23.02.2016 22:35

Messi schiet droom van Arsenal aan diggelen

Met twee treffers in de tweede helft was Messi in Londen op dinsdagavond hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor het slopen van de Champions League-droom van Arsenal. Barcelona won met 0-2 en is al bijna zeker van de kwartfinales.

In eigen huis begon Arsenal goed aan de wedstrijd tegen de grote favoriet. Barcelona was in de eerste minuten iets dwingender dan de thuisploeg, maar de eerste kansen waren voor Arsenal. Aaron Ramsey en Alex Oxlade-Chamberlain hadden echter het vizier niet op scherp, waardoor de thuisploeg in de eerste helft niet tot scoren wist te komen.

Barcelona kon er in de eerste helft niet al te veel tegenover zetten. De Spaanse koploper leek lange tijd niet op haar maximale kunnen te spelen en liep zich daardoor meerdere malen stuk op het hechte defensieve blok van Arsenal. Pas vlak voor rust wist het aanvallende trio elkaar wat beter te vinden, maar ook voor Barcelona leidde dat niet tot een treffer.

In de tweede helft drong Barcelona meer aan maar zag daardoor Arsenal uit de counter een aantal keer gevaarlijk worden. Olivier Giroud kwam het dichts bij een treffer, maar zijn kopbal werd door Marc-André ter Stegen knap van de lijn geplukt. Barcelona zelf had in de personen van Luis Suárez en Neymar het vizier ook niet scherp.

Toch waren het de bezoekers die het doel wisten te treffen. Een counter uit het boekje verliep via Suárez naar Neymar met Messi als eindstation. Aan de linkerkant van het veld snelde Neymar weg. In zijn ooghoeken zag hij Messi in het centrum goed meelopen. Nadat de Braziliaan de bal perfect bij zijn Argentijnse aanvalspartner bezorgde, kon Messi voor het eerst in zijn carrière scoren tegen Petr Čech.

Na de treffer probeerde Arsenal alsnog een gerechtvaardigd gelijkspel uit het vuur te slepen, maar manager Arsène Wenger kende een ongelukkige hand van wisselen. De eerste actie van invaller Mathieu Flamini was een overtreding in zijn eigen zestien, waardoor Barcelona een strafschop kreeg. Een kleine tien minuten voor tijd bleef Messi rustig en scoorde zijn tweede van de avond voor de 0-2.

Met deze uitslag is de return in Barcelona niet veel meer waard. Een wonder daargelaten gaat Arsenal voor het zesde seizoen op rij sneuvelen in de achtste finale van het miljoenenbal. Maar na de miraculeuze ontsnapping in de poulefase van dit seizoen mag er bij Arsenal op voorhand niets uitgesloten worden.