20.02.2014 11:16

Kroos snoert critici de mond

Toni Kroos was woensdagavond één van de belangrijkste schakels op het middenveld van Bayern München. De Duitser nam de 0-1 voor zijn rekening en met een beetje meer geluk had Kroos zelfs twee of drie keer gescoord.

Kroos is bij Bayern niet altijd zeker van zijn plaats. Hij werd onlangs dan ook in verband gebracht met een transfer naar Manchester United. Kroos vond het echter tijd om de critici de mond te snoeren. "Ik hoor en lees verschillende dingen over mij. Dat interesseert me niet, ik wil alleen het team helpen." En dat deed hij. Als aanvallende middenvelder speelde hij een uitstekende wedstrijd. Allereerst had hij een schitterende pass op Arjen Robben in huis, waardoor de Duitsers een strafschop kregen. Die werd overigens gemist werd door David Alaba.

Het mooiste was wel zijn afstandsschot waarmee hij Bayern München in de tweede helft op voorsprong bracht. Van buiten het zestienmetergebied vuurde hij raak. Even daarvoor had hij het Engelse doel op zelfde wijze onder vuur genomen, maar toen haalde Arsenal-doelman Wojciech Szczęsny de bal uit de kruising. Kroos was zelf heel tevreden met zijn spel in Londen. "Ik denk dat ik een paar goede wedstrijden heb gespeeld voor Bayern, maar dit was zeker een van de beste", vertelde Kroos in de Duitse media.

"Ik weet niet of Arsenal de sterkste tegenstander van dit seizoen was, maar ze maakten het ons in het begin heel erg lastig. Maar toen ze met tien man stonden, wisten we dat ze terug zouden zakken", blikte de middenvelder terug op de eerste helft. "Het is vaak lastiger te spelen tegen tien man. Het was zaak om de druk er op te houden. Dat deden we, zo vonden we de gaten. Die tweede goal was erg belangrijk." Kroos had zelf ook nog een tweede doelpunt kunnen maken. De middenvelder raakte in de slotfase echter de paal.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner