20.02.2014 09:00

Robben: "Natuurlijk was het een overtreding"

Arjen Robben maakte zichzelf dinsdag niet populair in Londen. Hij was er in het Champions Leagueduel met Arsenal verantwoordelijk voor dat de Engelse ploeg ruim een helft met tien man moest voetballen. Doelman Wojciech Szczęsny van Arsenal haalde hem onderuit. "Dan ben je de gebeten hond, maar ik kon er niks aan doen'', zei de speler van Bayern München na afloop tegen de NOS. "Ik heb de beelden nog niet teruggezien, maar ik was eerder bij de keeper. Natuurlijk was het een overtreding.''

Bayern kreeg een strafschop, maar die werd gemist. De Duitsers wonnen toch met 2-0. "Het is belangrijk om een goede marge te hebben'', stelde Robben. "In de eerste tien minuten zag het er niet naar uit. Het leek of we net een stap te laat waren, dan kom je goed weg omdat die penalty werd gestopt.''