24.02.2016 10:44

Discussie over bewuste gele kaart van Piqué

Piqué (l.) zet samen met teamgenoot Dani Alves (r.) Mesut Özil onder druk tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Arsenal en FC Barcelona. (23-02-2016)
Piqué (l.) zet samen met teamgenoot Dani Alves (r.) Mesut Özil onder druk tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Arsenal en FC Barcelona. (23-02-2016)

De gele kaart die Barça-verdediger Piqué pakte in de uitwedstrijd tegen Arsenal, houdt de gemoederen bezig. Vijf minuten voor tijd ging de Spanjaard over de schreef met een sliding, maar het leek op een bewuste actie. Voor Piqué betekende de kaart tegen Arsenal een schorsing voor de returnwedstrijd, maar de Spanjaard begint vervolgens wel met een schone lei aan een mogelijke kwartfinale.

Met een meer dan lompe tackle legde Piqué Arsenal-spits Danny Welbeck neer aan de zijlijn, terwijl FC Barcelona net op een 0-2 voorsprong was gekomen tegen de Londenaren. Lionel Messi benutte een penalty, maar voor dat moment, nadat de penalty was gegeven, haalde trainer Luis Enrique Piqué naar zich toe. Buiten beeld gaf de eindverantwoordelijke van de Catalanen een instructie.

De discussie werd meteen aangewakkerd, vooral omdat speler en trainer voor de overtreding op Welbeck een onderonsje hadden en de overtreding op een voor FC Barcelona relatief ongevaarlijke plek plaatsvond, langs de zijlijn. De FIFA treedt de laatste jaren strenger op tegen het bewust pakken van een gele kaart. In 2013 kwam eenzelfde soort situatie aan bod in de Champions League, toen José Mourinho, in die periode nog trainer van Real Madrid, duidelijke instructies gaf aan zijn spelers in de wedstrijd tegen Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner