22.02.2016 17:24

Wenger: "Messi een klein complex bezorgen"

Trainer Arsène Wenger van Arsenal heeft voor de eerste kraker in de Champions League tegen Barcelona, dinsdagavond in Londen, al zijn hoop gevestigd op doelman Petr Cech. De 33-jarige international van Tsjechië claimt dat hij in zijn succesrijke loopbaan, vooral bij Chelsea (2004-2015), nog nooit een doelpunt van Lionel Messi, de stervoetballer van titelverdediger Barça, heeft moeten incasseren.

"Ik hoop dat Petr dat mooie record voorlopig in stand kan houden", liet Wenger maandag met een glimlach weten. "Wat mij betreft, mag hij Messi een klein complex bezorgen, om te beginnen dinsdag in onze thuiswedstrijd." Wenger beseft echter dat zijn ploeg, die zaterdag in de FA Cup tegen tweedeklasser Hull City stagneerde (0-0), in de achtste finales van het kampioenenbal voor een loodzware opgave staat.

Barcelona is sinds oktober ongeslagen en staat in de Spaanse competitie acht punten los van naaste belager Atlético Madrid. De fabuleuze MSN-aanvalslinie (Messi/Suárez/Neymar) is dit seizoen in La Liga gezamenlijk al goed voor 58 goals, met Suárez als topscorer (25 treffers).

"Alle aanvallers van Barcelona zijn heel moeilijk te bespelen", erkende Wenger, die in zeven voorgaande duels met Barça in de Champions League alleen in februari 2011 als winnaar van het veld stapte (2-1 thuis, 3-1 verlies in Spanje). "Ze kunnen elk moment in de wedstrijd tot scoren komen. Maar als we er één momenteel heel goed in de gaten moeten houden, is het Suárez wel."

Wenger sloot zijn vooruitblik een tikje filosofisch af. "De wereld is niet perfect en geen enkel team is perfect, maar Barcelona zit er niet ver van af."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner