1 : 0 Torinfos in de Ticker Jérôme Boateng 8. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Mario Gómez 43. / Schot met links  (Julian Draxler)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Julian Draxler 63. / Schot met rechts

90'

Slowakije kwam na rust goed uit de startblokken, maar na het doelpunt van Julian Draxler verdween alle hoop bij de Slowaken. Duitsland deed het na rust rustig aan en kan zich nu opmaken voor een spannende kwartfinale. De Duitsers treffen in de volgende ronde de winnaar van het duel Italië – Spanje.
90'
90'
Vlak voor tijd krijgt Duitsland nog een enorme kans om de 4-0 te maken! Thomas Müller legt terug op Toni Kroos, die van dichtbij verzuimt om de vierde Duitse goal te maken.
90'
Gele kaart voor Juraj Kucka (Slowakije)
De Slowaak vloert naast het strafschopgebied Mesut Özil en krijgt nog een gele kaart.
90'
De blessuretijd bedraagt twee minuten.
88'
Duitsland dringt nog een beetje aan, maar doet er niet alles aan om ook een vierde doelpunt te maken.
85'
De scheidsrechter zal straks ongetwijfeld niet veel blessuretijd aan de wedstrijd toevoegen. Dat is natuurlijk ook onnodig, want beide landen vinden het goed geweest.
84'
Wissel in bij Slowakije -> Kornel Saláta
84'
Wissel uit bij Slowakije -> Norbert Gyömbér
82'
Ook frustratie bij Juraj Kucka, die op de hakken trapt van Jonas Hector. De Poolse scheidsrechter besluit de Slowaak echter niet met geel te bestraffen.
80'
Stanislav Šesták gaat gemeen door op Joshua Kimmich, die even met pijn op de grond blijft zitten. Het lijkt echter wel goed te gaan met de jonge verdediger.
77'
Daar laat Lukas Podolski zich voor het eerst zien. De aanvaller trekt door aan de linkerkant en geeft de bal hard voor. Matúš Kozáčik kan de voorzet uit de lucht plukken.
76'
Wissel in bij Duitsland -> Bastian Schweinsteiger
76'
Wissel uit bij Duitsland -> Sami Khedira
75'
De wedstrijd duurt nog een kwartier, maar de spanning is uit het duel. Mogelijk dat Duitsland nog wat meer aan het zelfvertrouwen kan werken door nog meer doelpunten te maken. Thomas Müller, die nog nooit op een EK scoorde, zal ongetwijfeld graag een goal willen maken.
73'
Voor Julian Draxler, misschien wel de beste man van de Duitsers, verlaat het veld. Hij kreeg de voorkeur boven Mario Götze en zal in de kwartfinale ongetwijfeld weer een basisplaats krijgen.
72'
Wissel in bij Duitsland -> Lukas Podolski
72'
Wissel uit bij Duitsland -> Julian Draxler
71'
Wissel in bij Duitsland -> Benedikt Höwedes
71'
Wissel uit bij Duitsland -> Jérôme Boateng
68'
Dat scheelt niet veel! Een vrije trap wordt na een terugleggen van Marek Hamšík hard richting doel geschoten door Ján Ďurica. Het schot van de verdediger gaat een meter naast.
67'
Gele kaart voor Mats Hummels (Duitsland)
De scheidsrechter zet een perfecte tackle in op de bal, maar raakt even later ook Stanislav Šesták. Een gele kaart lijkt een veel te zware straf.
66'
Het is nu alles of niets voor Slowakije, dat natuurlijk een flinke klap heeft gehad door het doelpunt van Julian Draxler. Als de Duitsers een beetje aandringen, kunnen zij de wedstrijd eindigen met een heel ruime overwinning.
64'
Wissel in bij Slowakije -> Stanislav Šesták
64'
Wissel uit bij Slowakije -> Michal Ďuriš
63'
Doelpunt voor Duitsland, 3:0 door Julian Draxler
Daar is de beslissing! Een vrije trap van Toni Kroos wordt verlengd door Mats Hummels. Bij de tweede paal staat Julian Draxler, die veel tijd krijgt en met een mooie volley van dichtbij de 3-0 binnen schiet.
61'
De Duitsers doen het na rust een stuk rustiger aan en komen zelf daardoor ook veel minder voor het doel van Matúš Kozáčik.
58'
Marek Hamšík legt de bal breed voor Juraj Kucka, die wild schiet. Zijn poging gaat mis en naast. Het vertrouwen bij de Slowaken lijkt wat terug te keren.
57'
Opnieuw krijgen de Slowaken een vrije trap op een meter of dertig van het doel. Ditmaal is het Julian Draxler die een overtreding begaat op Milan Škriniar.
54'
Marek Hamšík schiet de vrije trap via Mats Hummels over het doel, maar de Poolse scheidsrechter geeft de Duitsers een doeltrap.
53'
Slowakije krijgt op een meter of dertig een vrije trap na een overtreding van Jonas Hector op Juraj Kucka. Dit biedt perspectief voor de Slowaken.
52'
Duitsland doet het na rust even wat rustiger aan. Dat geeft Slowakije de mogelijkheid om in de wedstrijd te groeien.
49'
Aardige kans Slowakije! Een snelle tegenaanval van de Slowaken eindigt bij Juraj Kucka, die op aangeven van Marek Hamšík direct op doel schiet. Het schot gaat door het midden en wordt eenvoudig gepakt door Manuel Neuer.
49'
Slowakije begint de tweede helft met wat meer aanvallende intenties dan voor rust. Dat betekent meteen ook dat er voor de Duitsers voorin nog meer mogelijkheden liggen.
46'
Gele kaart voor Joshua Kimmich (Duitsland)
De jonge verdediger houdt aan de zijlijn Marek Hamšík en krijgt al vroeg in de tweede helft een gele kaart.
46'
Wissel in bij Slowakije -> Ján Greguš
46'
Wissel uit bij Slowakije -> Vladimír Weiss
46'
45'

Duitsland heerst in het Stade Pierre Mauroy en staat volledig verdiend op een 2-0 voorsprong tegen Slowakije. Jérôme Boateng opende met een mooie volley de score en even later kreeg Mesut Özil de kans om het tweede Duitse doelpunt te maken. Özil miste echter een strafschop, maar vlak voor rust maakte Mario Gomez alsnog de 2-0.
45'
43'
Doelpunt voor Duitsland, 2:0 door Mario Gomez
Daar is de verdiende 2-0 voor Duitsland! Vlak voor rust is het Mario Gomez die de score verdubbelt. Julian Draxler omspeelt zijn tegenstander, haalt de achterlijn en bereikt Gomez. De spits kan van dichtbij simpel de 2-0 maken.
42'
En daar is ook de volgende mogelijkheid voor Slowakije. Milan Škriniar krijgt in het strafschopgebied kans om uit te halen, maar de Slowaak schiet veel te wild. De poging gaat ver naast het doel van Manuel Neuer.
41'
Wat een redding! Even lijkt Slowakije op gelijke hoogte te komen nadat Juraj Kucka de bal richting de kruising kopt. Manuel Neuer is echter zeer attent en tikt de bal over het doel.
40'
Niet onaardig van Julian Draxler. De vervanger van Mario Götze neemt een hoge bal aan met de borst, draait open en schiet een meter naast het Slowaakse doel.
38'
Jonas Hector speelt te kort terug richting Manuel Neuer, waardoor Michal Ďuriš de hoop heeft om de bal te onderscheppen. Neuer komt echter snel zijn doel uit en trapt de bal weg.
37'
Martin Škrtel is weer opgeknapt, dus de wedstrijd wordt hervat.
36'
Het spel wordt even stilgelegd op het moment dat Martin Škrtel en Thomas Müller met de koppen tegen elkaar komen. Škrtel lijkt de meeste pijn te hebben.
35'
Ook Marek Hamšík, van wie men veel verwacht vanavond, is nog nauwelijks in het stuk voorgekomen.
32'
Thomas Müller probeert zijn eerste EK-goal te maken, maar de Duitser schiet vanaf een meter of twintig ruim over het doel van Matúš Kozáčik.
31'
Slowakije moet het strijdplan veranderen, wil het een kans maken op de volgende ronde. De Slowaken krijgen veel kansen tegen en kunnen zelf weinig inbrengen.
28'
Het gaat maar door met kansen voor Duitsland. Ditmaal is het Mesut Özil die de bal hoog in het strafschopgebied brengt. Thomas Müller probeert te koppen, maar raakt de bal met zijn schouder.
26'
Sami Khedira en Thomas Müller wagen ook een poging. Het schot van Khedira wordt tegengehouden door Martin Škrtel, Müllers inzet is te zacht en wordt eenvoudig gepakt door Matúš Kozáčik.
24'
Opnieuw bijna Özil! Mario Gomez wint in het strafschopgebied het kopduel en verlengt richting Mesut Özil. De middenvelder schiet met een dropkick de bal richting de lange hoek, maar de inzet van Özil gaat een halve meter naast.
22'
De Slowaken worden ver teruggedrongen, maar lijken iets beter in de wedstrijd te komen na een zeer moeizame openingsfase.
20'
Daar is Slowakije voor de eerste keer. Na een combinatie tussen Vladimír Weiss en Milan Škriniar komt Weiss in een gevaarlijke positie. De buitenspeler legt in het strafschopgebied de bal terug, maar vindt geen medespeler.
18'
Mesut Özil krijgt een nieuwe kans om de 2-0 te maken, maar deze mogelijkheid is veel moeilijker. Martin Škrtel wint het kopduel van Mario Gomez, waarna Özil de bal in het strafschopgebied met een volley probeert te scoren. De poging gaat ruim over.
18'
Het is een boeiende openingsfase in het Stade Pierre Mauroy. Duitsland staat op voorsprong, maar speelt ook nog eens heel sterk. Het is een kwestie van tijd voordat de Duitsers op 2-0 komen.
16'
En ook Toni Kroos waagt een poging. De middenvelder neemt de bal direct uit de lucht, maar schiet naast.
16'
Mario Gomez is de volgende Duitser die een kans krijgt om te scoren. De spits vindt in het strafschopgebied de ruimte om uit te halen, maar schiet tegen een Slowaak op.
13'
Penalty gemist door Mesut Özil, Duitsland
Mesut Özil verzuimt Duitsland vanaf de strafschopstip op 2-0 te zetten. Met een uitstekende redding voorkomt Matúš Kozáčik dat de Duitsers de score verdubbelen.
13'
Strafschop Duitsland! Martin Škrtel duwt Mario Gomez in de rug en ziet dat bestraft worden met een penalty.
13'
Gele kaart voor Martin Škrtel (Slowakije)
Voor de overtreding op Mario Gomez, waarvoor Duitsland een strafschop krijgt, wordt Martin Škrtel met geel bestraft.
11'
Slowakije heeft in de openingsfase van de wedstrijd weinig te vertellen. Duitsland heeft veel balbezit en dringt de Slowaken ver terug.
8'
Doelpunt voor Duitsland, 1:0 door Jérôme Boateng
Daar is de vroege voorsprong voor Duitsland! Het is Jérôme Boateng die met een heel fraai doelpunt de score opent. Een corner wordt uit het strafschopgebied gewerkt door de Slowaken, maar met een volley verschalkt Boateng vervolgens Matúš Kozáčik.
7'
Bijna Khedira! Een vrije trap vanaf rechts wordt goed voor het doel gebracht door Toni Kroos. Sami Khedira kopt knap in, maar ziet zijn kopbal over het doel getikt worden door Matúš Kozáčik.
6'
Bijna lukt het de Duitsers om met een dubbele één-twee tussen Jonas Hector en Thomas Müller een kans te creëren. De laatste pass richting Müller mislukt echter.
5'
Duitsland neemt vanaf de eerste minuut het initiatief in deze achtste finale. De Slowaken zijn nog nauwelijks in balbezit geweest.
3'
Jonas Hector krijgt wat ruimte van zijn mandekker en brengt de bal laag en hard voor in het strafschopgebied. Het is Martin Škrtel die opruimt.
1'
De wedstrijd begint met een lekker hakje van Mesut Özil, die Joshua Kimmich richting de cornervlag stuurt. Kimmich begaat echter een overtreding op Norbert Gyömbér.
1'
De Duitsers hebben afgetrapt! Plaatst Duitsland zoals de meeste voetballiefhebbers verwachten zich voor de kwartfinale, of weet Slowakije te stunten?
1'

Joachim Löw heeft besloten om Mario Götze voor het eerst dit EK op de bank te zetten. De aanvaller van Bayern München wordt vervangen door Julian Draxler. Voor de rest heeft Löw zijn team ten opzichte van de 1-0 overwinning op Noord-Ierland niet gewijzigd.

Bij de Slowaken zijn er veel meer wijzigingen. Tomáš Hubočan, Róbert Mak, Viktor Pečovský en Ondrej Duda beginnen op de bank. Norbert Gyömbér, Milan Škriniar, Patrik Hrošovský en Michal Ďuriš mogen het vanaf de eerste minuut laten zien tegen favoriet Duitsland.

In de vierde achtste finale komt een van de topfavorieten voor de EK-titel in actie. Duitsland neemt het zondagavond op tegen een van de dark horses van de eindronde: Slowakije. Het is niet lang geleden dat de Slowaken de Duitsers in een oefenduel versloegen, dus Die Mannschaft is gewaarschuwd. De wedstrijd begint om 18:00 en staat onder leiding van de Pool Szymon Marciniak. Een uur voor aanvang van het duel zijn de opstellingen onder het kopje 'wedstrijddetails' te vinden.

Duitsland nog matig

Hoewel de Duitsers worden beschouwd als een van de grote kanshebbers om deze zomer de EK-titel te veroveren, hebben zij in de groepsfase nog niet weten te overtuigen. Het team van bondscoach Joachim Löw eindigde weliswaar bovenaan in Groep C, maar zal zich nog wel moeten verbeteren om aanspraak te maken op de eindoverwinning. Duitsland won in de groepsfase van Oekraïne (2-0), Noord-Ierland (1-0) en speelde gelijk tegen Polen (0-0).

Eén van de tegenvallende spelers aan Duitse zijde is Thomas Müller. De aanvaller van Bayern München scoort er op de WK’s altijd op los, maar slaagde er nog niet in om op een EK te scoren. In Frankrijk kreeg hij tot op heden een aantal goede kansen, maar hij vond nog geen enkele keer het doel. Müller grapte dat als hij tegen Noord-Ierland beter met zijn kansen was omgegaan, hij Gareth Bale (drie goals) was gepasseerd op de topscorerslijst.

Valse start deert Slowakije niet

Slowakije werd voorafgaand aan het EK gezien als een van de dark horses. De Slowaken begonnen de eindronde met een teleurstellende nederlaag tegen Wales, waardoor kwalificatie voor de achtste finale plots ver weg leek. De Slowaken herstelden zich echter, wonnen van Rusland (2-1) en speelden knap gelijk tegen Engeland.

De belangrijkste speler bij Slowakije is Marek Hamšík. De middenvelder was in de drie groepswedstrijden betrokken bij twee doelpunten (één goal, één assist) en zal ook tegen Duitsland zijn ploeg op sleeptouw moeten nemen. En waarom zou Slowakije niet verrassen tegen de Duitsers? Ter voorbereiding op het EK namen de landen het een maand geleden ook tegen elkaar op. Toen won Slowakije in Augsburg verrassend met 1-3.