10.11.2015 19:36

Boëtius: "Basel is zeker geen stap terug"

Jean-Paul Boëtius debuteert namens FC Basel tijdens het duel in de laatste voorronde van de Champions League met Maccabi Tel Aviv. (19-08-2015)
Jean-Paul Boëtius debuteert namens FC Basel tijdens het duel in de laatste voorronde van de Champions League met Maccabi Tel Aviv. (19-08-2015)

Jean-Paul Boëtius heeft het uitstekend naar zijn zin in Zwitserland. Bij zijn nieuwe club, FC Basel, hoopt hij zijn carrière nieuw leven in te blazen nadat hij bij Feyenoord op een zijspoor belandde.

"Met Basel spelen we elk jaar Europees voetbal en het is de grootste club in Zwitserland. Ik zie het dus zeker niet als een stap terug", zegt de vleugelaanvaller tegenover NOS. Boëtius speelde, mede door blessures, nog maar zes wedstrijden bij zij nieuwe club en scoorde nog niet.

"Het niveau is vergelijkbaar met Nederland. Fysiek gezien zijn ze hier verder, maar in voetballend opzicht zijn de andere teams weer minder.” De ex-Feyenoorder is net hersteld van een liesblessure en kan dus bij Jong Oranje weer wedstrijdritme opdoen.

Met de nationale ploeg bereidt hij zich voor op de komende wedstrijden tegen Jong Wit-Rusland en Jong Slowakijke. "Het bevalt me prima. Op papier is het 4-5-1 wat we spelen, maar op het veld kom ik nog steeds aan de buitenkanten en mag ik zwerven, want de trainer wil dat ik ook voor wat creativiteit in de ploeg zorg."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner