23.02.2016 23:49

Wenger kan late nederlaag niet geloven

Coach Arsène Wenger van Arsenal had dinsdagavond grote moeite om de thuisnederlaag in de Champions League tegen Barcelona (0-2) te accepteren. Pas in de slotfase nam de titelhouder afstand dankzij twee treffers van Lionel Messi. "Ik ben echt teleurgesteld. We hebben verloren op een manier die we onszelf niet konden permitteren. We zijn er zelf heel schuldig aan", oordeelde de Franse voetbalveteraan scherp.

Volgens Wenger had er voor zijn ploeg veel meer ingezeten tegen de torenhoge favoriet. "Misschien hadden we zelfs wel kunnen winnen. We hebben in verdedigend opzicht gedisciplineerd gespeeld, tot aan de twee goals. Toen liet Barcelona even zien dat ze een betere ploeg hebben, wat iedereen ook wel weet. In de slotfase zag je dat Barcelona alle facetten van het spel beheerst. Als je even verkeerd staat opgesteld, word je gelijk afgestraft."

Wenger had zijn ploeg graag een positief resultaat gegund. "Ze hebben alles gegeven. Het is dan doodzonde dat ze daarvoor geen beloning hebben gekregen."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner