Engeland
0:0
geen

90'
Engeland is als tweede geëindigd in de poule achter buurman Wales. Ondanks goede kansen voor Nathaniel Clyne en invaller Dele Alli hield Slowakije het doel schoon. Ondanks de aanvallende wijzigingen bij de Engelsen bleek scoren een onmogelijke optie. De Slowaken hadden vrede met het punt en gaan waarschijnlijk als een van de beste nummers drie door naar de achtste finales.
90'
90'
Er zijn nog een paar minuten over van de vijf minuten extra tijd. Slowakije staat als een stevige muur en laat geen Engelsman meer door.
89'
Mak leek buiten de lijnen te blijven, maar komt al strompelend weer het veld in. Het wordt oppassen voor de rechtsbuiten van Slowakije in de laatste minuten.
87'
Róbert Mak heeft hamstringklachten en kan niet verder in de wedstrijd. Omdat Slowakije al drie keer heeft gewisseld gaat het de slotfase in met tien spelers.
85'
Engeland gaat nog aandringen in de slotfase. De favoriet in poule B wil haar status waarmaken en als eerste eindigen boven buurland Wales. Toch moeten de Engelsen dan nog scoren.
82'
De Slowaken gooien inmiddels alles op een punt en gaan voor de derde plaats met vier punten. Coach Ján Kozák haalt aanvallers naar de kant voor defensief ingestelde spelers.
79'
Het einde van de wedstrijd nadert. Inmiddels hebben beide coaches al hun troeven van de reservebank ingezet. Het duel lijkt op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen.
78'
Wissel in bij Slowakije -> Milan Škriniar
78'
Wissel uit bij Slowakije -> Vladimír Weiss
76'
Wissel in bij Engeland -> Harry Kane
76'
Wissel uit bij Engeland -> Daniel Sturridge
75'
Een mooie pass van Eric Dier kan bijna in het doel gevolleyd worden dor Daniel Sturridge. De spits van Engeland krijgt zijn linkervoet echter niet goed tegen de bal.
74'
Jamie Vardy heeft zich vanavond weinig laten zien. Het blijkt toch lastig om diepste spits bij Engeland te zijn. De aanvoer richting Vardy was van een te laag niveau.
71'
Wales verkeert in een blakende vorm en staat inmiddels dankzij een doelpunt van Gareth Bale op 0-3. Het grote Rusland wordt zo op meerdere fronten het lachertje van dit EK.
70'
Nog twintig minuten op de klok in het Geoffroy Guichard. Wederom kan een favoriet het niet waarmaken tegen een relatief kleiner land. Het blijft lang 0-0.
67'
Wissel in bij Slowakije -> Norbert Gyömbér
67'
De wedstrijd is in de tweede helft helemaal los en aantrekkelijk om naar te kijken. Engeland kreeg al twee levensgrote mogelijkheden. Ook Slowakije doet meer mee aan het spel.
66'
Wissel uit bij Slowakije -> Viktor Pečovský
63'
Škrtel haalt bal van lijn! Direct krijgt Dele Alli een levensgrote mogelijkheid. Bij de tweede paal schiet de invaller een voorzet vanaf de rechterkant direct op doel. Martin Škrtel is echter attent en haalt de bal van de lijn.
62'
Ook Dele Alli komt in de ploeg van Hodgson. De intenties van de Engelsen zijn duidelijk. Twee verse aanvallende krachten erbij betekent gaan voor de overwinning.
60'
Wissel in bij Engeland -> Dele Alli
60'
Wissel uit bij Engeland -> Adam Lallana
58'
Wayne Rooney is in de ploeg gekomen en neemt direct de aanvoerdersband over van Gray Cahill. Hodgson probeert wat meer offensieve kracht af te dwingen en haalt Jack Wilshere naar de kant.
57'
Wissel in bij Slowakije -> Dušan Švento
57'
Wissel uit bij Slowakije -> Ondrej Duda
57'
Rollertje van Weiss! Het spel golft ineens op en neer met vermaak van beide kanten. Vladimír Weiss is het eindstation van een Slowaakse counter. Na het naar binnenkappen mist zijn poging echter kracht.
56'
Wissel in bij Engeland -> Wayne Rooney
56'
Wissel uit bij Engeland -> Jack Wilshere
56'
Megakans voor Clyne! Een mooie combinatie tussen Sturridge en Clyne levert de volgende Engelse kans op. Wat schuin voor het doel belandt een poging van Clyne via de schouder van Kozáčik over het doel.
55'
Smalling bijna in de fout! Een voorzet van Tomáš Hubočan wordt met de borst door Chris Smalling teruggelegd. De bal is echter kort waardoor Róbert Mak bijna gevaarlijk kan zijn.
53'
Nathaniel Clyne maakt vanavond een prima indruk. De vervanger van Kyle Walker is zowel aanvallend als verdedigend sterk. Het toont de brede selectie van Engeland maar weer eens aan.
52'
Gele kaart voor Ryan Bertrand (Engeland)
De linksback brengt Pekarík met zijn linkerarm tot vallen en krijgt het eerst Engelse geel.
50'
De vraag is hoe ver Engeland gaat voor de groepswinst. Met het resultaat op het andere veld betekent het dat de Engelsen moeten winnen om eerste te worden.
47'
De tweede helft is begonnen zonder wijzigingen aan beide kanten. Laten we hopen op doelpunten in het Geoffroy Guichard!
46'
45'
Engeland heeft de teugels in handen in het treffen met Slowakije. De ploeg van Roy Hodgson domineert en creëert de beste kansen. De mogelijkheden waren echter niet besteed aan Jamie Vardy en Adam Lallana. Slowakije weet daartegenover weinig uit te richten. De underdog richt zich met name op de defensie. Ruststand: 0-0.
45'
45'
Een harde volley van Henderson wordt tegengehouden door het hoofd van Tomáš Hubočan. Na het wegkoppen staat de centrumverdediger zonder pardon weer op de benen.
42'
De rust nadert in Saint-Etienne. Engeland is de betere ploeg en kreeg twee aardige kansen via Vardy en Lallana. Slowakije is niet bij machten om een goede strijd op de mat te leggen.
38'
Slowakije lijkt enkel bezig te zijn met het verdedigen van een punt. Aan offensief gevaar komt de ploeg van Ján Kozák niet toe. Met virtueel vier punten op zak lijkt een van de beste derde plaatsen een feit.
35'
Lallana met een goede poging! Opnieuw worden de Engelsen gevaarlijk vanaf de zijkant. Clyne belegt wederom een goede actie, legt terug richting de zestien en ziet de poging van Lallana gered worden door Kozáčik.
33'
Het tempo van de wedstrijd zakt wat in. Na een alleraardigst begin zijn de mogelijkheden voor beide doelen nu betrekkelijk schaars.
30'
Het eerste half uur van de wedstrijd zit erop. Engeland maakt voorlopig een betere indruk. De beste mogelijkheid was voor Jamie Vardy. De stand is echter nog doelpuntloos gelijk.
27'
De Slowaken weten wat hen te doen staat en laten zich meer zien. Zojuist moest Gary Cahill voor het eerst ingrijpen bij een gevaarlijke voorzet. Heel veel meer heeft Slowakije nog niet bewerkstelligd.
24'
Gele kaart voor Viktor Pečovský (Slowakije)
De verdedigende middenvelder raakt Vardy van achteren met een sliding en krijgt het eerste geel van de wedstrijd.
23'
Wales is zelfs op 0-2 gekomen. Na Aaron Ramsey is nu Neil Taylor de doelpuntenmaker. Dat betekent dat Slowakije moet winnen van Engeland om bij de eerste twee teams te eindigen.
21'
Even wat oponthoud in de wedstrijd. Rechtsback Pekarík krijgt een fikse elleboogstoot op zijn neus van Ryan Bertrand. De scheidsrechter laat het onbestraft. Het bloed gutst er in ieder geval uit bij Pekarík.
19'
De kans voor Vardy! Dit is de eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd. Jamie Vardy wint het sprintduel van Škrtel en schiet oog in oog met Matúš Kozáčik op het lichaam van de doelman.
17'
Goede actie van Adam Lallana aan de linkerkant. De buitenspeler van de Engelsen bereikt met een voorzet ploeggenoot Jordan Henderson bij de tweede paal. De volley van Henderson wordt vervolgens geblokkeerd door Tomáš Hubočan.
15'
De Engelsen beginnen goed aan de wedstrijd. De spelers van Roy Hodgson vinden elkaar gemakkelijk en zijn voorlopig de betere tegen een afwachtend Slowakije.
13'
Wales is op voorsprong gekomen in de wedstrijd tegen Rusland. Dat is slecht nieuws voor Slowakije. De Slowaken zakken bij deze stand namelijk naar plaats drie in de groep.
11'
Engeland wordt opnieuw gevaarlijk voor het Slowaakse doel. Vardy kopt een bal door naar zijn aanvalskompaan Daniel Sturridge. De poging van de linksbuiten wordt echter geblokkeerd door Peter Pekarík.
7'
Clyne zet goed door aan de rechterkant en bereikt met een snelle voorzet Jamie Vardy bij de eerste plaats. De nieuwe spits poogt het met een directe volley en ziet deze een metertje over het doel gaan.
5'
Liverpool FC is vanavond hofleverancier bij de Engelsen. Naast vaste waarde Adam Lallana spelen ook Daniel Sturridge, Nathaniel Clyne en Jordan Henderson. Bij Slowakije zien we tevens Liverpudlian Martin Škrtel in de defensie.
2'
Scheidsrechter Carlos Velasco Carballo heeft het startsignaal gegeven aan Slowakije - Engeland! Alles is nog mogelijk in de laatste groepsduels in poule B.
1'
De opstellingen
Engeland heeft vele wijzigingen in petto vanavond. In het laatste groepsduel tegen Slowakije starten zes nieuwe spelers. Onder meer de scorende invallers Jamie Vardy en Daniel Sturridge mogen hun opwachting maken. Dit gaat ten koste van Harry Kane en aanvoerder Wayne Rooney.

Slowakije start met dezelfde elf als in de gewonnen wedstrijd tegen Rusland. Alle ogen zullen gericht zijn op Marek Hamšík. De middenvelder en sterspeler gaf een assist en scoorde een prachtige goal. Ook doelpuntenmaker Vladimír Weiss verschijnt aan de aftrap.

Welkom bij de laatste groepswedstrijd in groep B tussen Slowakije en Engeland. De nummers drie en een trappen maandagavond om 21.00 uur af in het Geoffroy Guichard. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het duel in St. Etienne. Rond de klok van acht uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Slowakije
Er kan nog veel gebeuren in poule B. De Slowaken lijken in ieder geval een overwinning nodig te hebben in de laatste groepswedstrijd tegen favoriet Engeland. In de eerste twee wedstrijden werden drie punten verzameld met een nederlaag en een overwinning.

Het team van bondscoach Ján Kozák verloor het eerste duel op het EK met 2-1 van het verrassende Wales. Afgelopen woensdag werd dit echter recht getrokken tegen Rusland. Mede dankzij een doelpunt en een assist van Marek Hamšík werden de Russen met 2-1 verslagen. Tegen Engeland gokt Slowakije wederom op de bevliegingen van de aanvoerder.

Engeland
De Engelsen staan er ondanks het tegenvallende spel goed voor in de groep. Een gelijkspel geeft sowieso recht op de achtste finales. Toch wil het team van bondscoach Roy Hodgson winnen tegen Slowakije en met zeven punten eindigen als groepswinnaar. Bij dat scenario spelen de Engelsen namelijk tegen een van de beste nummers drie.

In de afgelopen wedstrijd tegen buurman Wales werd ternauwernood gewonnen. Twee invallers moesten uiteindelijk een 0-1 achterstand wegpoetsen. In extremis wisten Jamie Vardy en Daniel Sturridge het net te vinden en Engeland op 2-1 te zetten. De vraag tegen Slowakije is opnieuw wie er in de spits gaat verschijnen. Kiest Hodgson wederom voor Harry Kane of krijgen Sturridge en/of Vardy de voorkeur?