23.02.2016 12:42

Koeman licht Barca in over zwaktes Arsenal

Southampton-trainer Ronald Koeman kijkt toe vanaf de zijkant tijdens het competitieduel Southampton - West Bromwich Albion. (16-01-2016)
Southampton-trainer Ronald Koeman kijkt toe vanaf de zijkant tijdens het competitieduel Southampton - West Bromwich Albion. (16-01-2016)

Ronald Koeman heeft voor Barcelona het geheim onthuld om Arsenal te verslaan in de Champions League dinsdagavond. Arsene Wenger en Ronald Koeman speelden afgelopen maand nog tegen elkaar. Koeman heeft een uitstekend persoonlijk resultaat tegen Wenger. Van de laatste elf onderlinge ontmoetingen verloor hij er selchts twee.

Als vooruitblik op het Champions League-duel tussen Arsenal en Barcelona gaf Koeman zijn mening tegenover de Spaanse krant Sport. "Ik heb veel respect voor Arsenal en Wenger en de voetbalfilosofie die ze hanteren", aldus de 57-jarige trainer.

Vervolgens gaat hij in op de speelwijze. "Ze hebben graag de bal en laten die bal snel rondgaan. Als je balverlies hebt, Alex Sanchez, Aaron Ramsey, Olivier Giroud en in zeker Theo Walcott zullen je dan proberen pijn te doen. Ze zijn erg snel en erg direct", gaat de trainer verder. "Hun zwakte? Als ze achter staan. Dan laten ze veel ruimte in de verdediging en dan zijn ze kwetsbaar. Kijk wel uit voor Petr Cech want die verkeert in bloedvorm."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner