18.08.2016 22:56

Van den Brom lovend: "Ik ben heel erg trots"

John van den Brom was zeer tevreden over zijn spelers na afloop van het duel tussen Vojvodina en AZ. Volgens de oefenmeester deed zijn ploeg precies wat van tevoren afgesproken was. De Alkmaarders zijn door de 0-3 zege zo goed als zeker van plaatsing voor de groepsfase van de Europa League.

AZ is daarmee voor de derde keer in vier jaar zeker van Europees voetbal. "Geweldig", reageerde Van den Brom na afloop van de wedstrijd tegenover FOX Sports. "We hebben precies gedaan wat we van tevoren hebben besproken." De oefenmeester koos voor een compacte speelstijl en loerde met zijn ploeg op de counter. Die tactiek bleek zeer succesvol tegen Vojvodina. "We hebben op de juiste momenten toegeslagen", aldus Van den Brom.

De technische staf van AZ heeft de spelers grondig voorbereid op de uitwedstrijd in Novi Sad, maar een garantie voor succes is dat echter niet. Van den Brom: "Uiteindelijk kun je heel veel plannen maken, maar je hebt ook bevestiging nodig in het resultaat. We hebben vandaag echt als team gespeeld. We hebben een goede stap gezet naar de poulefase van de Europa League. Daarom wil ik het team in zijn geheel complimenteren. Ik ben heel erg trots."

De zege van AZ is zeer belangrijk voor het Nederlands voetbal. De Alkmaarders kunnen in de groepsfase van de Europa League de nodige punten pakken voor de coëfficiëntenlijst van de UEFA. "Wij flikken het altijd, dat is fantastisch", aldus een blije Van den Brom. Vorig jaar sneuvelde AZ in de poulefase, maar de oefenmeester is er van overtuigd dat er dit seizoen meer uit valt te halen. "Nu is de groep verder. De ervaring van vorig jaar nemen we mee. We worden niet meer verrast door de entourage. We zijn een echte Europa Fighter."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner