0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Lionel Messi 71. / Schot met links  (Neymar)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Lionel Messi 83. / Penalty  (Lionel Messi)

90'
Messi. Dat is de man die vandaag maar weer eens doorslaggevend was. Met twee treffers was hij er persoonlijk verantwoordelijk voor dat Arsenal zeer waarschijnlijk weer gaat sneuvelen in de achtste finale van de Champions League. Een messcherpe counter van MSN en een strafschop waren uiteindelijk beslissend in deze wedstrijd.
90'
90'
Čech laat nogmaals zijn kwaliteiten zien! Een kopbal van dichtbij van Neymar wordt door de doelman katachtig uit zijn doel gehouden.
90'
Deze wedstrijd krijgt nog minimaal drie extra minuten.
88'
Het spel ligt stil doordat Ramsey met veel pijn aan zijn knie op de grond ligt. Barcelona zal na de hervatting de wedstrijd waarschijnlijk verder op het gemak uit gaan spelen.
85'
Gele kaart voor Piqué (FC Barcelona)
Een professionele overtreding! Pique pakt een professionele gele kaart waardoor hij in de return geschorst is. Gezien deze stand kan hij die schorsing goed hebben.
84'
Doelpunt voor FC Barcelona, 0:2 door Lionel Messi
Čech gaat naar links, de bal naar rechts. Wedstrijd beslist. De return in Barcelona is gedegradeerd naar een formaliteit.
83'
Flamini geeft bij zijn eerste actie een strafschop weg! Hij komt te laat wanneer Messi de bal onderschept en haalt de doelpuntenmaker neer in de zestien.
82'
Wissel in bij Arsenal FC -> Mathieu Flamini
82'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Francis Coquelin
78'
Suárez raakt de paal! De wedstrijd had hier definitief beslist moeten worden, maar deze keer treft MSN geen doel. Neymar krijgt het in eerste instantie al niet voor elkaar om te scoren. Vervolgens bezorgt Messi de bal bij de geheel vrijstaande Suárez, maar die raakt met zijn inzet slechts de paal.
75'
Dit doelpunt is precies wat Arsenal niet kon gebruiken. Een uitschakeling in de achtste finale is hiermee voor het zesde seizoen op rij wel heel erg aannemelijk geworden.
72'
Wissel in bij Arsenal FC -> Danny Welbeck
72'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Olivier Giroud
71'
Doelpunt voor FC Barcelona, 0:1 door Lionel Messi
De eerste ooit van Messi tegen Čech! Wie anders dan de meester zelf breekt de ban voor de bezoekers. Een razendsnelle uitbraak van Barcelona gooit alles open. Neymar wordt door Suárez weggestuurd aan de linkerkant. Messi loopt in het centrum prima mee en krijgt de bal op maat van zijn aanvalspartner. Voor de kleine Argentijn is het afmaken vervolgens een koud kunstje.
69'
Gele kaart voor Jordi Alba (FC Barcelona)
68'
Giroud is de weg kwijt! De spits krijgt in de zestien van Barcelona ineens de bal, en speelt deze op rechts door. Hij verwacht daar Walcott, maar die is inmiddels aan de linkerkant van hem komen lopen.
64'
Arsenal blijft deze wedstrijd het meest gevaarlijk worden uit scrimmage situaties. Wederom gaat de bal in de zestien van Barcelona alle kanten op. Deze keer krijgt Arsenal er geen schot op goal uit geproduceerd.
60'
Voor het eerst in de tweede helft doet Arsenal aanvallend weer mee. Een goede kopbal van Giroud kan door Ter Stegen knap gekeerd worden, net voor de doellijn.
56'
Giroud en Jordi Alba krijgen het kort met elkaar aan de stok. Nadat Alba doet alsof de Fransman hem in zijn gezicht heeft geslagen, staan beide met de hoofden tegen elkaar. De scheidsrechter lost het met praten op en vindt het allemaal niet zo heel spannend.
53'
Barcelona speelt na de rust dwingender dan ervoor. De bezoekers lijken nu toch echt op zoek naar dat belangrijke uitdoelpunt.
50'
Wissel in bij Arsenal FC -> Theo Walcott
50'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Alex Oxlade-Chamberlain
49'
Neymar komt alleen voor Čech te staan! Maar de doelman wint dit persoonlijke duel. Neymar sprint zijn directe tegenstander eruit en lijkt de score te kunnen openen. Maar Arsenal heeft een zeer goede doelman die zich niet zomaar laat passeren. De wedstrijd blijft dan ook nog steeds zonder treffers.
47'
Zonder wissels is de tweede helft inmiddels begonnen in Londen.
46'
45'
Op het moment dat het erop begon te lijken dat Barcelona iets van deze wedstrijd wilde gaan maken, klonk het rustsignaal. De bezoekers hebben zich in de eerste helft redelijk rustig gehouden, waardoor de grootste mogelijkheden voor Arsenal waren. Ramsey en Oxlade-Chamberlain kregen de bal echter niet achter Ter Stegen, waardoor men met 0-0 gaat rusten.
45'
45'
Er komt nog minimaal één minuut extra bij in deze eerste helft.
43'
Het prefect staande verdedigende blok van Arsenal vertelt het verhaal van deze eerste helft. Arsenal heeft vanavond duidelijk maar één doel en dat is de nul houden achterin.
39'
De eerste helft nadert de rust en wacht eigenlijk nog altijd op het moment dat Barcelona besluit echt te gaan voetballen. Arsenal heeft een grote kans en wat kleinere mogelijkheden gehad. Daar hebben de bezoekers nog niet al te veel tegenover gezet in de eerste veertig minuten.
