23.11.2016 09:11

PSV gaat voor een stunt tegen Atlético

PSV staat woensdagavond vanaf 20.45 uur opnieuw voor een loodzware opgave in de Champions League. De kampioen van Nederland wil met een stunt bij Atlético Madrid een grote stap naar de derde eindklassering in de poule en een ticket voor de Europa League na de winterstop zetten.

PSV is wel eens met een betere uitgangspositie aan een Europees duel begonnen. Atlético Madrid is de verliezend finalist van de vorige editie van de Champions League. Trainer Phillip Cocu van de club uit Eindhoven mist niet alleen de de geblesseerde Joshua Brenet, Andrés Guardado, Jorrit Hendrix en Jürgen Locadia. PSV zoekt ook al weken vergeefs naar de gewenste vorm. Van de laatste zes duels in de eredivisie werden er slechts twee gewonnen. Beoogd topscorer Luuk de Jong wacht al meer dan negen duels op een treffer.

In de Champions League heeft PSV slechts één puntje, net als FK Rostov uit Rusland. Ongeacht de uitslagen in vijfde ronde bepalen beide clubs op 6 december in het Philips-stadion wie er derde wordt in de groep.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner