruguayaan goed weg, maar oog in oog met doelman Jan Oblak wachtte de aanvaller te lang. Na het explosieve begin van met name Atleti ging de storm even liggen in Madrid. Plotseling stond Gameiro echter alleen voor Zoet. Jetro Willems was gelukkig voor PSV alert en gleed de Fransman goed van de bal. De Eindhovenaren deelden zelf via Pereiro en Bart Ramselaar nog wat speldenprikjes uit. 

Ook in de tweede helft startte Atleti fel. Dat resulteerde opnieuw in een grote kans. Uit een hoekschop knikte verdediger José Giménez goed in, maar bij de tweede paal kwam Gameiro net tekort om de openingstreffer binnen te lopen. In de 55e minuut kwam dat doelpunt er alsnog. PSV verspeelde de bal knullig op het middenveld en Gameiro rondde nu wel af. De Fransman schoot via de binnenkant van de paal de 1-0 binnen op aangeven van Griezmann. Een antwoord van de bezoekers bleef vervolgens uit en Atlético kon gemakkelijk uitlopen naar 2-0. Griezmann verscheen plotseling alleen voor Zoet en schoof in de korte hoek raak. Gameiro kreeg daarna nog een van zijn vele kansen, maar kopte via de vingertoppen van Zoet tegen de lat. 

Door de zege is Atlético Madrid groepswinnaar in groep D. Bayern München verloor eerder op de avond met 3-2 van FK Rostov en dus is het laatste groepsduel tussen beide ploegen voor de eer. De overwinning van de Russen is ook slecht nieuws voor PSV. De Eindhovenaren moeten in de laatste speelronde in eigen huis winnen van Rostov om het ticket voor de Europa League binnen te slepen.

Door: Bob van Dijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner