0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Toni Kroos 54. / Schot met rechts  (Philipp Lahm)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Thomas Müller 88. / Kopbal  (Philipp Lahm)

90'

Bayern München heeft de rode kaart van Arsenal in de tweede helft ideaal uitgebuit. De Duitsers kwamen geen enkele keer meer in de problemen en liepen uit naar 0-2. Kroos zette zijn ploeg tien minuten na rust met een afstandsschot op een 0-1 voorsprong. Vlak voor tijd maakte Müller er 0-2 van met het hoofd.
90'
90'
Kroos raakt in de blessuretijd nog de paal! De Duitser schiet laag richting de rechterhoek, maar raakt dus het aluminium.
88'
Doelpunt voor Bayern München, 0:2 door Thomas Müller
Daar is misschien wel de genadeklap voor Arsenal. Müller kopt een voorzet prima achter Fabianski en zet zijn ploeg zo op 0-2.
86'
Gele kaart voor Tomáš Rosický (Arsenal FC)
Nog een gele kaart vijf minuten voor tijd. Rosicky gaat hard door op Kroos en gaat daarom in het boekje van de scheidsrechter.
82'
Het is natuurlijk gek als een trainer bij een 0-1 voorsprong in de Champions League ontevreden is, maar Guardiola kijkt niet al te blij. Bayern München zet alleen maar druk op Arsenal, maar komt niet tot honderd procent kansen.
79'
Bayern München brengt wat extra ervaring en extra aanvallende kracht in. Claudio Pizarro komt in het veld voor Thiago.
79'
Wissel in bij Bayern München -> Claudio Pizarro
79'
Wissel uit bij Bayern München -> Thiago
77'
Het is heel stil geworden in Londen, maar als Arsenal de Duitsers op 0-1 houdt, dan zullen de Gunners uitermate tevreden zijn.
74'
Arsenal wisselt een kwartier voor tijd voor de laatste keer. Gibbs en Cazorla werden in de eerste helft noodgedwongen gewisseld en nu gaat Alex Oxlade-Chamberlain naar de kant. Zijn vervanger is Tomáš Rosický.
74'
Wissel in bij Arsenal FC -> Tomáš Rosický
74'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Alex Oxlade-Chamberlain
71'
Overigens kan Bayern München nog best wat verliezen deze wedstrijd. Centrale verdediger Dante staat op scherp en is bij de volgende gele kaart geschorst.
68'
Het is heel duidelijk te merken dat Arsenal met tien man speelt. De Engelsen stappen steeds verder achteruit en creëren niets meer.
64'
In deze situatie kan Pep Guardiola zijn spelers wat extra rust gunnen. Zo gaat Mandžukić na ruim een uur spelen naar de kant en komt Thomas Müller voor hem in het veld.
64'
Wissel in bij Bayern München -> Thomas Müller
64'
Wissel uit bij Bayern München -> Mario Mandžukić
63'
Daar is Arjen Robben weer! De Nederlander begint zijn loopactie op rechts precies op tijd, maar Robben is niet zelfzuchtig. Hij wil de bal breed leggen richting de penaltystip, maar dit heeft Fabianski door. De reservekeeper houdt de bal tegen.
62'
De omsingeling is compleet. Bayern München drukt Arsenal naar achteren en de Engelsen hopen maar dat het bij 0-1 blijft. Laten wij dit ook maar hopen, zodat de return in Duitsland nog spannend is.
58'
En nu kan Bayern München rustig bouwen aan een vergroting van de voorsprong. De Duitsers zullen met een mannetje meer de returnwedstrijd tot een formaliteit willen promoveren.
55'
Gele kaart voor Yaya Sanogo (Arsenal FC)
Direct na de treffer krijgt Sanogo een gele kaart. Hij loopt door op Neuer, die een terugspeelbal wegtrapt.
54'
Doelpunt voor Bayern München, 0:1 door Toni Kroos
Daar is de openingstreffer! Kroos zat in de eerste minuten van de eerste helft al dichtbij, maar vindt het net nu wel! Op de zestien wordt hij aangespeeld en met rechts schiet hij de bal in één keer in de rechterkruising. Fabianski kansloos en Bayern München op een 0-1 voorsprong.
50'
Yaya Sanogo is als vervanger van Olivier Giroud prima begonnen aan de wedstrijd. In de eerste helft ging hij negen kopduels aan en van die duels won hij zes keer. Hiervan won hij twee keer in de zestien van Bayern München.
47'
Een logische wissel bij Bayern München. Boateng kreeg al geel in de eerste helft en wordt daarom vervangen door Rafinha. Javi Martínez zakt een linie terug, Rafinha wordt rechtsback en Philipp Lahm komt op het middenveld.
46'
Wissel in bij Bayern München -> Rafinha
46'
Wissel uit bij Bayern München -> Jérôme Boateng
46'
45'

Het had zomaar 1-1 kunnen staan in Londen, maar door twee gemiste penalty's blijft het voorlopig 0-0. Arsenal kreeg al vroeg de kans om op 1-0 te komen, maar Özil faalde oog in oog met Neuer vanaf elf meter. Tien minuten voor rust deed Alaba hetzelfde. Hij schoot op de paal.
45'
45'
Gele kaart voor Mario Mandžukić (Bayern München)
Vlak voor rust krijgt Mario Mandžukić nog geen gele kaart. De spits van Bayern München gaat een duel met Mertesacker te hard aan.
43'
Wat een gekkenhuis in Engeland. Twee gemiste penalty´s, terwijl je zou zeggen dat twee van zulke ploegen wel goede penaltynemers in het elftal hebben.
40'
Penalty gemist door David Alaba, Bayern München
Ook Alaba faalt vanaf elf meter! De Oostenrijker kiest de linkerhoek uit, maar raakt de buitenkant van de paal.
39'
Natuurlijk moet Arsenal wisselen. Santi Cazorla gaat naar de kant en Łukasz Fabiański komt in het veld.
39'
Wissel in bij Arsenal FC -> Łukasz Fabiański
39'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Santi Cazorla
37'
PENALTY BAYERN MÜNCHEN! Robben wordt neergelegd door Szczęsny.
37'
Rode kaart voor Wojciech Szczęsny (Arsenal FC)
Szczęsny moet van het veld af nadat hij Robben neer heeft gehaald. Een steekbal kwam perfect uit bij de Nederlander, die aanneemt, maar vervolgens wordt neergehaald door de goalie van Arsenal.
35'
Arjen Robben laat zich voor het eerst zien vanavond! Samen met Alaba snijdt hij door de defensie van Arsenal heen, maar het schot van de Nederlander komt op de heup van Per Mertesacker.
34'
Het is duidelijk dat de Duitsers de regie overnemen in deze wedstrijd. Arsenal komt er sporadisch uit, maar staat vooralsnog veel onder druk van Bayern München.
31'
Pech voor Arsenal. Kieran Gibbs moet geblesseerd naar de kant met wat op het eerst oog een hamstringblessure lijkt. Nacho Monreal is zijn vervanger.
31'
Wissel in bij Arsenal FC -> Nacho Monreal
31'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Kieran Gibbs
29'
Bayern München begint meer aan te dringen in deze wedstrijd. De ploeg zet Arsenal meer onder druk, maar de Engelsen gaan daar prima mee om.
26'
Arsenal en Bayern München maken er in ieder geval een interessante wedstrijd van. Het tempo ligt hoog en beide ploegen proberen wat te creëren.
23'
Neuer reageert alert op een uitbraak van Arsenal! De Engelsen komen er goed uit in de counter, maar de goalie van Bayern München grijpt in als een lange bal net iets te lang is. Neuer ramt de bal over de zijlijn.
22'
Arsenal won nog nooit de Champions League. Bayern München mocht de cup met de grote oren al vijf keer in ontvangst nemen. Daarmee blijft het alleen achter Real Madrid (negen overwinningen) en AC Milan (zeven overwinningen). Ook Liverpool heeft de Champions League vijf keer gewonnen.
18'
Bayern München meldt zich weer in de zestien. David Alaba mag van buiten de zestien uithalen na een afgeslagen corner, maar dat schot wordt geblokt door Mathieu Flamini. Een nuttige actie van de Fransman, want de inzet ging richting goal.
17'
In 2006 was Arsenal heel dicht bij het winnen van de Champions League. In dat jaar bekerden de Engelsen door tot de finale, waarin uiteindelijk met 2-1 werd verloren van FC Barcelona.
14'
Arsenal staat tweede in de Premier League, terwijl Bayern München eerste staat in de Duitse competitie. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de Duitse ploeg kampioen wordt in eigen land.
11'
Wat een begin van deze wedstrijd. Een vroege voorsprong kan zo belangrijk zijn voor Arsenal, maar de gemiste penalty van Özil maakt voorlopig een einde aan die illusie.
8'
Penalty gemist door Mesut Özil, Arsenal FC
Het is niet raak! Özil vergeet Arsenal op een voorsprong te zetten. De Duitser schiet door het midden, maar Neuer kan met een hand de inzet pareren.
8'
PENALTY ARSENAL! Mesut Özil gaat naar de grond na contact Jérôme Boateng en de bal gaat op de stip.
8'
Gele kaart voor Jérôme Boateng (Bayern München)
7'
Yaya Sanogo stelt Manuel Neuer op de proef! De spits van Arsenal is alert op een afgeslagen voorzet en schiet al vallend richting doel. Neuer heeft er echter weinig moeite mee, maar het eerste gevaar van Arsenal is een feit.
5'
Dante laat zich meteen gelden in deze wedstrijd. Hij is te laat bij de bal en raakt Jack Wilshere hard op de voet. De middenvelder heeft pijn, maar kan wel verder.
3'
Eerste gevaar is voor Bayern München! De speler van de Duitsers haalt van afstand uit, maar Wojciech Szczęsny haalt de bal met een schitterende zweefduik uit de rechterhoek!
1'
Wat duurde dat lang he? Eindelijk is Arsenal - Bayern München begonnen!
1'
De spelers staan klaar in de spelerstunnel. We gaan bijna beginnen!
Je hebt zo van die voetbalwedstrijden waar alleen al de twee namen je de rillingen geven. Een wedstrijd waar je voor thuisblijft. Waar je inkopen voor gaat doen en alle gekochte spullen ruim van tevoren klaarzet. Arsenal – Bayern München, een wedstrijd waar je geen minuut van wil missen. Mijn naam is Jos Boesveld en ik mag deze wedstrijd voor jullie volgen.

Arsenal

De Engelse formatie draait een prima seizoen. Het is lang geleden dat de ploeg uit Londen zich zo lang kon meten met de andere topploegen in Engeland. Na wat puntverlies staan de Gunners op een tweede plek met één punt achterstand op koploper Chelsea en twee punten voorsprong op Manchester City. Daarnaast zette Arsenal een grote stap richting de eerste prijs in bijna tien jaar. In de achtste finales werd Liverpool met 2-1 verslagen, waardoor een plek in de kwartfinale van de FA Cup werd veiliggesteld. Daarin treft het Everton en omdat Manchester City de enige tegenstander van formaat is in die competitie lijkt een prijs niet ondenkbaar. Maar het feit dat Arsenal nog in drie competities meedoet is natuurlijk geweldig voor de fans.

Over geweldige dingen voor de fans gesproken. Bayern München is simpelweg bezig aan een belachelijk sterk seizoen. In de Bundesliga is de huidige kampioen van de Champions League onaantastbaar. In 21 wedstrijden verloor der Rekordmeister geen enkele keer. Sterker nog, het leed slechts twee keer puntverlies. Dit resulteert in een voorsprong van maar liefst zestien punten op runner-up Bayer Leverkusen. Het doelsaldo liegt er dan ook niet om: Bayern München scoorde zelf 57 keer en kreeg slechts 9 treffers tegen. Gemiddeld komen de Duitsers dus bijna uit drie gescoorde doelpunten per wedstrijd. Kun je het nu al voorstellen dat Robert Lewandowski in het komende seizoen ook nog eens in München komt voetballen? De Pool is topscorer van de Bundesliga en gaf ook de meeste assist in de Duitse competitie. Hij komt in de zomer transfervrij over van Borussia Dortmund.

Arsenal – Bayern München

Het is in ieder geval duidelijk dat Bayern München tegen Arsenal niet kan beschikken over Franck Ribéry. De Fransman is geopereerd aan een bloeduitstorting en is niet op tijd fit voor het duel. Arsenal mist Aaron Ramsey en Theo Walcott, die beide langdurig uitgeschakeld zijn. Ramsey is mogelijk wel inzetbaar tijdens de return. Arjen Robben verschijnt bij Bayern München aan de aftrap. Hij staat samen met Mario Mandžukić en Toni Kroos in de aanval. Bij Arsenal begint Yaya Sanogo wederom in de punt van de aanval. Hij vervangt Oliver Giroud, net als in de FA Cup. Alex Oxlade-Chamberlain begint ook in de basisopstelling.