2:1
(Heenwedstrijd 1:0)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Tamás Priskin 14. / Schot met rechts  (Tamás Kádár)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Markus Henriksen 83. / Eigen goal  (Dániel Böde)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Markus Henriksen 87. / Schot met rechts  (Jo Inge Berget)

90'
Er werd een voetbaloorlog verwacht in de tweede helft. Noorwegen had nog 45 minuten de tijd om twee goals te maken, maar echt een strijd werd het nooit. Noorwegen probeerde met voorzetten het Hongarije lastig te maken, maar het was juist Hongarije dat toesloeg. Markus Henriksen was de schlemiel van de dag. Hij werkte een corner in eigen doel. Zijn fout maakte hij even later nog wel goed door de 2-1 in te schieten, maar dat was pas na 87 minuten voetballen. Het bleef dan ook 2-1.
90'
90'
Er komen drie minuten bij. Noorwegen scoorde in de 87ste minuut, maar meer doelpunten lijken er niet in te zitten.
87'
Doelpunt voor Noorwegen, 2:1 door Markus Henriksen
Markus Henriksen scoort nu wel in het goede doel. De aanvaller krijgt de bal voor zijn voeten en schoot de bal in het doel. Noorwegen leeft weer!
83'
Doelpunt voor Hongarije, 2:0 door Markus Henriksen (eigen doelpunt)
Oh, oh, oh.. die arme Markus Henriksen toch. Een corner van Balázs Dzsudzsák wordt via de kluts in eigen doel gewerkt door de AZ-speler.
81'
De laatste wissel aan Noorse kant. Berget komt erin voor Skjelbred. Berget zal als aanvaller spelen om nog een doelpunt te forceren.
81'
Gele kaart voor Dániel Böde (Hongarije)
Böde legt zijn tegenstander neer in de zestien van Noorwegen. De spits houdt Hovland vast en slingert hem op de grond. Een terechte gele kaart.
80'
Wissel in bij Noorwegen -> Jo Inge Berget
80'
Wissel uit bij Noorwegen -> Per Skjelbred
76'
De kans voor Noorwegen
Marcus Pedersen krijgt nu dan eindelijk zijn kans om te scoren. De spits draait goed weg en schiet op het doel, maar Király laat zien waarom hij de beste keeper van Hongarije is!
76'
Krisztián Németh komt in het veld oor de leeg gespeelde László Kleinheisler. Nemeth is een stuk sneller dan Kleinheisler en kan zodoende toeslaan op de counter.
75'
Wissel in bij Hongarije -> Krisztián Németh
75'
Wissel uit bij Hongarije -> László Kleinheisler
72'
Gele kaart voor Ádám Nagy (Hongarije)
Nagy haalt een veelbelovende aanval eruit. Met een tackle wordt Johansen neergehaald en dat levert de Hongaar een gele kaart op.
72'
Kans voor Dzsudzsák
Balázs Dzsudzsák komt weer naar binnen, maar schiet deze keer niet met links, maar kapt de bal naar zijn rechterbeen. Het is een goed en laag schot, maar doelman Nyland redt goed.
70'
Hoekschop nummer vier alweer voor de Noren. Helland staat uiteraard weer achter de bal en opnieuw is Hongarije de baas bij dit stilstanade moment.
67'
Pål Helland speelt vandaag goed en is gevaarlijk met zijn vrije trappen, corners en voorzetten. Je vraagt je af waarom hij niet n de basis begon.
65'
Gele kaart voor Vegard Forren (Noorwegen)
Dat doet Böde slim! Hij zet zijn lichaam tussen hem en de bal, waardoor Vegard Forren een overtreding maakt. Böde wordt vastgehouden en daarom krijg Forren geel.
64'
Daar komen de Hongaren weer. Gergő Lovrencsics geeft een goede voorzet, maar Dániel Böde is net te klein om de bal binnen te knikken.
62'
Dániel Böde komt erin voor Tamás Priskin. De doelpuntenmaker moet eraf en Hongarije brengt een andere spits in het veld.
61'
Wissel in bij Hongarije -> Dániel Böde
61'
Wissel uit bij Hongarije -> Tamás Priskin
59'
Balázs Dzsudzsák wint het duel aan de rechterkant van de aanval en dolt Aleesami. De buitenspeler gaat direct naar binnen en schiet op de lat. Een heerlijke actie van Dzsudzsák!
56'
Noorwegen heeft meer balbezit dan Hongarije, maar grote kansen krijgt het nog niet. Hongarije heeft nauwelijks de bal en vindt het wel prima dat het op de counter kan loeren.
53'
Noorwegen is een stuk gevaarlijker dan in de eerste helft. Alleen dat gebeurt vooral uit stilstaande momenten. Pål Helland neemt goede vrije trappen en dat zorgt voor onrust bij de Hongaren.
50'
Een goede vrije trap Pål Helland aan de rechterkant van het veld. De bal gaat net voorlangs, omdat Even Hovland nét niet bij de bal kan.
47'
Zowel Hongarije als Noorwegen hebben gewisseld. Middenvelder Elek gaat eruit bij de Hongaren en daarvoor komt verdediger Ádám Pintér er voor in. Noorwegen wisselt Elyounoussi en brengt Marcus Pederson -een echte spits- in het eld.
46'
Wissel in bij Noorwegen -> Pål Helland
46'
Wissel uit bij Noorwegen -> Martin Ødegaard
46'
Wissel in bij Noorwegen -> Marcus Pedersen
46'
Wissel uit bij Noorwegen -> Tarik Elyounoussi
46'
Wissel in bij Hongarije -> Ádám Pintér
46'
Wissel uit bij Hongarije -> Ákos Elek
46'
De tweede helft is gestart. Noorwegen moet de aanval zoeken, terwijl Hongarije achterover kan leunen en kan loeren op de counter. De Noren zullen in ieder geval een stuk enthousiaster spelen.
45'
Waren er veel kansen in de eerste helft? Dat zeker niet. Tamás Priskin liet zien hoe effectief Hongarije kan zijn. De spits legde de bal goed voor zijn rechter en krulde hem op geweldige wijze in de verre hoek. Het was het enige schot van Hongarije op doel, maar het stond wel 1-0. Noorwegen kwam pas aan het einde van de eerste helft op gang. Even Hovland kopte een corner op de paal. Het belooft een spannende tweede helft te worden!
45'
44'
Op slag van rust krijgt Noorwegen een corner. Martin Ødegaard neemt de bal met zijn linker. Zijn goede corner landt op het hoofd van Even Hovland. Die doet alles goed, maar de bal gaat op de paal! Pech voor Noorwegen!
41'
En daar is Hongarije weer met een counter. De Noren krijgen een corner, maar de bal van Johansen wordt weggewerkt. Priskin is direct weggelopen en krijgt aan de andere kant een kans. Zijn schot wordt echter geblokt.
39'
Noorwegen weet bijna niet door de Hongaarse muur heen te komen. Dat is niet gek. Hongarije kreeg in de kwalificatieduels nog maar zes goals tegen en hield de laatste acht duels vijf keer de nul!
36'
De laatste tien minuten is Balázs Dzsudzsák meer actief. De buitenspeler speelt vanaf rechts en zorgt daar nu voor gevaar! Na een goede actie legt hij de bal af op Kleinheiser. Die slingert de bal voor en Lovrencsics kan vrij inkoppen, maar hij mikt naast.
33'
Daar is dan het eerste moment van Dzsudzsák. De oud-PSV'er neemt een vrije trap vanaf rechts op het veld, maar schiet de bal recht in de handen van de doelman. Een slechte vrije trap van de linkspoot.
30'
Balázs Dzsudzsák is nog niet erg actief in dit duel. De buitenspeler is de grote ster aan de kant van Hongarije, maar weet nog niet het verschil te maken. Priskin is met zijn doelpunt op dit moment de gevierde man.
27'
De kans voor Noorwegen!
Na een goede combinatie staat Tarik Elyounoussi alleen voor Király. De aanvaller mist de bal echter, Aleesami schiet wel op doel, maar Király houdt zijn doel schoon.
26'
Een voorbeeld van hoe Hongarije wil toeslaan. Martin Ødegaard verspeelt de bal en direct volgt er een lange bal naar Priskin. De verdediging kan hem niet bijhouden, maar de bal rolt over de zijlijn. Toch was het weer een gevaarlijk moment.
24'
Noorwegen oogt futloos, weet weinig kansen te creëren en komt inspiratieloos over.
21'
Noorwegen is van slag. Skjelbred levert nu bijvoorbeeld zo de bal in op het middenveld. Dat is niks voor de middenvelder, die normaliter zeer betrouwbaar is.
18'
Dit is precies van Hongarije wil. Het staat nu op voorsprong, kan ver inzakken en hoopt op die manier uit een counter op 2-0 te komen.
14'
Doelpunt voor Hongarije, 1:0 door Tamás Priskin
Problemen voor Noorwegen! Tamás Priskin zet Hongarije op voorsprong en daardoor moeten de Noren minimaal twee keer scoren. Hongarije zit door dat doelpunt op rozen! Priskin scoort overigens uit een heerlijk schot. Hij trekt vanaf links naar binnen en ramt hem keihard de verre hoek in.
12'
Gele kaart voor Stefan Johansen (Noorwegen)
Stefan Johansen krijgt de eerste gele kaart van het duel. De speler van Celtic maakt een kleine overtreding op het middenveld.
10'
Beide ploegen beginnen angstig. Er staat natuurlijk ook wat op het spel, namelijk een ticket voor het EK in Frankrijk.
7'
Wij zijn nog maar zeven minuten onderweg. De fans uit Hongarije maken er een feest van. De sfeer zit er goed in!
4'
Hongarije is degene die op dit moment ver terugzakt. Zoals verwacht gokt het op een fout van de Noren en wil het vervolgens genadeloos hard toeslaan.
1'
We zijn begonnen! Gaat Hongarije naar het Europees Kampioenschap of weet Noorwegen te stunten en gaan zij voor het eerst sinds 2000 naar een groot eindtoernooi?
Goedenavond! Vanavond staat het belangrijke duel tussen Hongarije en Noorwegen op het programma. Zij spelen om een ticket voor het Europees Kampioenschap 2016 in Frankrijk. Over twee duels wordt er bepaald welke van de twee landen doorgaat naar de eindronde. Het eerste duel werd op vrijdag gespeeld en werd toen gewonnen door Hongarije met 0-1. In het thuisduel verdedigt het dus een voorsprong.

EK historie
Noorwegen kent allesbehalve een rijke historie op een groot eind toernooi. Zeker het recente verleden voorspelt niet veel goeds. Sinds 2000 wist het geen groot eindtoernooi te behalen. Tegen Hongarije moet het ook nog eens een 0-1 stand goed zien te maken. "We zijn teleurgesteld dat we verloren in Ullevaal, maar we hebben in Boedapest maar één doelpunt nodig om deze wedstrijd een heel ander gezicht te geven. Het zal interessant zijn om te zien hoe Hongarije de wedstrijd benadert; wachten ze af of vallen ze aan?", zegt bondscoach Per-Mathias Høgmo daarover. AZ Alkmaar-speler Markus Henriksen is de Noorse hoop in bange dagen.

De speler van AZ is in vorm en vormt normaliter met Per Skjelbred het middenrif van het Noorse elftal. In het vorige duel hield hij zelfs toptalent Martin Ødegaard op de bank.

Met Henriksen, hoogstwaarschijnlijk, in de basis moet het wel de muur van Hongarije zien te breken. De Hongaren kunnen gokken op een 0-0 stand. In de laatste acht duels wist keeper de nul te houden. Noorwegen zal dus alles uit de kast moeten halen om een doelpunt te maken. Daarnaast kan het gokken op oud-PSV'ers Balázs Dzsudzsák die uit een counter zeer gevaarlijk is.

Heenduel
Toch was in Noorwegen László Kleinheisler de grote held. De 21-jarige speler speelde in 2015 nog geen duel op het hoogste niveau van Hongarije, maar kreeg wel de kans in het play-off duel. Met succes. Hij scoorde na 26 minuten het enige doelpunt van dat duel. Of Kleinheisler opnieuw in de basis staat en opnieuw succesvol is zien we vanavond om 20.45 uur!