36'
Messi hoopt dat de muur springt en schiet de bal over het gras. De muur doet dit echter niet, waardoor de vrije trap nogal ongelukkig de mist in gaat.
35'
Messi loopt op de rand van de zestien tegen Koscielny aan en krijgt daar een vrije trap voor als beloning. Gaat Barcelona gevaarlijk worden uit deze vrije trap?
31'
Een kopballetje van Messi zorgt voor weer eens een aanvallende actie van Barcelona. De voorzet is net te hoog voor de aanvaller, waardoor hij er niet lekker bij kan. Hij springt net niet hoog genoeg, waardoor de bal de bovenkant van zijn hoofd raakt en over gaat.
29'
De scheidsrechter maakt momenteel niet heel erg veel vrienden in Londen. De meeste beslissingen van de Turkse leidsman vallen in het voordeel van de bezoekers uit, tot ergernis van het publiek.
25'
Arsenal rommelt zich naar een nieuwe aanval. Echte uitgespeelde aanvallen blijven schaars, maar opnieuw is een halve klutsbal aanleiding voor een mogelijkheid. Via een Barcelona been belandt de bal in de handen van Ter Stegen, wat niet als terugspeelbal wordt gezien door de arbitrage.
22'
Arsenal moet scoren! Een scrimmage voor het doel bezorgt de bal vanaf 5 meter voor het doel voor de voeten van Oxlade-Chamberlain. Waar iedereen deze bal al telde, raakt hij hem maar half en kan Ter Stegen de bal nog keren.
21'
De hechte defensie van Arsenal staat vooralsnog goed en weet MSN goed te neutraliseren. De drie aanvallers van Barcelona zijn in het eerste kwart van de wedstrijd onzichtbaar.
18'
Voor het eerst deze wedstrijd laat Suárez zich zien. De aanvaller tracht er een dribbel uit te gooien in de zestien, maar hij stuit op de zeer hechte defensie van Arsenal.
15'
Na een kwartier spelen moet deze topper nog een beetje loskomen. Echte kansen zijn er voor beide ploegen nog niet geweest.
11'
Barcelona heeft de sterke openingsfase nog niet doorgedrukt. De bezoekers laten de bal wat meer aan Arsenal, maar zien de Gunners daar nog niet echt gevaarlijk mee worden.
8'
Arsenal wordt voor het eerst gevaarlijk. De koning van de assist, Mesut Özil, legt de bal niet helemaal zuiver terug op Ramsey. De man uit Wales krijgt de bal iets achter zich wanneer hij in komt lopen in de zestien, waardoor hij niet goed uit kan halen richting het doel van Marc-André ter Stegen.
6'
Gele kaart voor Nacho Monreal (Arsenal FC)
Nacho Monreal is te laat met zijn inzet op Rakitić en belandt daardoor als eerste in het boekje van de Turkse scheidsrechter.
4'
Barcelona grijpt al vroeg in de wedstrijd het initiatief. De bezoekers verstoppen zich niet en tonen direct de aanvallende intenties.
1'
Arsenal heeft afgetrapt in eigen huis. Lukt het Messi vandaag voor het eerst om te scoren tegen Petr Čech?
1'
De crème de la crème. Zo kan het treffen tussen Arsenal en Barcelona van vanavond worden omschreven. De koploper van Spanje gaat op bezoek bij de titelkandidaat in Engeland. Arsenal treft het de laatste jaren niet met lotingen in de Champions League. Kan de ploeg van Arsene Wenger dit seizoen voor een stunt zorgen? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Arsenal FC
Na Barcelona, AC Milaan, twee keer Bayern Munchen en AS Monaco afgelopen seizoen, treft Arsenal dit jaar wederom Barcelona in de achtste finale van de Champions League. De vorige vijf wedstrijden in deze fase van het kampioenenbal betekende het eindstation voor de ploeg van Arsene Wenger en ook dit jaar heeft de loting daarvan alle schijn. De ogenschijnlijk beste ploeg in Europa van dit moment komt naar Londen op het moment dat Arsenal niet in de beste vorm van het seizoen steekt. Vier van de laatste acht wedstrijden werden er door de Gunners gelijkgespeeld en slechts drie werden er in winst omgezet. Afgelopen weekend was de keeper van Hull City er hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat Arsenal in de FA Cup op 0-0 bleef steken in eigen huis. Ondanks deze slechte generale heeft Francis Coquelin alle vertrouwen in een goede afloop in de confrontatie met Barcelona. “Barcelona is misschien wel het beste team ter wereld op dit moment. Maar als wij allemaal 100% geven, hoeven we voor niemand bang te zijn”, aldus de man die waarschijnlijk tegenover Iniesta zal staan vanavond.

Wat kan je over Barcelona nog zeggen tegenwoordig? Sinds begin Oktober heeft de ploeg geen wedstrijd meer verloren, MSN is beter in vorm dan ooit te voren en een nieuwe Triple (kampioenschap, beker en CL) ligt in het verschiet voor de Catalanen. Messi en zijn mannen winnen de laatste maanden alles wat los en vast zit en er lijkt geen ploeg in staat deze Catalaanse trein te stoppen. Barcelona heeft dit jaar dan ook als duidelijke missie om als eerste ploeg in de geschiedenis de Champions League twee seizoenen op rij te winnen. Trainer Luis Enrique erkent dan ook dat zijn ploeg de favoriet is tegen Arsenal. “Maar dat verandert niets aan onze benadering van deze wedstrijd.” Gek genoeg heeft Barcelona op bezoek bij Arsenal nog niet eerder gewonnen. In 2010 eindigde de wedstrijd in Londen in 2-2, terwijl Arsenal een jaar later thuis met 2-1 wist te winnen van Barcelona.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van de Turkse scheidsrechter Cüneyt Çakır. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de hier te vinden.