26.06.2016 20:10

Mario Gomez op gelijke hoogte met Klinsmann

Mario Gomez kwam zondagavond tot scoren in de achtste finale tegen Slowakije. De spits zette zijn ploeg op het goede spoor op weg naar de 3-0 zege, maar het doelpunt had ook historische waarde.

Door zijn doelpunt komt Gomez op gelijke hoogte met Jürgen Klinsmann. Beide Duitsers staan nu op vijf gemaakte doelpunten op een EK. Gomez scoorde dit EK in Frankrijk eerder al tegen Noord-Ierland. Zijn overige doelpunten maakte hij op het EK van 2012 in Polen en Oekraïne.

Gomez was in 2012 de beul van het Nederlands elftal. Dankzij twee doelpunten van de spits werd Oranje verslagen. Ook tegen Portugal vond Gomez het net, waardoor hij op vijf EK-doelpunten komt.

Klinsmann, de huidige bondscoach van de Verenigde Staten, maakte op het EK van 1988 één doelpunt. Daarnaast scoorde de voormalige spits in 1992 tegen het Nederlands elftal, een wedstrijd die Oranje overigens wel wist te winnen. Klinsmann kwam verder tot scoren op het EK van 1996. Mede dankzij een doelpunt van Klinsmann tegen Kroatië en twee doelpunten van de spits tegen Rusland, wist Die Mannschaft het toernooi als winnaar af te sluiten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner