19.06.2016 12:22

Langer verblijf Hodgson nog onduidelijk

Bondscoach Roy Hodgson overlegt met aanvoerder Wayne Rooney. (10-06-2016)
Bondscoach Roy Hodgson overlegt met aanvoerder Wayne Rooney. (10-06-2016)

Er zal Roy Hodgson veel aan gelegen zijn om de halve finale te bereiken op het EK. Het contract van de Engelse bondscoach wordt dan op zeker verlengd.

Volgens Greg Dyke, voorzitter van de Engelse voetbalbond FA, wordt na het EK besloten of Hodgson langer aan mag blijven. De prestaties van het elftal in Frankrijk zijn daarvoor doorslaggevend. Volgens de bestuurder moet het met dit materiaal mogelijk zijn om minimaal in de halve finale te eindigen. "Dan mogen we spreken van een succesvol EK, dat is duidelijk", laat hij weten aan BBC Radio.

Hodgson heeft eerder al laten weten graag door te willen als bondscoach van The Three Lions, maar is daarvoor dus afhankelijk van de prestaties van zijn elftal. Dyke laat nog wel weten niet alleen naar het eindresultaat te kijken, maar ook de manier van spelen mee te nemen in de beslissing van de FA. "Als we goed voetbal spelen en we verliezen bijvoorbeeld na strafschoppen in de kwartfinale, dan zullen we een discussie voeren. We zijn duidelijk geweest naar Roy dat we pas na dit toernooi zullen beslissen over zijn toekomst."

Engeland won in de kwalificatiereeks voor dit EK alle tien wedstrijden. Het EK begon minder succesvol: in de eerste groepswedstrijd tegen Rusland gaven de Engelsen vlak voor de tijd de overwinning uit handen. Tegen Wales werden wel drie punten gepakt. De ploeg van Hodgson gaat nu aan de leiding in groep B en neemt het nog op tegen Slowakije.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner