20.02.2014 09:56

Pep: "Gemiste penalty Özil belangrijk"

Bayern München-trainer Pep Guardiola is tevreden over het resultaat dat de Duitsers woensdagavond haalden in de Champions League. Bayern won met 2-0 in Londen van Arsenal.

Guardiola vond de 2-0 uitoverwinning bij Arsenal een 'goed resultaat tegen een zeer lastige ploeg'. "Het enige negatieve waren de eerste vijftien minuten. Zonder balbezit kun je niet goed spelen en dat is in het eerste kwartier gebeurd. Toen gaven we de bal te snel weg." Volgens Guardiola was de gemiste strafschop van Mesut Özil, de Duitse spelmaker van Arsenal, in de achtste minuut van groot belang. "Daarna controleerden we het spel beter."

Arsenal moest in de 38e minuut met een man minder verder toen keeper Szczęsny met rood het veld uit moest. "Dat was natuurlijk niet makkelijk voor Arsenal. We hebben toen met veel geduld gespeeld en de rest van de wedstrijd was het erg goed." De Spaanse hoofdcoach weet dat het moeilijk gaat worden voor Arsenal om de volgende ronde nog te halen. "We hebben een uitstekende kans om in de kwartfinales te komen. En met de steun van onze fans zal dat ook lukken."

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner