Nederland Donderdag, 12. November 2015
18:30 uur
Wit-Rusland
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Vincent Janssen 25. / Schot met links  (Ricardo Kishna)

90'
Met het gemak waar Jong Oranje in de eerste helft kansen kreeg, daar had de ploeg van Fred Grim het lastig in de tweede helft om kansen te creëren. De beste kans kwam pas in de slotfase. Invaller Queensy Menig schoot een bal vanaf de zestien op de lat. Wat volgde was een knotsgekke slotfase, waarin Wit-Rusland ook nog kansen had op de gelijkmaker. Jong Oranje daarentegen kreeg nog kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar in de afronding waren de Nederlanders veel te slordig. Nederland wint wel en gaat aan kop in groep 8 van het EK-kwalificatietoernooi.
90'
90'
Van der Hart is nog even noodzakelijk. De doelman ziet ineens een Wit-Rus voor zich verschijnen, maar gooit zijn lijf in de strijd en redt Oranje. In de counter is het Vilhena die samen met Janssen in een overtal situatie op het doel van de tegenstander gaat. Vilhena gaat voor eigen succes en schiet over.
90'
MENIG RAAKT DE LAT!
Queensy Menig krijgt nog een dot van een kans. De aanvaller van PEC Zwolle krijgt de bal op de rand van de zestien en schiet de bal over de doelman heen onderkant lat. De bal stuitert dan aan de verkeerde kant van de lijn, waardoor het geen doelpunt is.
90'
Er komen vijf minuten aan extra tijd bij.
89'
Gele kaart voor Aleksandr Pavlovets (Wit-Rusland)
De centrale verdediger van de Wit-Russen krijgt geel omdat hij er hard ingaat bij Vincent Janssen. Hij gebruikt zijn elleboog in een kopduel.
87'
Wissel in bij Nederland -> Thom Haye
87'
Wissel uit bij Nederland -> Ricardo Kishna
87'
Mooie actie van Vincent Janssen. De spits wordt ingespeeld en legt de bal met zijn hak klaar voor de inlopende Vilhena. De Feyenoorder kan dan alleen net niet tot een schot komen omdat hij de bal te ver voor zich uitspeelt.
85'
Gele kaart voor Nathan Aké (Nederland)
Nathan Aké is de eerste Nederlander die op de bon gaat. Hij houdt zijn tegenstander vast en dat is voor de scheidsrechter genoeg voor een gele kaart.
84'
Vilhena probeert het maar eens van afstand, maar zoals zo vaak bij afstandsschoten vandaag wordt het schot geblokt.
83'
Wit-Rusland heeft in deze fase van de wedstrijd ook meer het balbezit. Jong Oranje is zelf ook slordig in de passing en dat helpt natuurlijk ook niet mee.
82'
Nederland creëert niet meer zoveel als in de eerste helft en dat komt vooral doordat er meer druk op Oranje wordt gezet. De Wit-Russen staan veel verder naar voren, waardoor de verdediging al snel onder druk wordt gezet.
76'
Ook een wissel bij Nederland. Het is Jorrit Hendrix die naar de kant gaat. Niet verrassend, want de PSV-er speelde nou niet zijn beste wedstrijd. De middenvelder wordt vervangen door Derrick Luckassen.
76'
Wissel in bij Nederland -> Derrick Luckassen
76'
Wissel uit bij Nederland -> Jorrit Hendrix
75'
Wit-Rusland heeft voor het laatst gewisseld. Pavel Savitskiy is naar de kant gegaan en hij wordt vervangen door Oleg Evdokimov.
74'
Wissel in bij Wit-Rusland -> Oleg Evdokimov
74'
Wissel uit bij Wit-Rusland -> Pavel Savitskiy
73'
Gele kaart voor Nikita Korzun (Wit-Rusland)
Nikita Korzun is de eerste speler die op de bon gaat. De Wit-Rus maakte een overtreding op Vincent Janssen en wordt daarop bestraft. De scheidsrechter liet in eerste instantie nog doorgaan, maar nadat het spel is stilgelegd krijgt hij de kaart.
71'
Menig wordt bij zijn eerste actie de diepte in gestuurd door Joris van Overeem, sprint dan richting de achterlijn en wil de bal met een wippertje voorgegeven, maar dat mislukt.
67'
Ook Oranje heeft voor het eerst gewisseld. Jean-Paul Boëtius is van het veld gegaan. Voor hem komt Queensy Menig in de ploeg.
66'
Wissel in bij Nederland -> Queensy Menig
66'
Wissel uit bij Nederland -> Jean-Paul Boëtius
65'
Wederom Kishna met een uithaal. De bal wordt teruggelegd op zijn twintig meter van het doel. Kishna schiet snel en laag op het doel, maar nu is zijn inzet verder verwijderd van het doel.
64'
Kishna met een goede poging. Een vrije trap van Boëtius gaat ver en komt bij de tweede paal. Daar kan doelman Vladislav Vasilyuchek de bal wegtikken, maar doet dat wel voor de voeten van Kishna. De Amsterdammer schiet de bal met een stuiter net over het doel.
59'
Kishna en Janssen hebben elkaar weer eens gevonden. Kishna zet de aanval op en speelt Vincent Janssen in de voet aan. Met een hakbal kaatst hij de bal terug, maar dan wil Kishna iets te veel en tikt hij de bal iets te ver voor zich uit.
58'
Semen Shestilovski kan de wedstrijd niet voortzetten. Wit-Rusland moet dus opnieuw binnen korte tijd wisselen. Dmitri Zinovich is zijn vervanger.
58'
Wissel in bij Wit-Rusland -> Dmitri Zinovich
58'
Wissel uit bij Wit-Rusland -> Semen Shestilovski
56'
Ai, dat ziet er vervelend uit voor Semen Shestilovski. De verdediger gaat in duel met Vincent Janssen en komt op zijn rug terecht. De Wit-Rus moet met de brancard van het veld af.
56'
De eerste wissel van de wedstrijd is een feit. Wit-Rusland heeft Yaroslav Yarotski naar de kant gehaald en Aleksey Teslyuk is zijn vervanger.
55'
Wissel in bij Wit-Rusland -> Aleksey Teslyuk
55'
Wissel uit bij Wit-Rusland -> Yaroslav Yarotski
54'
Een goed lopende aanval van Oranje aan de rechter kant. Veel korte passen over en weer, zorgt ervoor dat er een goede voorzet van rechts kan komen. Vincent Janssen is bij de eerste paal voor zijn tegenstander gekomen en kopt de bal net naast.
52'
Het spel ligt in de eerste minuten van de tweede helft vaak stil. Veel overtredingen aan beide kanten. Scheidsrechter Zhabchenko houdt de kaarten nog op zak. Terecht ook, want het is tot dusver een sportieve wedstrijd.
50'
Jorrit Hendrix speelt nog geen goede wedstrijd. De middenvelder van PSV had net weer zo'n momentje van onoplettendheid dat hij de bal verspeelde aan een tegenstander. Dat was in de eerste helft ook al twee keer het geval.
47'
Kishna krijgt de bal aan de linkerkant en geeft die laag voor richting de eerste paal. Daar is wederom Vincent Janssen opgedoken die de bal even controleert en dan uit een moeilijke hoek hoog probeert in te schieten. Net iets te hoog, want de bal gaat zeker twee meter over.
46'
Jong Oranje heeft het balletje weer aan het rollen gebracht in Tilburg. Beide ploegen zijn overigens ongewijzigd begonnen aan de tweede helft.
46'
45'
Jong Oranje begon goed en geconcentreerd aan de eerste helft van deze wedstrijd. De ploeg van Fred Grim was voornamelijk gevaarlijk via de linkerkant van het veld, waar het duo Nathan Aké en Ricardo Kishna elkaar gemakkelijk vonden en gevaarlijk konden worden. Het was dan ook niet verrassend dat juist deze twee spelers aan de basis stonden van de eerste goal van de wedstrijd. Aké gooide in richting Kishna, die op zijn beurt de bal hakte naar Janssen. De AZ-aanvaller maakte in de 25ste minuut de enige treffer van de eerste helft.
45'
45'
DAT HAD DE 2-0 MOETEN ZIJN
Een mooie variant uit een vrije trap. Vilhena legt de bal bij te tweede paal waar Karim Rekik de bal prachtig teruglegt op Sven van Beek. De centrale verdediger van Feyenoord schiet de bal kiezelhard naast. Het scheelde niet veel.
45'
Er komen er nog twee minuten bij.
44'
Toch nog twee goede kansen voor de tegenstander zo aan het einde van de eerste helft. Jong Oranje lijkt wat in slaap gesukkeld te zijn en moet dat bekopen met twee gevaarlijke momenten voor het eigen doel.
43'
Weer een goede kans voor de Wit-Russen. Alexandr Pozniak kan door richting de zestien en hij schiet een opstuitende bal ineens op het doel. Van der Hart moet gestrekt en tikt de bal uit de hoek.
42'
RAKELINGS NAAST
Jorrit Hendrix maakt een overtreding en Wit-Rusland mag een vrije trap nemen. Deze wordt genomen door de aanvoerder Evgeni Yablonski. De middenvelder trapt de bal richting de verre hoek en via een been gaat de bal rakelings langs het doel van Mickey van der Hart.
38'
Vladislav Klimovich ligt op het veld nadat hij geraakt werd door Aké. Een onschuldig duel, waar Aké de bal speelde. Daarna raakte hij de Wit-Rus wel. De nummer 15 kan verder.
33'
Vilhena zet goed door en ontmantelt de bal van een tegenstander. Hij speelt Janssen in, die meteen de bal de diepte in speelt. De bal is echter net één tandje te hard, waardoor Vilhena er niet meer aan kan komen.
31'
Het eerst half uur van de wedstrijd is overduidelijk voor Jong Oranje. De ploeg van Fred Grim heeft veel balbezit en heeft al genoeg kansen gehad. De Wit-Russen daarentegen, hebben nog weinig klaar kunnen maken voor de goal van Mickey van der Hart.
28'
Kishna ziet zijn tegenstander de bal volledig missen en kan daarom door aan de linkerkant. Zijn voorzet gaat wederom richting Vincent Janssen, maar dit keer kan de doelman ertussen komen.
25'
Doelpunt voor Nederland, 1:0 door Vincent Janssen
Daar is het doelpunt voor Jong Oranje. Aké gooit in aan de linkerkant, vindt Kishna die op zijn beurt de bal hakt op Vincent Janssen. De aanvaller passeert een mannetje en schiet de bal van dichtbij over de doelman heen in het dak van het doel. Mooie goal!
23'
Tonny Vilhena met een vrije trap op een mooie positie. De Feyenoorder schiet de bal laag en door het midden op het goal, waardoor het geen moeilijke bal is voor de doelman van de tegenstander. Daar had meer uit gehaald kunnen worden.
21'
De rust is even wedergekeerd na wat goede aanvallen van Jong Oranje. Over rust gesproken. Veel rust in het stadion in Tilburg. Weinig toeschouwers zijn vanavond.
18'
De druk op Wit-Rusland neemt toe. Na die aanval van zojuist is het Jorrit Hendrix die met de buitenkant van zijn linker een schot lost, maar wederom is Vasilyuchek de reddende engel bij Wit-Rusland.
17'
En weer zijn daar Kishna, Aké en Janssen die een goede aanval opzetten. Kishna passeert wat mannetjes en uiteindelijk is het Janssen die met een verdediger op zijn hielen op doelman Vasilyuchek afgaat. Janssen kan schieten, maar lijkt daar toch echt worden neergetrokken door zijn tegenstander. Vasilyuchek brengt redding.
16'
PRACHTIGE AANVAL ORANJE
Kishna met een mooie hakbal en zet daarmee een één-tweetje op met Aké. De voorzet van Kishna komt op het hoofd van Vincent Janssen terecht, maar die kan niet goed koppen tussen twee verdedigers. Vasilyuchek kan gemakkelijk oprapen.
15'
Van Overeem zoekt van afstand de verre hoek. De kleine middenvelder van AZ ziet zijn inzet naast worden getikt door doelman Vasilyuchek.
14'
Nathan Aké krijgt een mogelijkheid om op doel te schieten en laat dat niet na, alleen wordt hij teruggefloten door scheidsrechter Anatoliy Zhabchenko. Hij zou hebben vastgehouden.
13'
Vincent Janssen en Ricardo Kishna hebben tot dusver nog weinig bruikbare ballen gehad. Voornamelijk de rechterkant met Van Overeem, Brenet en Boëtius wordt veelvuldig gebruikt.
11'
Sergei Karpovich is weer terug in het veld en lijkt vooralsnog de wedstrijd voort te kunnen zetten.
10'
Sergei Karpovich is in botsing gekomen met Jean-Paul Boëtius. De middenvelder van de Wit-Russen heeft last van zijn schouder en moet naar de kant toe voor verzorging.
8'
Heerlijke actie van Joshua Brenet. De verdediger wipt de bal over zijn tegenstander heen, kapt de volgende man uit en geeft met links voor. Daar kan Ricardo Kishna echter niet aankomen.
7'
Mickey van der Hart moet ook voor het eerst ingrijpen, maar hoeft niet tot het uiterste te gaan. Evgeni Yablonski krijgt de mogelijkheid om te schieten, maar het schot is niet hard.
5'
Binnen de vijf minuten de eerste schietkans van de wedstrijd. Vilhena brengt een bal hoog in de zestien uit een vrije trap. Rekik komt niet aan kopen toe, maar Van Beek neemt de bal op de pantoffel en vuurt. Zijn schot is hard, maar gaat een meter over het doel.
4'
Balbezit in de eerste minuten is voor Nederland. Daar wordt ruw een einde aangemaakt door Alexandr Pozniak, die hard in komt zetten op Jean-Paul Boëtius.
1'
Wit-Rusland heeft voor het eerst in deze wedstrijd afgetrapt. Een belangrijke wedstrijd voor Oranje, want de winnaar van deze wedstrijd doet goede zaken in de kwalificatiereeks.
1'
De volksliederen van beide ploegen klinken over het veld van het Koning Willem II Stadion in Tilburg. Over een paar minuten gaat deze wedstrijd beginnen. Veel plezier bij het volgen van deze wedstrijd.
Fred Grim heeft zijn opstelling op vier plekken veranderd ten opzichte van de laatste wedstrijd die gespeeld werd tegen Slowakije. Toen stonden Derrick Luckassen, Wesley Hoedt en Hans Hateboer nog in de achterhoede, maar vanavond staan daar drie andere spelers, namelijk: Sven van Beek, Karim Rekik en Joshua Brenet. Ook kiest Grim voor Jean-Paul Boëtius in plaats van Mimoun Mahi. Laatst genoemde zit niet bij de wedstrijdselectie. Kevin Diks en Dabney dos Santos zitten op de bank, zij kunnen mogelijk vanavond hun debuut voor Jong Oranje maken.
Jong Oranje gaat vanavond haar eerste plaats in poule 8 van de EK-kwalificatie proberen vast te houden. Dat doet het jonge Oranje tegen de nummer drie van de poule: Wit-Rusland. De Wit-Russen hebben net als Nederland zes punten behaald uit drie wedstrijden. De confrontatie tussen deze twee ploegen begint om 18.30 uur. Mijn naam is Thomas Mulder en ik breng het verslag bij deze wedstrijd.

Zes uit drie
Nederland begint vanavond aan de vierde wedstrijd van het EK-kwalificatietoernooi. Eerder dit toernooi werd Cyprus gemakkelijk verslagen met 4-0. In de uitwedstrijd bij Turkije werd er met 0-1 gewonnen. De laatste wedstrijd hadden de Nederlanders het lastig tegen Slowakije, de nummer twee uit deze groep, en verloren met 1-3 in eigen huis. Vanavond wacht dus de vierde tegenstander: Wit-Rusland.

Wit-Rusland wist wel in eigen huis te winnen van Slowakije (1-0). In tegenstelling tot Nederland had Wit-Rusland het knap lastig met Turkije als tegenstander en er werd dan ook met 0-2 verloren. De laatste tegenstander was Cyprus, de nummer laatst van de poule. Zij werden met ‘slechts’ 1-0 verslagen.

Selecties
In de 23-koppige selectie van Fred Grim zien we wat debutanten. AZ-vleugelaanvaller Dabney Dos Santos is een nieuw gezicht in de selectie en hetzelfde geldt voor FC Twente-doelman Joël Drommel. In eerste instantie zouden NEC-back Lucas Woudenberg en FC Utrecht-verdediger Sean Klaiber ook bij de selectie zitten, maar beide hebben afgezegd vanwege een blessure. Daardoor is Kevin Diks (Vitesse) voor het eerst opgeroepen en ook Thom Haye (AZ) is bij de selectie gehaald door Fred Grim.

De selectie van de tegenstander, onder leiding van Igor Kovalevich, bestaat voornamelijk uit spelers die actief zijn in eigen land. Met name zijn het spelers die onder contract staan bij Dinamo Minsk of FK Minsk. Evgeni Yablonski is één van de meer ervaren spelers van de selectie. De middenvelder was met BATE Borisov al actief tegen AS Roma en FC Barcelona in de Champions League.

De wedstrijd van vanavond wordt gespeeld in het Koning Willem II Stadion en begint dus om 18.30 uur. Een uur voor de wedstrijd zullen de opstellingen te vinden zijn onder het kopje wedstrijddetails. Heel veel plezier bij het volgen van deze wedstrijd.