20:00 uur
AZ Alkmaar
0:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Stijn Wuytens 32. / Kopbal  (Levi García)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Fred Friday 45. / Schot met rechts  (Markus Henriksen)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Stijn Wuytens 80. / dir. vrije trap

90'
De tweede helft in Novi Sad kende weinig hoogtepunten. De thuisploeg wilde wel, maar kon eigenlijk niet. Alleen een kopbal van invaller Miloš Trifunović kon voor enig gevaar zorgen. AZ kwam er enkele keren gevaarlijk uit via Henriksen en Garcia, maar besliste het duel uiteindelijk via Wuytens. De middenvelder krulde een vrije trap op fantastische wijze achter de kansloze doelman Kordić.
90'
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste drie minuten.
86'
Gele kaart voor Markus Henriksen (AZ Alkmaar)
Henriksen is te laat bij Maksimović en gaat ook in het boekje van scheidsrechter Tagliavento.
83'
Een publiekswissel voor Stijn Wuytens! De man van twee doelpunten wordt vervangen door jongeling Guus Til.
83'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Guus Til
83'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Stijn Wuytens
80'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 0:3 door Stijn Wuytens
Schitterend! Uitblinker Stijn Wuytens lijkt AZ naar de groepsfase van de Europa League te schieten. De middenvelder krult een vrije trap op prachtige wijze binnen. 0-3!
78'
Gele kaart voor Vladimir Kovačević (Vojvodina)
Kovačević onderbreekt een aanval van AZ en gaat op de bon.
77'
Wissel bij beide ploegen. Bij AZ verlaat Fred Fridat het veld voor Wout Weghorst. Aleksandar Paločević verlaat bij Vojvodina het veld voor Lazar Zličić.
77'
Wissel in bij Vojvodina -> Lazar Zličić
77'
Wissel uit bij Vojvodina -> Aleksandar Paločević
77'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Wout Weghorst
77'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Fred Friday
76'
Bijna Vojvodina! Filip Malbašić probeert maar eens te schieten en schuift de bal net naast het doel van Rochet.
75'
Gele kaart voor Derrick Luckassen (AZ Alkmaar)
Luckassen heeft nog wat te melden aan de scheidsrechter en krijgt daarvoor een gele kaart.
70'
De eerste wissel aan de kant van AZ. Levi Garcia is op en staat zijn plaats af aan Dabney dos Santos.
70'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Dabney dos Santos
70'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Levi García
70'
Ineens de vlam in de pan! Friday wil met het halve team van Vojvodina op de vuist, maar wordt op tijd tegengehouden. Arbiter Tagliavento doet het zonder kaarten af.
69'
Henriksen bijna met een gelukje! De bal wordt zomaar tegen hem aan geschoten en valt bijna in het doel. Keeper Kordić let nu wel goed op.
68'
Goede kans voor AZ. Garcia dribbelt richting de goal van de gastheren en schiet zelf, terwijl Friday helemaal vrij staat aan de rechterkant.
67'
Vojvodina wordt sterker! Vlaar wil een voorzet wegglijden, maar raakt de bal verkeerd. Rochet plukt de bal vlak voor zijn doel weg.
66'
Daar is invaller Trifunović voor de eerste keer. Hij knikt een voorzet naast het doel van Rochet.
64'
Friday is er op de tegenstoot vandoor en lijkt op de goal af te kunnen gaan. De spits loopt zich echter toch vast, de hoekschop wordt weggewerkt.
63'
Meleg is Haps voor het eerst dit duel kwijt. Zijn voorzet wordt gemist door Rochet, maar Jahanbakhsh weet de bal over de achterlijn te werken. Uiteindelijk pakt Rochet een poging van afstand.
61'
De tweede wissel aan de kant van de thuisploeg. Spits Nikola Trujić gaat naar de kant en wordt voor het laatste half uur vervangen door Miloš Trifunović.
61'
Wissel in bij Vojvodina -> Miloš Trifunović
61'
Wissel uit bij Vojvodina -> Nikola Trujić
59'
Luckassen is weg aan de rechterkant en zoekt naar Friday. Wederom zit er een Servisch been tussen dat de spits belet te scoren.
56'
Weer een rommelige fase in de wedstrijd. Beide ploegen leveren de bal keer op keer bij elkaar in.
53'
De thuisploeg schreeuwt om een strafschop na vermeend hands van Garcia. Scheidsrechter Tagliavento wuift het vooral direct weg.
50'
Daar zat Kordić even mis. De doelman van Vojvodina krijgt een voorzet van Henriksen niet onder controle, maar krijgt hulp van zijn verdediger.
46'
Wissel in bij Vojvodina -> Dušan Jovančić
46'
Wissel uit bij Vojvodina -> Siniša Babić
46'
We zijn weer begonnen in Novi Sad. AZ staat er goed voor met een 0-2 voorsprong. Wat kan Vojvodina nog in de tweede helft?
46'
45'
AZ gaat lekker in Novi Sad! Na een slordige openingsfase kregen de gastheren via Meleg en Babić twee goede kansen om de score te openen. AZ kwam echter op voorsprong. Een voorzet van Garcia werd door Wuytens tegen de touwen gekopt. Vervolgens vuurde Jahanbakhsh van afstand op de vuisten van Kordić. In de extra tijd was het alsnog raak. Op aangeven van Henriksen prikte Friday de 0-2 binnen.
45'
45'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 0:2 door Fred Friday
Fred Friday! De spits wordt door Henriksen de diepte in gestuurd en faalt niet oog in oog met de doelman! 0-2 voor AZ!
45'
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt tenminste twee minuten.
44'
Goede actie van Garcia! De buitenspeler snelt over de linkerkant, maar wordt net op tijd afgestopt door een Servische verdediger.
42'
Van Eijden krijgt een tik van Trujić. De aanvaller van Vojvodina zwaait met zijn armen en raakt Van Eijden op zijn masker, dat hij draagt vanwege een neusbreuk.
38'
Jahanbakhsh! De aanvaller van AZ vuurt van afstand richting het doel van Kordić. De doelman neemt geen risico en bokst de bal terug het veld in.
37'
Trujić denkt slim te zijn door doelman Rochet bij een corner aan zijn shirtje te trekken. Ook dit heeft de arbiter van dienst gezien, vrije trap voor de Alkmaarders.
35'
Gele kaart voor Stijn Wuytens (AZ Alkmaar)
Net een doelpunt, nu een gele prent voor Wuytens. Scheidsrechter Tagliavento laat lang doorspelen, maar een tackle van de Belgische middenvelder vindt hij wel een gele kaart waard.
32'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 0:1 door Stijn Wuytens
Wat een belangrijke goal voor AZ! Stijn Wuytens kopt prima raak na een mooie voorzet van jongeling Levi García. AZ leidt met 0-1 in Novi Sad!
31'
Henriksen doet een poging de verdediging van Vojvodina te slim af te zijn. Zijn voorzet richting Friday is een gemakkelijke prooi voor doelman Kordić.
27'
Trujić ligt aangeslagen op de grond na een duel met Van Eijden. Vlaar is zo sportief om de bal buiten te spelen.
26'
De bezoekers melden zich weer eens op de helft van Vojvodina. Jahanbakhsh wil Henriksen diep sturen, maar stuit op de Servische defensie.
22'
Derrick Luckassen is inmiddels weer binnen de lijnen en lijkt verder te kunnen. Voor de zekerheid heeft John van den Brom Guus Til de dug-out uitgestuurd voor een warming up.
20'
AZ komt er vooralsnog niet aan te pas in Novi Sad. Nu levert Jahanbakhsh weer een matige pass af bij Friday, die de bal zelf over de zijlijn loopt.
17'
Paniek voor het doel van Rochet. Meleg brengt een vrije trap voor het doel, maar via de muur en Luckassen wordt een doelpunt voorkomen. De verdediger knalt wel hard tegen de paal en ligt groggy in het strafschopgebied.
16'
AZ met een kleine mogelijkheid. Garcia zet goed door aan de linkerkant en via Jahanbakhsh en Luckassen belandt de bal uiteindelijk in de handen van doelman Kordić.
13'
Wederom een goede kans voor de gastheren. Maksimović stuurt Babić de diepte in. Oog in oog met Rochet schuift hij de bal net naast het AZ-doel.
11'
De eerste hoekschop is voor AZ. Vlaar kan vrij inkoppen van zo'n elf meter. De verdediger raakt de bal echter totaal verkeerd en knikt ruim naast.
8'
Levi García denkt gevaar te kunnen stichten, maar wordt keurig aan de kant gezet door rechtsback Nemanja Miletić.
6'
AZ komt goed weg! Rochet met een slechte uittrap, maar oud-Ajacied Meleg schiet de bal net over het doel.
4'
De Servische fans laten zich vast horen in eigen stadion. De beginfase is nog erg slordig, geen kansen voor beide ploegen.
1'
We zijn begonnen in Novi Sad! Vojvodina en AZ gaan strijden om een ticket voor de groepsfase van de Europa League. De bezoekers hebben afgetrapt.
1'
De fans van AZ kunnen opgelucht adem halen aangezien Markus Henriksen dadelijk gewoon aan de aftrap staat in Novi Sad. De verrassing die trainer John van den Brom in huis heeft, vinden we in de voorhoede. Daar speelt Levi García in plaats van Dabney dos Santos.

Bij de bezoekers zien we vrijwel alleen onbekende namen. De enige naam die bekend in de oren kan klinken is die van Dejan Meleg. De aanvaller speelde namelijk voor AFC Ajax en SC Cambuur.
AZ Alkmaar en Vojvodina treffen elkaar vanavond in de strijd om een ticket voor de groepsfase van de Europa League. Het eerste duel zal vanavond worden afgewerkt in Servië. Daar is het Karadordestadion van Vojvodina het toneel zijn van het treffen tussen de ploegen van trainers Nenad Lalatović en John van den Brom. De Italiaanse scheidsrechter Paolo Tagliavento zal om 20:00 uur het beginsignaal geven in Novi Sad. De opstellingen van beide ploegen zullen ongeveer een uur voor de wedstrijd verschijnen onder het kopje wedstrijddetails.

Onbekende tegenstander
AZ treft na Griekse PAS Giannina wederom een totaal onbekende tegenstander. Wat men in Alkmaar wel kan concluderen, is dat Vojvodina prima is begonnen aan het nieuwe seizoen in de Servische Superliga. Na vier wedstrijden staat de ploeg uit Novi Sad op de tweede plaats met tien punten. Alleen regerend landskampioen Rode Ster Belgrado doet het met dertien punten uit vijf duels iets beter. Afgelopen weekend werd FK Javor nog door Vojvodina met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd. In de voorronde van de Europa League werd Dinamo Minsk al verslagen. In Servië bleef het bij 1-1, waarna Siniša Babić en Nikola Antić hun ploeg naar een tweeluik met AZ schoten. Eerder werden FK Bokelj uit Montenegro en Connah's Quay FC uit Wales al uitgeschakeld. Bij Vojvodina komt AZ wel een oude bekende tegen. Dejan Meleg speelde van 2013 tot en met 2015 bij AFC Ajax en SC Cambuur en is inmiddels weer terug bij zijn oude werkgever in zijn vaderland.

"We moeten zakelijker zijn"
AZ-trainer John van den Brom heeft veel vertrouwen in de duels met Vojvodina. Toch waakt de Nederlandse coach voor de onbekende tegenstander. "Ze hebben prima spelers met veel individuele kwaliteiten. Ze hebben al veel wedstrijden gespeeld dit seizoen en met succes. Zowel in de eerste drie voorronden van de Europa League als in de nationale competitie", vertelt de AZ-coach op de website. Ook de naam van Meleg viel tijdens de persconferentie. "Natuurlijk kennen we hem, maar hij is een van de vele goede spelers die Vojvodina heeft. Dat soort type spelers hebben ze wel meer", aldus Van den Brom.

Fitte groep
De Alkmaarder reisden eerder deze week met 21 spelers af naar Novi Sad. Daar hoort ook middenvelder Markus Henriksen bij. Hij raakte in het met 1-0 verloren duel tegen PSV geblesseerd, maar trainde dinsdag gewoon mee en is inzetbaar voor Van den Brom. Ben Rienstra en Jop van der Linden zijn dat nog niet. Rienstra heeft last van een voetblessure terwijl Van der Linden kampt met een heupkwetsuur. Ook Muamer Tanković ontbreekt nog bij AZ. Hij speelde met Zweden op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en is nog maar net teruggekeerd.