18.02.2014 16:15

Robben: "Dat zijn mooie herinneringen"

Woensdagavond keert Arjen Robben met Bayern München terug in Londen, de stad waar hij als speler het hoogtepunt in zijn carrière beleefde. De vleugelspeler speelde een aantal jaren voor Chelsea, maar de mooiste herinnering in Londen behaalde hij met Bayern München. 

De gedachten van Robben gaan terug naar 25 mei 2013 en zijn naar zijn Chelsea-periode. Destijds nam Bayern München het in de Champions League-finale op tegen Borussia Dortmund. Robben vertolkte een hoofdrol. In de 89ste minuut zorgde hij voor de winnende treffer: 2-1. De buitenspeler dook op voor Dortmund-goalie Roman Weidenfeller en verschalkte hem met een 'soepel' tikje, waarmee hij Bayern de tweede Champions League-zege bezorgde. "Dat zijn mooie herinneringen", vertelde Robben aan Tageszeitung. "Ik zal dat nooit vergeten, die goal blijft me voor altijd bij", vervolgde hij.

Behalve de stad is nu alles anders. Het stadion, de tegenstander en de omstandigheden. Waar zijn mooie herinneringen liggen op Wembley, speelt Robben woensdag in het Emirates Stadium. De tegenstander is nu Arsenal. Inzet is een plaatsje in de kwartfinale van het miljoenenbal. "Maar de vorige wedstrijd in Londen was zo succesvol dat het leuk is om er terug te keren", vertelde Robben voorafgaand aan een nieuw bezoek aan Londen.

Ook deze Champions League-editie heeft de inmiddels dertigjarige Robben weer zijn waarde voor Bayern München getoond. In vier groepswedstrijden was hij verantwoordelijk voor drie doelpunten. Nu verheugt hij zich op het tweeluik met Arsenal. "Het worden twee topduels, maar het wordt erg lastig. Arsenal heeft een stap voorwaarts gemaakt ten opzichte van vorig seizoen", blikte de aanvaller terug op het tweeluik van vorig Champions League-seizoen. Destijds was Bayern in Londen met 1-3 te sterk, maar verloor het thuis met 0-2. Dat was echter zonder Robben-doelpunt.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner