15.08.2016 13:31

Podolski zwaait af bij Duitse nationale ploeg

Lukas Podolski stopt als international van de Duitse nationale ploeg. Dat kondigde de aanvaller maandag aan via zijn kanalen op social media. Podolski speelde liefst twaalf jaar voor die Mannschaft.

"Bedankt fans! Twaalf jaar, 129 wedstrijden. Het was fantastisch! Het was een eer om onderdeel te zijn van de Duitse nationale ploeg", laat de 31-jarige Podolski weten via zijn account op Twitter. Daarnaast vertelt hij dat de aanvaller van Galatasaray meer tijd met zijn familie door wil gaan brengen.

Poldi speelde 129 wedstrijden in het shirt van de Duitsers en wist daarin 48 keer te scoren. Twee jaar geleden werd hij met Duitsland wereldkampioen in Brazilië. In totaal speelde Podolski mee op zeven eindtoernooien. Tijdens het afgelopen EK in Frankrijk speelde hij zijn laatste interland tegen Slowakije in de achtste finale.

Podolski is niet de eerste Duitser die zijn interlandschoenen aan de wilgen hangt. Eerder maakte Bastian Schweinsteiger al bekend zich niet meer beschikbaar te stellen voor bondscoach Joachim Löw. Poldolski blijft wel nog gewoon actief in clubverband. Hij heeft nog een contract tot de zomer van 2018 bij het Turkse Galatasaray.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner