19.06.2016 19:58

Engeland-duo niet in de basis na heldenrol

Jamie Vardy heeft als invaller de gelijkmaker gescoord voor Engeland tegen Wales. Mede-invaller Daniel Sturridge wil het feestje met hem meevieren. (16-06-2016)
Jamie Vardy heeft als invaller de gelijkmaker gescoord voor Engeland tegen Wales. Mede-invaller Daniel Sturridge wil het feestje met hem meevieren. (16-06-2016)

De voorhoede van Engeland is het onderwerp van gesprek bij de Engelse pers. Tegen Wales werd de ploeg gered door invallers Jamie Vardy en Daniel Sturrigde, maar Harry Kane lijkt nog altijd de eerste spits van de Engelsen.

In de voorbereiding op het EK werd gespeeld met een voorhoede bestaande uit Jamie Vardy, Harry Kane en Wayne Rooney. Toen het EK van start ging tegen Rusland stond alleen Kane nog in de voorhoede, terwijl Kane ook tegen Wales in de spits mocht aantreden. Toch waren invallers Vardy en Daniel Sturridge beslissend voor Engeland, nadat Kane was gewisseld.

Zo is bondscoach Roy Hodgson nog erg zoekende in zijn ideale voorhoede. Vardy en Sturridge pakten als invallers de drie punten voor Engeland, maar hoeven niet te rekenen op een basisplaats. "Er zijn heel veel opties. Jamie en Daniel deden het heel goed als invallers tegen Wales, al weet ik zeker dat ze liever waren gestart", aldus Hodgson op de persconferentie.

Kane begon als diepe spits tegen Rusland en Wales, maar schoot in die wedstrijden slechts één keer tussen de palen. De positie van de spits van Tottenham staat dan ook flink ter discussie. Hodgson wil nog van niets weten. "Ik heb met Kane gesproken en hij heeft uitstekend getraind. Ik denk niet dat het noodzakelijk is om veranderingen aan te brengen in mijn team."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner